oznur.cn abduheni
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
ئازاپ

دەرىجىسى : ئاشپەز ئۇستام


UID نۇمۇرى : 897
نادىر تېما : 22
يازما سانى : 255
شۆھرىتى: 3235 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 3920 دوللار
تۆھپە: 23 ھەسسە
ياخشى باھا: 432 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 77(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز ساغلاملىق بىلىملىرى دىن بۇ سەھىپىگە يۆتكەپ كەلدى(2011-09-18)
رەسىم:
رەسىم:
رەسىم:
رەسىم:
رەسىم:
رەسىم:
  ئاساسلىق ماتىريالى :  ياڭيۇ ئۇنى، زەنجىۋىل سۈيى، سامساق، ئاچچىىقسۇ، تۇز ،شىكەر، قىزىلمۇچ يېغى، كاۋاۋىچىن يېغى،كۈنجۈت يېغى، يۇمغاقسۇت.، تەرخەمەك،لامگەنما老干妈  ياكى ،黑豆豉 ئۇششاق سۇپپىياز香葱
تەييارلاش ئۇسۇلى: 1 ،ياڭيۇ ئۇنىنى ئازراق سۇغا تۇكۈپ ئىلەشتۇرىمىز، ئادەتتە شىرە تەڭشىگەن ھالەتكە كەلسە بۇلىدۇ.2، قازانغا مۇۋاپىق سۇ قۇيۇپ ئازراق تۇز سالىمىز سۇ قاينىغاندا شىرە ھالەتتە تەڭشەلگەن ياڭيۇ   ئۇنىنى قازانغا ئاستا قۇيۇپ تىز قۇچۇيمىز ئۇماچ ئەتكەنگە ئوخشاش قۇيالغاندا داسقا قۇيۇپ 2-4سائەت تۇرغۇزساق قاتتسا بۇلىدۇ        3قىزىلمۇچ يېغى تەييارلاش .سۇزۈك ماي 1كىلو ئەتراپىدا بولسا بۇلىدۇ  ماينى ئالدى بىلەن چۈچۈتۈپ تەييارلايمىز چۈ چەي دىگەن مايغا سامساق زەنجىۋىل سۇپپىياز سالىمىز ،سامساق زەنجىۋىل سۇپپىياز سارغيىپ كۈيۈپ      پۇرقى چىققاندا ئېلىىۋېتىمىز ئاندىن 8قۇلاق يەنى قوۋزاق دارچىن  سېلىپ تە مى چىقىش بىلەن تەڭ قىزىلمۇچ ئۇنىنى بىر قۇشۇپ-بىرقۇشۇقتىن سېلىپ تەمىنى چىقىرىپ ئۈستىگە كۈجۈت سېپىپ  ،تەييارلىساق قىزىلمۇچ يېغى تەيياربۇلىدۇ  
     جىزىسىنى  تەييارلاش ئۇسۇلى:كىچىك كۇرىغا  ئالدى بىلەن لاۋ گەنمانى ياكى قارا دۇجىنى تۈكىمىز 1قۇشۇپ بولسا بۇلىدۇئاندىن سامساق تۇز شىكەر سالىمىز ئاندىن ئارزاق قىزىلمۇچ يېغى قۇشۇپ  ئىلەشتۇرىمىز،زەنجۋىل  سۈيىنى مۇۋاپىق قۇشىمىزئاندىن يەنە مۇۋاپىق مىقداردا ئاچىقسۇ قۇيۇپ كاۋاۋىچىن يېغى1تىمتىم بولسا بۇلىدۇ ئەڭ ئاخىرىدا كۈنجۈت يېغىنىمۇ1-2تېمتىم تېمىتىپ قۇشىمىز ئاندى يۇمغاقسۇتنى ئۇششاق چاناپ ئۇشتىگەسالساق بۇلىدۇ،تەرخەماكنى نىپىز پىيەر توغراپ لەمپۈڭنىڭ ئاستغا سالىمىز،ئاندىن قاتقان لەمپۇڭنى تىياۋ توغراپ تەخسىگە سېلىپ ئۇستىگە جىزىنى قۇيۇپ ئىستىماق قىلساق بۇلىدۇ
[ بۇ يازمائازاپتەرپىدىن2011-09-18 21:34دە قايتا تەھر ]
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-09-18 21:25 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئازاپ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

مۇبارەك
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 1098
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 323
شۆھرىتى: 3465 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 3560 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 372 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 48(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-09-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەخمەت  سىزگە   مەن  تاپالماي  تۇراتىم   رەخمەت ،
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-18 22:22 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مۇبارەك ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

