oznur.cn abduheni
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
كۈلقىز
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 213
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 901
شۆھرىتى: 9475 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 9510 دوللار
تۆھپە: 23 ھەسسە
ياخشى باھا: 959 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 366(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-04
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-09
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

غۇلجىدىن تۇغقانلار كەلگەن، ئۇلار ھەر كۈنى سەھەردە ئەتكەن چاي ئىچىپ ئادەتلەنگەنگەچكە ئۇلار ئەتكەن چاي ئىچمىسە بېشى ئاغرىيدىكەن. شۇڭا ئۇلارغا ئەتكەن چاي قىلىپ بېرەي دىگەن، ئەتكەن چاي قىلىشنى بىلىدىغانلار دەپ بەرسەڭلار قانداق، سىلەرنى ئاۋارە قىلدىغان بولدۇم.


[ بۇ يازماجەسۇرتەرپىدىن2010-06-04 15:22دە قايتا تەھر ]
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2010-06-04 12:48 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈلقىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئەلىف
دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 611
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 812
شۆھرىتى: 8635 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 8630 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 873 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 335(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-02
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئۇيغۇرلارنىڭ چاي مەدەنىيتى دىگەن يازمىنى كۆرۇڭ .شۇ يەردە تەپسىلى يېزىقلىقكەن
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-06-04 16:33 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلىف ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

جەسۇر
باھانىڭىز بارمۇ ؟؟؟؟؟؟
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 604
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 31
شۆھرىتى: 345 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 390 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 45 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 20(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-01
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-06
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

      

ئۇيغۇر خەلقى چايخۇمار خەلىق ، ئۇلارنىڭ كۈندىلىك تۇرمۇشىنى ، ھېيىت - ئايەملىرىنى ، توي تۆكۈن ، نەزىرە - چىراقلىرىنى ، مېھماندارچىلىق ، تۈرلۈك مەشرەپ - بەزمە ، سەيلىلىرىنى چايسىز تەسەۋۇر قىلىش مۇمكىن ئەمەس . شۇ سەۋەپلىك ئۇيغۇرلار تۈرلۈك سورۇنلارغا ماس كېلىدىغان چاي تۈرلىرى ۋە ئۇلارنى دەملەشنىڭ بىر يۈرۈش ئۇسسۇللىرىنى بارلىققا كەلتۈرگەن .
    ئۇيغۇرلاردا ھازىرچە كۆپرەك ئستېمال قىلىپ كېلىۋاتقان چايلارنى ماتېرىيال مەنبەسى ۋە سۈپتىنىڭ ئوخشىماسلىقىغا قاراپ سۈتلۈك چايلار ، دورىلىق چايلار ، مېۋە ، مېۋە قېقى - مېغىزى دەملەنمىسى ، قەنت چايلار ، غازاڭ چايلار ۋە باشقىلار دېگەن ئالتە تۈرگە بۆلۈشكە بولىدۇ .
    بىرىنچى ، سۈتلۈك چايلار


    ئىپتىدائىي چارۋىچىلىق دەۋىردىكى ئۇيغۇرلارنىڭ تۈرلۈك ھايۋانات ، ئۇچار قاناتلارنىڭ ئەت - گۆشلىرىنى ئۇزۇق قىلغاندىن باشقا ، يەنە ھايۋانات سۈتلىرىنىمۇ ئىستېمال قىلغانلىقى مەلۇم . ئۇيغۇرلار شامان دىنىغا ئېدىقاد قىلغاندىن كېيىن ، ئۇلاردا ئاق رەڭگە تېۋىنىش ، ئاق نەرسىلەرنى ئۇلۇغلاش ئەقىدىسىنى شەكىللەندۈرگەن بولىشى مۇمكىن .
سۈتلۈك چاي ئادەتتە كالا سۈتى ، قوتاز سۈتى ، ئۆچكە سۈتى ، قوي سۈتى قاتارلىقلار ئاساسىي خۇرۇچ قىلىنىپ تەييارلىنىدىغان چاي بولۇپ ، ئادەتتە كۆپ ئىستېمال قىلىنىدۇ . سۈت مۆتىدىل تەبىئەتلىك بولۇپ تەركىبىدە ياغ ، ئاقسىل ، كالى ، كالتىسىي ، فوسفۇر ، ناتىرىي ، گۈڭگۈرت ، تۆمۈر ، مىس ، يود ، ۋىتامىن گورۇپپىسىدىكى كۆپ خىل ئېلېمېنت قاتارلىق ئادەم بەدىنىگە كېرەكلىك ھەرخىل ئېلېمېنىتلار بار . سۈت تەرەتنى راۋاجلاندۇرۇش ، خوسىسىيتىگە ئىگە .
    ئۇيغۇرلار كۆپرەك ئىستېمال قىلىدىغان سۈتلۈك چايلار تۆۋەندىكىىچە :

