ھەسەل سۈيىنىڭ شىپالىق رولى 9 k* e! g0 H, ~# G* ? v7 j( f7 d ئەمچى ئېلاۋىسى: ھەسەلنىڭ پايدىلىق خۇسۇسىيەتلىرى كۆپ بولۇپ، ناھايىتى ئىسىل داۋايى غىزا ھىساپلىنىدۇ. ئەمما، خام ھەسەل تېبابەتتە غەلىز( تەستە ھەزىم بولىدىغان) يىمەكلىك ھىساپلىنىدىغان بولۇپ، بىۋاستە ئىستىمال قىلىنغاندا يىتەرلىك ھەزىم بولماي، كۆپ قىسىمى بەدەن سىرىتىغا چىقىرىپ تاشلىنىدۇ، بۇنى قائىدە بويۇنچە قاينىتىپ، ئۆزلەشتۈرۈپ ئىستىمال قىلغاندا لەتىپ(سىڭىشلىك) ھالەتكە كىلىدۇ. پايدىلىق خۇسۇسىيىتىنى ئاشۇرغىلى بولىدۇ.# k: o( @ }: E) e2 B+ I
+ }5 g/ r* e% g0 r) Wئەسكەرتىش: بۇ خىل تەييارلانغان ھەسەل سۈيى ئادەمنىڭ ئېممونىتىت ئىقتىدارىنى يۇقۇرى كۈتۈرۈش، قان تومۇرلاردىكى ھەرخىل شىلىمشىق ماددىلارنى تازلاش، قان تومۇرلارنىڭ ئىلاستىكىلقىنى ياخشىلاش، قان بېسىمنى تۇراقلاشتۇرۇش... قاتارلىق نۇرغۇن ئارتۇقچىلىقلارغا ئىگە بولۇپ، باشقا دۇرىلاربىلەن بىرگە ئىستىمال قىلغاندا، بىرگە ئىستىمال قىلغان دورىنىڭ تەسىرىنى رۇشەن ھالدا ئىلگىرى سۇرۇپ بىرىدۇ. 6 v0 d* B9 n7 ~ [) v# j " t) u0 n$ C9 O ھەسەل سۈيى(مائۇلھەسەل): مەخسۇس ئۇسۇل بىلەن سۇيۇق ھالەتكە كەلتۈرۈلگەن بال(ھەسەل) دىن ئىبارەت.5 y+ q1 S- F$ E; \1 Y; ?4 [" F تەييارلاش ئۇسۇلى: ساپ يەرلىك ھەسەل بىر ھەسسە، ساپ يامغۇر سۈيى ياكى ساپ ئادەتتىكى سۇدىن 1.75 ھەسسە ئېلىپ بىرلەشتۈرۈپ، سۇس ئوتتا قاينىتىپ، كۆپىكى ئېلىنىدۇ. 1:1 نىسبەتتە قالغاندا ئېلىپ سۈزۈپ ئىشلىتىلىدۇ. بۇ "ساددە ھەسەل سۈيى" دېيىلىدۇ. كېسەلنىڭ ئەھۋالىغا قاراپ مۇناسىپ دورىلار بىلەن قوشۇپمۇ تەييارلىندۇ. بۇ "مۇرەككەپ ھەسەل سۈيى" دېيىلىدۇ. , E+ F+ ?/ h3 u9 e0 K9 r; X2 r8 w6 w8 W. o+ c5 ^ ئاددىي تەييارلاش ئۇسۇلى: ساپ يەرلىك ھەسەلنى سۇۋۇتۇلغان قايناقسۇ ياكى تازلانغان سۇ بىلەن قۇشۇپ سۇس ئوتتا قاينىتىپ كۆپىكى ئېلىنىپ تەييارلىنىدۇ. 7 n" z' b- p* \! a& u: U! p3 e8 k4 L/ G- H2 \( i2 O7 x ئىستىمال قىلىش ئوسۇلى: قىززىق قايناقسۇغا تەڭشەپ ئىستىمال قىلىنىدۇ. # F/ V: Y3 A8 R7 I7 \: J1 U. H& h% a F. o0 Z6 M4 ^ تەبىئىتى: ھۆل ئسىىىق.6 H' j8 m! N, n5 v : E6 v! R8 a) C' ^ خۇسۇسىيىتى: بەدەننى پارقىرىتىش، تەرەتنى يۇمشىتىش، قۇيۇق بەلغەم خىلىتىنى سۈرۈش، رەئىس ئەزالارنى(يۈرەك، مېڭە، جىگەر)، ئاشقازاننى قۇۋەتلەش، سۇغوقتىن بولغان پەي كېسەللىكلىرى، چوڭ بۇغۇملار ئاغرىقى، كۆڭلى ئېلىشىشنى، قۇسۇشنى بېسىش، زەھەر قايتۇرۇش، سۈيدۈكنى ھەيزنى ماڭدۇرۇش خۇسۇسىيىتىگە ئىگە.- g2 o6 ?9 {7 g1 m* h1 j9 G
) B6 u- h: M+ O6 O' X4 Y9 \7 |' F" W* \) b قان بېسىمىغا تەييارلاش ئۇسۇلى: ساپ ھەسەل بىر ھەسسە، سۇۋۇتۇلغان قايناقسۇ ياكى تازلانغان سۇ 6 ھەسسە، ئارلاشتۇرۇلۇپ سۇس ئوتتا قاينىتىلىپ كۈپۈگى سۈزۋىتىلىدۇ، 5:1 نىسبەتتە قالغاندا ئېپ قۇيۇپ، قىززىق قايناقسۇغا تەڭشەپ ئىچىلىدۇ. قان بېسىمىغا ئالاھىدە ياخشى مەنپەئەت قىلىدۇ. |