نىفىت
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 4131
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 146
شۆھرىتى: 1470 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1520 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 156 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 17(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-09-17
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

يەنىلا ئۇگۇنىپ قويساق ھامان ياردىمى تىگىدۇ . رەھمەت سىزگە بۇرادەر !!
رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-18 23:32 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( نىفىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

مەمەتجان
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 3034
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 377
شۆھرىتى: 3890 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 3970 دوللار
تۆھپە: 10 ھەسسە
ياخشى باھا: 419 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 39(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-05-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

يەنىلا ئۇگۇنىپ قويساق ھامان ياردىمى تىگىدۇ . رەھمەت سىزگە
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-18 23:54 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مەمەتجان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ھۇزۇر
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 2254
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 718
شۆھرىتى: 7320 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 7520 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 759 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 221(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-09
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەخمەت تېمىڭىزغا؛يەنىلا ئۇزىمىزنىڭ كۆركەم،چىرايلىق چىقامدۇ نېمە.
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-19 10:32 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ھۇزۇر ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2816
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 826(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-13
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەسىم:
老干妈 نىڭ  رەسىمى :

چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-19 11:04 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2816
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 826(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-13
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ناھايىتى  تەپسېلى يوللاپسىز  ،  رەھمەت  !
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-19 11:05 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2816
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 826(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-13
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

豆豉(Glycinemax)是以大豆或黄豆为主要原料,利用毛霉、曲霉或者细菌蛋白酶的作用,分解大豆蛋白质,达到一定程度时,加盐、加酒、干燥等方法,抑制酶的活力,延缓发酵过程而制成。豆豉的种类较多,按加工原料分为黑豆豉和黄豆豉,按口味可分为咸豆豉和淡豆豉。

豆豉    ئېچىتىلغان  پۇرچاق  بوتقىسى  :
كانىماش ( باقىلا ) ياكى  سېرىق پۇرچاقنى ئاساسى  ماتېريال قىلىپ كۆەتىپ ، ئېچىتىپ ياكى باكتىرىيىلىك  ئاقسىلنىڭ  رولىدىن پايدىلىنىپ  تەركىۋىدىكى ئاقسىلنى پارچىلاپ ئاجىرتىپ  مۇئەييەن دەرىجىگە  يەتكەندە   تۇز ، ھاراق قوشۇپ  قۇرۇتۇش ئارقىلىپ فېرمىنتنىڭ ھاياتى كۈچىنى كونترول قىلىپ ئېچىش ۋاقتىنى ئۇزارتىش ئارقىلىپ تەييارلاپ چىقىرىلىدۇ .  ئۇنىڭ  تۈرلىرى ب ىرقەدەر كۆپ  بولۇپ  ئىشلىتىلگەن ماتېريالغان قاراپ   قارا  پۇرچاق بوتقىسى ، سېرىق  پۇرچاق بوتقىسى   دىگەنگە ، تەمىگە قاراپ   تۇزلۇق پۇرچاق بوتقىسى  ، تۇزسىز  پۇرچاق بوتقىسى  دىگەنلەرگە ئايرىلىدۇ .
老干妈  ئۆگەي ئانا  ( بېقىۋالغان ئانا )
豆鼓、食用油、辣椒、花椒粒、葱段、八角、草果、姜片、水、味精。

پۇرچاق بوتقىسىىغا  سۇماي ، مۇچ  ، كاۋاۋىچىن ، غولپىياز  ،  شاكالبەديان .،  قاقىلە  ، زەنجىۋىل ياپرىقى ،  سۇ  ، تېتىتقۇ  قوشۇپ  ھورداش ، قورۇش  ئارقىلىق  تەييارلىنىدۇ .
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-19 11:17 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

نازۇنېمەت
دەرىجىسى : دائىملىق ئەزا


UID نۇمۇرى : 3495
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 21
شۆھرىتى: 220 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 320 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 22 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 3(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-07-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-04
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەن قايسى كۈنى 粉面子 نى ئۇيۇتقان، بەك پەيزى بوپتىكەن، بىرىنچى قېتىمدىلا ياخشى قىلالىغىنىمدىن بەك خۇش بوپ كەتتىم، بۇنىمۇ سىناپ باقسام بولغۇدەك، رەھمەت!
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-19 18:51 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( نازۇنېمەت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

زايىدە
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 3497
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 135
شۆھرىتى: 1380 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1280 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 146 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 141(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-07-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-27
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئوخىشىغانىدەك قىلىدۇ.ئىشتايىم ئىچىلىپ كەتتى.رەخمەت
چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-19 20:17 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( زايىدە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » سوغۈق يىمەكلىكلەرنى تەييارلاش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


'; ShowAd(); /**/