    1 . ئەتكەنچاي
خەنزۇ ئالىملىرنىڭ تەتقىقات نەتىجىللىرىدىن قارىغاندا ، ئۇيغۇرلارنىڭ ئەجدادلىرى تاڭ سولالىسى دەۋرىدىلا (618 - 907) ئەتكەنچاينى كۆپ ئىستېمال قىلغانلىقى مەلۇم .
   خۇرۇچلار : پىششىق سۈت ، دەملەنگەن قارىچاي ، تۇز ، خام قايماق ، سېرىقماي قاتارلىقلار .
   دەملەش ئۇسسۇلى : 1) چەينەكنى پاكىز يۇيۇپ ، ئۇنىڭغا موۋاپىق مىققداردا چاي سېلىپ ، ئۈستىگە قايناق سۇنى قويۇپ ، بەش ئون - مىنۇت دەملەيمىز .
   2) دەملانگەن چاينى جاۋۇر ياكى كورىغا تۆكۈپ ، ئۈستىگە پىششىق سۈتنىى قويۇپ ئۇنىڭغا موۋاپىق مىقداردا تۇز ، خام قايماق ۋە سېرىقماي سېلىپ تەمىنى تەڭشەيمىز .
   ئالاھىدىلىكى : رەڭگى جىزغۇچ ، ئىچىشلىك ، تەمى ئۆزگىچە بولۇپ كىشىگە ھوزۇر بېغشلايدۇ .

   2  . سۈتلۈك تۇخۇم چاي
خۇرۇچلار : يېڭى تۇخۇم ، پىششىق سۈت ، دەملەنگەن قارىغاچ ، ھەسەل قاتارلىقلار .
دەملەش ئۇسسۇلى  :  تۇخۇمنى پاكىز يۇغاندىن كېيىن ، بىر قاچىغا چېقىپ ، قوچىيمىز . سۈتنى ئايرىم قاچىدا قاينىتىپ ، تۇخۇمنىڭ ئۈستىگە قويۇپ ئارلاشتۇرىمىز ، ئاندىن دەملەنگەن قىززىق چاينى قويۇپ ، ئازراق ھەسەل قويۇپ ئارلاشتۇرىمىز .
ئالاھىدىلىكى : تەركىبىدە ۋىتامىنلار كۆپ بولۇپ ، ئوزۇقلۇق قىممىتى ناھايىتى يۇقىرى .

  3   . سۈتلۈك مېغىزلىق چاي
خۇرۇچلار : بادام مېغىزى ، ياڭاق مېغىزى ، ھەسەل ، يېڭى سۈت قارىغاچ قاتارلىقلار .
دەملەش ئۇسسۇلى  :  ياڭاق ، بادام مېغىزىلىرىنى قايناق سۇغا چىلاپ يومىشتىپ پوستىنى سويىۋېتىپ ، ھاۋانچىدا يانجىپ شىرنە ھالىتىگە كەلتۈرۈپ چىنىگە ئالىمىز ، ئاندىن ئۇنىڭغا ئازراق ھەسەل قوشۇپ ، ئۈستىگە چەينەكتە دەملەنگەن قىزىق سۈتلۈك چاينى قويۇپ قوچىيمىز .
ئالاھىدىلىكى : ئوزۇقلۇق ماددىسى مول ، بەدەننى قوۋەتلەيدۇ .


تەپسىلى  كۆرمەكچى  بولسىڭىز بۇ ئادىرىسقا كىرىڭ  ==     /bbs/read.php?tid=1099
رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-06-04 16:43 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( جەسۇر ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2814
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 825(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

  




ئەتكەنچاينىڭ مەتېريالى :  بىر چىنە  ئۆلچەم بويىچە :   پىششىق قايماق بىر قوشۇق ، خام قايماق  بىر  قوشۇق ، سۈت  تۆت قوشۇق ،   تۇز بىر  گرام ، قارا چاي يېرىم گرام ، قايناقسۇ بەش يۈزگرام .
تەييارلاش ئۇسۇلى :
1.    سۇنى قاينىتىپ ، قارا چاي  سېلىپ ، چاي  چۈشكىچە  ئوبان قاينىتىسىز .
2.   چىنىگە تۇز م خام ، پىششىق قايماق ، سۈتنى قۇيۇپ ئۈستىگە چاينى قۇيۇپ ، قوشۇق بىلەن بىرلا ئارىلاشتۇرىسىز .
    ئالاھىدىلىكى :  يۈزىدە  قايماقلار  لەيلەپ  تۇرغان ، يالتىراق  ، تەمى تۇزلۇق سەل قېرىق ، تاتلىق .
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • تۆھپە:+5(ئاشپەز) قايىل قىلارل ..
  • چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-06-04 17:13 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    شىرىن
    مـۇنـبـەر مـەلـىـكـىـسـى

