ماتىريالى:چۆپخور بېلىقتىن بىردانە،سۇماي 1كىلوگىرام،كوك-قىزىلمۇچ
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،جىياڭيۇ،غولپىياز،سامساق،زەنجىۋىل.قۇرتىلغان
قىزىلمۇچ.سۇيۇقلاندۇرۇلغان كىراخمال.
تەييارلاش ئۇسۇلى:بېلىقنى پاكىز يۇيۇپ تازلاپ قىڭىراق بىلەن قۇيرۇق
تەرەپتىن باش تەرەپكە قارىتىپ بەش-ئالتە يىرىدىن قىيپاش تىلىپ يالپاقلايمىز
كوك-قىزىلمۇچ غولپىيازلارنى ئىنچىكە توغرايمىز. سامساق،زەنجىۋىلنى ئۇششاق توغرايمىز .
قازانغا بېلىق چوككىدەك ماي قۇيۇپ ماي قىزىغاندا بېلىقنىڭ قۇيرىقىدىن تۇتۇپ
باش تەرىپىدىن مايغا سالىمىز ھەم ئىككى تەرىپىنى تەكشى قىزارتىپ سۇزىۋالىمىز
قۇرۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ غولپىياز،سامساق،زەنجىۋىل،
قۇرۇتۇلغان قىزىلمۇچ،جىياڭيۇ،تۇزلارنى سېلىپ قۇرۇپ قازانغا مۇۋاپىق سۇ قۇيۇپ
بېلىقنى سېلىپ بوش ئوتتا قاينىتىپ،ئالتە-يەتتە مىنۇت قاينىتىپ تۇز تەمىنى
تېتىپ كوك-قىزىلمۇچلارنى سېلىپ ئازراق سۇيۇقلاندۇرۇلغان كىراخمال بىرىپ
تەخسىگە ئالىمىز .
ئالاھىدىلىكى:بېلىق گۇشى تەركىبىدە ئاقسىل ۋە ماي بىرقەدەر كوپ بۇلۇپ
يوتەل زۇكامغا ئالاھىدە ئۇنۇم بۇلىدۇ.
مەنبە:
http://axpaz.biz/bbs/read.php?tid=365