干炸鱼块قۇرغاق داغلانغان بېلىق پارچىسى
ماتېريالى : بېلىق بىر دانە ، غولپىياز ، زەنجىۋىل ئازراق ، تۇز ، بەشخىل دورا تالقىنى ( 五香粉) ، ئىككى دانە تۇخۇم ، مۇۋاپىق ئاچچىقسۇ ، ئۇن قاتارلىقلار

تەييارلاش ئۇسۇلى :
1. بېلىقنى پاكىز يۇيۇپ پارچە چانايسىز .

2. غولپىياز ، زەنجىۋىل توغرالمىسى ، تۇز ، ئاچچىقسۇ ( بېلىقنىڭ سېسىق تەمىنى باسىدۇ) ، بەشخىل دورا تالقىنىنى قوشۇپ ئارلاشتۇرۇپ يېرىم سائەت تەم كىرگۈزىسىز . قانچە ئۇزاق بولسا شۇنچە ياخشى .

3. تۇخمغا ئۇننى قوشۇپ ئارلاشتۇرۇپ ئوماچ قىلىپ بېلىق پارچىلىرىنى چىلايسىز . تۇخۇمنى بېلىق پارچىلىرىنىڭ ئۈستىگە بىۋاستە چېقىپ ئۇن ئارلاشتۇرسىڭىزمۇ بولىدۇ . چوقۇم بېلىقنىڭ سىرتى ئورالغۇدەك قويۇقلۇقتا بولىشى كېرەك .

4. قازانغا ياغ قۇيۇپ قىززىغاندا بېلىق پارچىلىرىنى سېلىپ داغلاپ ساغارتىپ پىشۇرىسىز .


ئالاھىدىلىكى : رەڭگى ئالتۇن سېرىق ، تەمى مەززىلىك ، يۇمشاق ، سىرتى چۈرۈك بولىدۇ .