ماتىريالى؛ئوتخور بېلىق1دانە،بامبۇك زىق 25دانە سۇماي 2كىلو گىرام كىراخمال تۇخۇم 1دانە
تەم خۇرۇچلىرى؛تۇز،ئاقمۇچ،كاۋۋاچىن،زەنجىۋىل،چانالغان قىزىلمۇچ،زىرە قىزىلمۇچ ئۇنى
غولپىياز،سامساق، ئۇچلۇق قىزىلمۇچ(داپەنجى لازا)
تەييارلاش ئۇسۇلى؛بېلىقنى قىلتىرىقلىرىدىن ئاجىرتىپ 10سانتىمىتىر ئەتىراپىدا قەلەمچە
قىلىپ توغرايمىز تۇز،ئاقمۇچ،كاۋۋاچىن،زەنجىۋىل سۇيى قىزىلمۇچ ئۇنى كىراخمال تۇخۇم (1دانە)
چېقىپ ئارلاشتۇرۇپ بامبۇك زىققا ئوتكىزىمىز غولپىياز،سامساق، ئۇچلۇق قىزىلمۇچ زەنجىۋىللەرنى
دان-دان(دىڭ_دىڭ)توغراپ تەييارلىۋالىمىز
قۇرۇش ئۇسۇلى؛قازانغا ماي قۇيۇپ(جىقراق)ماينى بەكەرەك قىزىتىپ تەييارلانغان بېلىقنى سېلىپ
مايدىن ئوتكىزىمىز قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ غولپىياز،سامساق، ئۇچلۇق قىزىلمۇچ زەنجىۋىل،
چانالغان قىزىلمۇچنى سېلىپ قۇرۇپ تەييارلانغان بېلىقنى سېلىپ ئازراق تۇز،زىرە سىپىپ ئارلاشتۇرۇپ تەخسىگە ئالساق بۇلىدۇ
مەنبە:
http://www.axpaz.biz/bbs/read.php?tid=293#tpc