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 8
    نادىر تېما : 8
    يازما سانى : 439
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 245(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-13
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-09
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    كۈلقىز  ئوبدانراق ئۆگىنىۋالسىلا .ئۆيلىرىگە ئەتكەن چاي ئىچكىلى چىقىمەن جۇمۇ.
    چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-06-04 17:40 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( شىرىن ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۈلقىز
    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 213
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 901
    شۆھرىتى: 9475 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 9510 دوللار
    تۆھپە: 23 ھەسسە
    ياخشى باھا: 959 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 366(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-04
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-09
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئەجەپ ئوبدان ياردەم قىلدىڭلار، رەھمەت سىلەرگە .
    چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-06-04 19:13 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈلقىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۈلقىز
    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 213
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 901
    شۆھرىتى: 9475 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 9510 دوللار
    تۆھپە: 23 ھەسسە
    ياخشى باھا: 959 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 366(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-04
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-09
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    نەقىل
    بۇ مەزمون4قەۋەتتىكىشىرىننىڭ2010-06-04 17:40دە يوللىغان يازمىسى  :
    كۈلقىز  ئوبدانراق ئۆگىنىۋالسىلا .ئۆيلىرىگە ئەتكەن چاي ئىچكىلى چىقىمەن جۇمۇ.

    چاتاق يوق، مەن تىلغا تېتىغۇدەك تەملىك قىلالايدىغان بولغاندا سىلىنى چوقۇم ئەتكەن چاي ئىچىشكە تەكلىپ قىلاي
    چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-06-04 19:15 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈلقىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    ئاشپەز
    ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


    UID نۇمۇرى : 2
    نادىر تېما : 70
    يازما سانى : 1873
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 1369(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-11
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مەن پەقەتلام ئەتكەن چاي ئىچمەيمەن بىراق ئاشتۇزى ئاكىمىز تەييارلىغان ئەتكەن چاي بەكلەم ئوخشىغاندەك
    قىلىدۇ  ئىچىپ كىلىمىزمۇ
    چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-06-04 23:43 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    kumlukburisi
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 619
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 100
    شۆھرىتى: 1115 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 1250 دوللار
    تۆھپە: 8 ھەسسە
    ياخشى باھا: 128 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 33(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-06-07
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-09
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئەڭ ئاددى ئىتىش ئۇسۇلى :
    يېرىم چەينەك سۇغا  قارا چايدىن 4 قۇشۇق سېلىپ10  مىنىۇت قاينىتىمىز .رەڭگى قىزارغاندا تاللا بازىرىدىكى خالتىلىق سۈتتىن 2 خالتا قۇيۇپ بىر قۇشۇق تۇز سېلىپ تەمىنى تەڭشىسىڭىز بۇلىدۇ .
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-06-08 11:25 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( kumlukburisi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۈلقىز
    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 213
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 901
    شۆھرىتى: 9475 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 9510 دوللار
    تۆھپە: 23 ھەسسە
    ياخشى باھا: 959 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 366(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-04
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-09
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    نەقىل
    بۇ مەزمون10قەۋەتتىكىkumlukburisiنىڭ2010-06-08 11:25دە يوللىغان يازمىسى  :
    ئەڭ ئاددى ئىتىش ئۇسۇلى :
    يېرىم چەينەك سۇغا  قارا چايدىن 4 قۇشۇق سېلىپ10  مىنىۇت قاينىتىمىز .رەڭگى قىزارغاندا تاللا بازىرىدىكى خالتىلىق سۈتتىن 2 خالتا قۇيۇپ بىر قۇشۇق تۇز سېلىپ تەمىنى تەڭشىسىڭىز بۇلىدۇ .

    ئۇ ئەتكەن چاي بولماي سۈت چاي بۇلۇپ قالا .
    چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-06-08 20:18 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( كۈلقىز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • »
    • Pages: 1/2     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئۇيىغۇرلاردا چاي مەدىنىيىتى
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


    '; ShowAd(); /**/