قوناق ئۇنى چۆچۈرىسى ئېتىش ئۇسۇلى
;m(iKwDt %=aKW[uq] خۇرۇچى:
UnhVppnex يۇمشاق قوناق ئۇنى بىر كىلوگىرام، قارامۇچ ( مۇۋاپىق مىقداردا )، قوينىڭ لوق گۆشى 500 گىرام، پىننە ( مۇۋاپىق مىقداردا )، چاۋا ياغ 140 گىرام، پەمىدۇر ( مۇۋاپىق مىقداردا )، پىياز ئىككى باش، تۇز ( مۇۋاپىق مىقداردا )، چامغۇر تۆت باش.
"z~ba>,-\ Y2H-D{a27 ئېتىش ئۇسۇلى:
PMzPj, 1. گۆش ۋە 70 گىرام چاۋا ياغنى قوناقتەك چوڭلۇقتا توغراپ، ئۇنىڭغا ئىسسىق سۇ، مۇۋاپىق مىقداردا تۇز قويۇپ ئارىلاشتۇرىمىز ( گۆش ئۆز ئېغىرلىقىنىڭ يېرىم نىسبىتى بويىچە سۇ يەيدۇ )، ئاندىن ئۇنىڭغا ئۇششاق چانالغان پىيازنى، قارامۇچنى ئارىلاشتۇرۇپ قىيما تەييارلايمىز.
-=ZL(r
1 2. قوناق ئۇنىغا تۇز ۋە قايناقسۇ قۇيۇپ خېمىر يۇغۇرۇپ، 20 گىرام چوڭلۇقتا زۇۋۇلا ئۈزۈپ، ئاندىن ئوتتۇرىسىدىن كاۋاك ئېچىپ، تەييارلانغان قىيمىنى سېلىپ تۈگۈپ چۆچۈرە تەييارلايمىز.
COrk (V 3. قازانغا سۇ قۇيۇپ، 70 گىرام چاۋا ياغنى ئۇششاق توغراپ سېلىپ، قاينىغاندا توغرالغان چامغۇر ۋە پەمىدۇرنى سېلىپ 10 - 15 مىنۇت قاينىتىپ تەييارلانغان چۆچۈرىنى سېلىپ، پەس ئوتتا سىم-سىم قاينىتىپ پۇشۇرىمىز.
.w2 ID 4. ئاش پىشقاندىن كېيىن پىننە سېلىپ 2 - 3 مىنۇت قاينىتىپ ئاندىن قاچىغا ئۇسساق بولىدۇ.
oaoTd$/5 ^Co-!jM ئالاھىدىلىكى:
rwm^{Qa سىڭىشلىك ،قۇۋۋەتلىك بولۇپ ئىشتىھانى ئاچىدۇ، قان بېسىمى، قاندا ماي كۆپ بولۇش قاتارلىق كېسەللىكلەرگە ياخشى مەنپەئەت قىلىدۇ .
Fnw:alWr {@Mr7*u ( << ئۇيغۇر تائاملىرى >> ناملىق كىتابدىن تەييارلىغۇچى: ماھىبانۇم )
[ بۇ يازما ماھىبانۇم تەرپىدىن2008-12-24 14:20دە قايت ]