   
- يوقلىما
- 46
      
| باش ئاغرىقىنى داۋالاش ئۇسۇللىرى 7 ]! i5 ~: Q6 B% M5 ^بۇ خىل كېسەللىكنىڭ ئالامىتى :باش قېيىش ،بەل پۇت بۇغۇملىرى ئاغرىش ،ئەستە تۇتۇش قابىليىتى تۆۋەنلەش ،ئۇيقۇ قېچىش ،تۇمۇر بوش سۇقۇش قاتارلىق ئالامەتلەر كۈرۈلىدۇ .) @: u$ r, [7 P: k بۇنىڭغا پايدا قىلىدىغان شىپالىق تائاملار 1 d% Y z3 k; A) Y- C: b4 K سەۋزىلىك گۆش شورپىسى" @. _8 M. b1 f6 r; v" \+ S1 p ماتىريال : قوي گۆشى 250گىرام ،سەۋزە ئىككى باش ،سامساق ئىككى چىش،نۇقۇت 50گىرام ،زەنجىۋىل ،دارىچىن ،زېرە ،غولپىياز ھەر بىرى 20گىرام تۇز مۇۋاپىق مىقداردا ( D+ Q [6 L: }2 H6 l - L! m6 {' E7 c! `# g تەييارلاش ئۇسۇلى :يۇقارقى خۇرۇچلارنىڭ ھەممىسىنى قازانغا سېلىپ ،قاينىتىپ پىشۇرۇپ تۇز تەمى تەڭشىلىپ تەيييارلىنىدۇ . 5 b$ p; Y+ Z& Bتەبىئىتى : قۇرۇق ئىسسىق ' q4 ^9 z3 v/ [! M- X J" P1 R9 F3 O% Z; bشىپالىق رۇلى سوغۇقتىن بولغان باش ئاغرىقىغا مەنپەت قىلىدۇ .0 f2 \) Z( }/ X, w ئىستىما ل قىلىش ئۇسۇلى : ئۈچ كۈندە بىر قېتىم تەييارلاپ نان بىلەن ئېستىمال قىلىنىدۇ .+ _; O) O7 x% M0 X! u/ B! E . v; z+ a0 m4 k4 K3 j: P گۆش سالغان سىقماق 5 S m" [5 \0 J' S; r! B9 y ماترىيال : قوي گۆشى ،چامغۇر ،پالەك ،سامساق ،پىننە ۋە قوناق ئۇنى تۇز مۇۋاپىق مىقداردا # }5 g4 l( R) F4 [7 e9 z9 y$ sتەييارلاش ئۇسۇلى : گۆش ۋە چامغۇر،پالەك قاتارلىقلار مۇۋاپىق شەكىلدە توغرىلىپ ،سۇ قۇيۇلغان قازانغا سېلىپ قاينىتىلىدۇ ،ئۇلار پىشقاندىن كېيىن ،قۇناق ئۇنىدا يۇغۇرۇلغان خېمىرنى سىقماق سىققۇچ ياكى سەۋزە قىرغۇچتا سىقىپ قازانغا سېلىنىدۇ .ئاش قۇيالغاندىن كېيىن بەش مىنۇت ئەتراپىدا قاينىتىپ توغرالغان سامساق ،پىننە قاتارلىقلارنى سېلىپ پىشۇرۇپ تەييارلىنىدۇ.4 j6 O2 T8 L% A! M/ e تەبىئىتى : ئىسسىق . m* z# i8 A0 E! j! M4 d9 | شىپالىق رۇلى : سۇغۇقتىن بولغان باش ئاغرىقىغا مەنپەت قىلىدۇ . ! k8 W9 }0 R- [- v( bئىشلىتىش ئۇسۇلى : ھەر كۈنى ئەتتىگەن ۋە كەچ تەييارلاپ ئاچ قۇرساققا ئېستىمال قىلىنىدۇ .; @. h! i5 x' e* R, _ # b- a- z+ G; q; T قەلەمپۇر چېيى 9 ?- m* Q$ `" ?8 `# Tماتىريال : قەلەمپۇر ،قارا چاي ،ناۋات مۇۋاپىق مىقداردا 7 j7 Y; j+ n, ~+ `$ x' J4 sتەييارلاش ئۇسۇلى : يۇقارقى خۇرۇچلارنى ئۆز-ئارا سۇقۇپ ئارلاشتۇرۇپ ،چەينەكتىكى قايناق سۇغا سېلىپ دەملەپ تەييارلىنىدۇ .+ K2 @4 c) v4 ? تەبىئىتى ؛ ھۆل ئىسسىق 6 N/ B W; I. [, ^شىپالىق رۇلى سۇغۇقتىن بولغان باش ئاغرىقىغا مەنپەت قىلىدۇ . 0 z' y6 E, C! {- e1 @! u$ n& D- Dئىشلتىش ئۇسۇلى : ئەھۋالغا قاراپ دەملەپ پىيالىگە قۇيۇپ قىززىق -قىزىق ئېچىپ بېرىلىدۇ . 8 w0 C: ~$ {9 G- p5 \* y3 |; n1 a( v( \ يۇقارقى رېتسىپلار ئابدېكىرىم تۇرسۇنتوختى ئەپەندىمنىڭ ئۇيغۇرلارنىڭ دۇرىلىق تائاملىرى دىگەن كىتاۋىدىن ئېلىندى . |
ھەممە باھا نومۇرى : تەجرىبە + 20 قىزغىنلىق + 9 تىللا + 2 شۆھرەت + 4 باھا خاتىرىسى
|