illikdunya.biz sohpat
پارلاق
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 446 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى axtuzi نادىرلىدى .(2009-04-25)
يولغۇن ياغىچىغا ئۆتكۈزۈلۈپ پۇشۇرۇلغان بېلىق كاۋىپى مەكىت دولان كىشىللىرىنىڭ ئېسىل يىمەكىلىكى ھىساپلىنىدۇ .
بۇ خىل بېلىق كاۋىپىنىڭ پۇشۇرلۇش جەريانى :

1. تۇتۇپ كىلىنگەن بېلىقنىڭ ئىچ باغىرى پاكىز تازلاپ ، تۇز سۈيىگە بىردەم چىلىنىدۇ . (ئادەتتە چىلىمىسىمۇ بولىدۇ)
2. يېڭى كېسىلگەن يۇلغۇن ياغىچىنىڭ سىرتى تازلىنىپ ، ئۇچى ئۇچلۇق قىلىپ ئۇچلىنىدۇ .
3. ئۇزۇنراق بىرتال يۇلغۇن ياغىچى بېلىقنىڭ قۇيرۇق قىسمىدىن باش قىسمىغا قاراپ ئۆتكۈزىلىدۇ .
4. كىچىكرەك ئىككى ياكى ئۈچ تال يۇلغۇن ياغىچى بېلىقنىڭ يان تەرپىدىن ئۆتكۈزۈلۈپ بېلىقنىڭ ئىچكى قىسىمىغا ئىسسىقلىق يەتكۈدەك قىلىپ ئېچىىدۇ .
5. قۇم ئۈستىگە گۈلخان يېقىلپ ئۆتكۈزۈلۇپ بولغان بېلىقلار گۈلخاننى چۆرىدەپ رەتلىك قىلىپ يەرگە سانجىلىدۇ .
6. بېلىق گۈلخان چوغىنىڭ تەپتىدە 1 سائەت ئەتراپىدا قاقلىنىدۇ . (ئادەتتە بېلىق بىلەن گۈلخاننىڭ ئارلىقى يېراقراق بولىدۇ . شۇڭا بېلىقنىڭ پىشىشىغا ئۇزۇنراق ۋاقىت كېتىدۇ)
7. بۇ جەرياندا بېلىققا تۇز ، زىرە ، لازا  قاتارلىق  دورا - دەرمەكلەر سىپىلىدۇ .
بېلىق پىشقىچە يېنىدا تۇرىدىغان بولىسىڭىز مىزلىك پۇراقتىن ئېغىزىڭىزغا سېرىق سۇ كىلىپ كېتىدۇ .

[attachment=145] [attachment=144] [attachment=143]  
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2009-03-24 18:07 | 新疆哈密地区 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( پارلاق ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
aynare
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 207
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 214
شۆھرىتى: 2155 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2259 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 216 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 85(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-03
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

   بۇنداق كاۋاپ قىلسا تېرىسى قاتتىق پىشىپ قالىدىكەن،مەن تېرىسىمۇ يۇمشاق پىشسا دەيمەن.ئەمما بەك يىيىشلكتە،يىگۈم كەپ كەتتى.
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-05 14:50 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( aynare ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئۇيغۇرلارنىڭ شىپالىق تائاملىرى
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا