ماتىريالى:بەرەنكە 2تال(ياڭيۇ)، كىراخمال ،سۇماي،
تەم خۇرۇچلىرى :
ئارلاشما تەم(تۇز،ئاقمۇچ،زىرە،يۇمشاق قىزىلمۇچ............)تەييارلاش :بەرەنكىنى ئادالاپ پاكىز يۇيۇپ قەلەمچە شەكلىدە (بېگىز بارماق)
شەكلىدە توغراپ،سوغاق سۇدا ئۇچ قېتىم يۇيۇپ قۇرۇق كىراخمال بىلەن ئارلاشتۇرۇپ
تەييارلايمىز.

قورۇش :قازانغا بىر كىلوگىرام ماي قۇيۇپ ماي نۇرمال قىزىغاندا تەييارلانغان
بەرەنكىنى مايغا سېلىپ چاپلاشتۇرۇپ قويماي سارغايتىپ پىشۇرۇپ سۇزىۋالىمىز.
ئۇستىگە ئارلاشماتەملىك تېتىتقۇ سىپىپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ


تېخىمۇ تەپسىلى ئۆگەنمەكچى بولسىڭىز سىن ھۆججىتىنى بۇيەردىن كۇرۇڭ
ئەسكەرتىش : بەرەنكىنى سۇدا چالاپىشۇرۋېلىپ ئاندىن قۇرۇق كىراخمال بىلەن
ئارلاشتۇرۇپ مايغا سالساق ئۇنۇمى تېخمۇ ياخشى بۇلىدۇ .
مايدىن سۇزۋالغاندا ئۆ ياقتۇرىشىڭىزغا قارىتا ئاق شېكەر سىپىپ ئىستىمال قىلسىڭىزمۇ بۇلىدۇ