hantagri illikdunya.biz sohpat
پارلاق
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 446 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى axtuzi نادىرلىدى .(2009-04-25)
يولغۇن ياغىچىغا ئۆتكۈزۈلۈپ پۇشۇرۇلغان بېلىق كاۋىپى مەكىت دولان كىشىللىرىنىڭ ئېسىل يىمەكىلىكى ھىساپلىنىدۇ .
بۇ خىل بېلىق كاۋىپىنىڭ پۇشۇرلۇش جەريانى :

1. تۇتۇپ كىلىنگەن بېلىقنىڭ ئىچ باغىرى پاكىز تازلاپ ، تۇز سۈيىگە بىردەم چىلىنىدۇ . (ئادەتتە چىلىمىسىمۇ بولىدۇ)
2. يېڭى كېسىلگەن يۇلغۇن ياغىچىنىڭ سىرتى تازلىنىپ ، ئۇچى ئۇچلۇق قىلىپ ئۇچلىنىدۇ .
3. ئۇزۇنراق بىرتال يۇلغۇن ياغىچى بېلىقنىڭ قۇيرۇق قىسمىدىن باش قىسمىغا قاراپ ئۆتكۈزىلىدۇ .
4. كىچىكرەك ئىككى ياكى ئۈچ تال يۇلغۇن ياغىچى بېلىقنىڭ يان تەرپىدىن ئۆتكۈزۈلۈپ بېلىقنىڭ ئىچكى قىسىمىغا ئىسسىقلىق يەتكۈدەك قىلىپ ئېچىىدۇ .
5. قۇم ئۈستىگە گۈلخان يېقىلپ ئۆتكۈزۈلۇپ بولغان بېلىقلار گۈلخاننى چۆرىدەپ رەتلىك قىلىپ يەرگە سانجىلىدۇ .
6. بېلىق گۈلخان چوغىنىڭ تەپتىدە 1 سائەت ئەتراپىدا قاقلىنىدۇ . (ئادەتتە بېلىق بىلەن گۈلخاننىڭ ئارلىقى يېراقراق بولىدۇ . شۇڭا بېلىقنىڭ پىشىشىغا ئۇزۇنراق ۋاقىت كېتىدۇ)
7. بۇ جەرياندا بېلىققا تۇز ، زىرە ، لازا  قاتارلىق  دورا - دەرمەكلەر سىپىلىدۇ .
بېلىق پىشقىچە يېنىدا تۇرىدىغان بولىسىڭىز مىزلىك پۇراقتىن ئېغىزىڭىزغا سېرىق سۇ كىلىپ كېتىدۇ .

[attachment=145] [attachment=144] [attachment=143]  
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2009-03-24 18:07 | 新疆哈密地区 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( پارلاق ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2774
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 810(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ھەقىيقى  يېشىل  كاۋاپتە   -  بۇ   !
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-03-25 00:18 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 67
يازما سانى : 1730
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1160(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئەجداتلىرىمىز قالدۇرغان مىراسلارغا بىز ۋارىسلىق قىلىشىمىز گۇللەندۇرىشىمىز
قارىغۇلارچە باشقىلارغا چۇقۇنماسلىقىمىز كېرەك
http://bilimzar.com
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-03-25 12:30 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
aynare
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 207
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 213
شۆھرىتى: 2145 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2249 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 215 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 85(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

   بۇنداق كاۋاپ قىلسا تېرىسى قاتتىق پىشىپ قالىدىكەن،مەن تېرىسىمۇ يۇمشاق پىشسا دەيمەن.ئەمما بەك يىيىشلكتە،يىگۈم كەپ كەتتى.
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-05 14:50 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( aynare ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2774
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 810(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

نەقىل
بۇ مەزمون3قەۋەتتىكىaynareنىڭ2009-04-05 14:50دە يوللىغان يازمىسى  :
   بۇنداق كاۋاپ قىلسا تېرىسى قاتتىق پىشىپ قالىدىكەن،مەن تېرىسىمۇ يۇمشاق پىشسا دەيمەن.ئەمما بەك يىيىشلكتە،يىگۈم كەپ كەتتى.




تېرىسى  قېلىن  بولسا  قاتتىق   بوپ  قالىدۇ .
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-05 22:59 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئەزىز

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 11
نادىر تېما : 43
يازما سانى : 2003
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 25505(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-13
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-23
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئەپسۇس مەن بېلىق گۈشىنى  ياختۇرمايمەن
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-07 22:13 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەزىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

140
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 458 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئەجەپمۇ يىگۈم كەلدى ، بولسا بىرەر زىق ئېۋەتىپ بېرىڭلار ، تېتىپ باقايلى ، تېمىڭىزغا رەھمەت
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-25 22:42 | 新疆哈密地区

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( 140 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئۇيغۇرلارنىڭ شىپالىق تائاملىرى
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا