چاچ قارايتىدىغان خەلق ئىچىدىكى رىتسىپلار 3 p: d3 l# g& i .1چاچ قارايتىش چېيى $ f/ H3 ]0 J7 Q+ X' D5 K6 s+ m# wخېشۇۋۇ 40گرام،ئالىقات 20گرام،ياۋا جۈيخۈا 40گرام ،چوڭ چىلان 100گرام،ناۋات 20گرام،خام ئەگرى سۇناي 20گرام. بۇلارنىچەينەككە سېلىپ قايناق سۇبىلەن دەملەپ ﻫەر كۈنى چاي ئورنىدا ئۇزۇن مۇدەتتكىچە ئىچىپ بەرسە چاچ قارايتىشتا قانائەتلىنەرلىك ئۈنۈمگە ئېرىشكىلى بولىدۇ.9 s, k' O& K) I9 |. O2 g 7 W6 U" H1 L1 H5 }6 h .2چاي قارايتىدىغانسۈت 5 _" O! T$ Z0 i6 ~* Xقارا كۈنجۇت 250گرام،خاسىڭ 250گرام،ئۆرۈك مېغىزى 250گرام،قارىغاي ئۇرۇقى 250گرام،ياڭاق مېغىزى 250گرام،ۋەپىشقان كۆك ماشلارنىڭ ﻫەر بېرىنى 250گرامدىن يانچىپ ۋە تالقانلاپ دېزىنفېكسىيلەنگەبوتۇلكىغا قاچىلاپ كۈندە ئەتىگەن ئاخشام 50گرامدىن ئۇزۇن مۇددەتكىچە ئىچىپ بەرسەچاچ قارايىشقا باشلايدۇ., w1 ]) W- D/ p7 I
' U2 k5 C% v ~9 N, S4 Q' H ?4 R6 V.3چاي قارايتىش مېيى * k# y+ m7 y* o) r t8 c. L( lتوخۇ بىلەن ئۆردەكتىن بىردىنبۇلارنى ئۆلتۇرۇپ،ئىچىدىكى مايلارنى ئېلىۋىتىپ پاكىز قاچىغا سېلىپ ئۈسىتىگە 20لېتىرسۇ قويۇپ جۈمبۇلدە 10مىنوتتەك قايناتساق،جۈمبۇلدىكى سۇغا شورپىسى ئېقىپ چۈشىدۇمانا شۇ شورپىنى سۇزۇپ ئېلىپ ئەتىگەن ئاخشام بىر قوشۇقتىن ئىچىپ بەرسە بولىدۇ. بۇ مەزمۇن ئىز تورىدىن كۆچۈرۈلگەن5 K! L# h: z, y7 H& |" ]9 q
) Y. M- [: X' `7 _+ E' X0 a, g/ i$ }& D.4چاچنى قارايتىدىغان تۇخۇم f# _7 A# H' x1 |9 tخې شۇۋۇ 150گرام،يېڭى تۇخۇم 3دانە،چوڭچىلان 6تال، سۇڭپىياز، زەنجىۋىل،تۇز،شېكەر ﻫايۋانات مېيى قاتارلىقلار مۇۋاپىق مىقداردا،،ئالدى بىلەن خېشۇۋۇنى پاكىز يۇيۇپۋە قەلەمچە قىلىپ توغراپ ئاندىن قازانغا سېلىپ مۇۋاپىق مىقداردا سۇ قويۇپ ئۇنىڭغا 3دانە تۇخۇمنى چاقمايلا سېلىپ ئۈستىگە سۇڭپىياز،زەنجىۋىل،تۇز سېلىپ كۈچلۇك ئوتتا 70مىنوت قاينىتىمىز،ئاندىن تۇخۇمنىڭ شاكىلىنى سويۇپ قازانغا شاكىلىنى قايتا سېلىپ 3مىنوت سۇس ئوتتا قاينىتىمىز.ﻫەر كۈنى ئەتىگەن تاماقتىن بۇرۇن تۇخۇم ۋە شورپىلرنى بىراقلا ئىچىپ بولۇش كېرەك.مۇشۇنداقئۇزۇنغىچە داۋاملاشسا چاچ چوقۇم قارىيىپ پاقىراقلىشىپ كېتىدۇ. . P: c7 R Q. U5 W# x6 x ' o/ E* S) e9 B/ E9 W# \; i8 m.5چاچ قارايتىش ئۇمىچى. L" \; k5 J2 \2 g& \2 h9 |9 h2 n9 O- u چوڭ قوي ئومۇرتقىسى 1دانە،قويبۆرىكى 1دانە كۈنجۇت50گرام،لومىي 50گرام،چوڭ چىلان 10تال قارا شېكەر مۇۋاپىق مىقداردا. ئالدىن بىلەن قوي ئومۇرتقىسىنى چاناپ سۇسئوتتا 20مىنوتقىچە قاينىتىپ سۆڭەكنى سۈزۈۋىلىپ شورپىغا قوي بۆرىكىنى توغراپ سېلىپ ﻫەمدە كۈنجۇت ،لومىيى چوڭ چىلان ۋە قارا شېكەر قاتارلىقلارنىمۇسېلىپ سۇس ئوتتا قاينىتىپ پىشۇرۇپ ئەتىگەن ئاخشام بىر چىنىدىن ئىچىپ بەرسە چاچ قارىيىدۇۋە پاقىرايدۇ |