قانداق قىلغاندا سەمىرىپ كەتمەيمۇ ئېسىل تائاملاردىن ھۇزۇرلانغىلى بولىدۇ
(بۇ مەزمۇن پۈتۈنلەي ئويلىرىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن،تور ئادرېسى::http://bbs.oylirim.cn/ )
(بۇ مەزمۇن پۈتۈنلەي ئويلىرىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن،تور ئادرېسى::http://bbs.oylirim.cn/ )
1. قويۇق- سۇيۇقلىقنى تەڭشەش. تاماقلاردىكى تالاسى مول بولغان قارا ئاشلىقلار ئىسسىقلىق ئېنېرگىيەسىنى تۆۋەنلىتىپلا قالماستىن، قاندىكى قەنت مىقدارى كۆرسەتكۈچنىمۇ تۆۋەنلىتىدۇ، يەنە سىزنىڭ تېنىڭىزدىكى ئەخلەت ۋە مايلارنىڭ چىقىرىلىشىغا ياردەم بېرىپ، تېرىڭىزنى ساغلام، پارقىراق قىلىدۇ. مەسلەن، قىزىل پۇرچاق گۈرۈچ ئېشى، توپانلىق گۈرۈچ ئېشى، سۇلۇ ئېشى، قوناق ئېشى قاتارلىقلار.
(بۇ مەزمۇن پۈتۈنلەي ئويلىرىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن،تور ئادرېسى::http://bbs.oylirim.cn/ )
2. گۈرۈچ تامىقىنى ئۇماچ تۈرىدىكىلەرگە ئالماشتۇرۇش. ھەر كۈنى ئاز دېگەندە بىر خىل ئۇماچ تۈرىدىكى تاماقلارنى تاللاش، چۈنكى ئۇماچنىڭ ئىسسىقلىق مىقدارى گۈرۈچ تامىقىنىڭ ئۈچتىن بىرىگە تەڭ، شۇنداقلا ھەزىم قىلىنىپ سۈمۈرىلىشىگىمۇ پايدىلىق. مەسلەن، قارا ئاشلىق ئۇمىچى، تاتلىق ياڭيۇ ئومىچى، كۆكتات ئومىچى.
(بۇ مەزمۇن پۈتۈنلەي ئويلىرىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن،تور ئادرېسى::http://bbs.oylirim.cn/ )
3. يېشىل يوپۇرماقلىق كۆكتاتلارنى تاللاش. كۆكتاتلارنى تاللىغاندا، قېنىق رەڭلىك كۆكتاتلارنى، بولۇپمۇ بىر قىسىم يېشىل يوپۇرماقلىق كۆكتاتلارنى تاللاش كېرەك. كىرىس گۈللۈكلەر ئائىلىسىدىكى كۆكتاتلاردا ۋىتامىن ۋە مېنرال ماددىلار نىسبەتەن كۆپ بولۇپ بەدەن ئېغىرلىقىنى تۆۋەنلىتىپلا قالماستىن، يەنە بەدەننى تەڭشەپ، ئورگانىزىمنى كۈچەيتىپ، كېسەللىكلەرنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ. مەسلەن، پالەك، يازلىق يېسىۋىلەك، كاپۇسكا، كىچىك قىچا، كاللەك سەي قاتارلىقلار.
(http://bbs.oylirim.cn)& B' ?# B$ b; R كۆكتاتلارنى تاللىغاندا يەنە بىر قىسىم زەمبۇرۇغ يۇسۇن تۈردىكىلەردىن قېرىنقۇلاق، گۈمبەمەدەك، لامنارىيە قاتارلىقلارنىمۇ ماسلاشتۇرۇپ ئىستېمال قىلىش كېرەك، چۈنكى ئۇلارنىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى تېخىمۇ تولۇق، ماينى تازلاپ، ئورۇقلىتىش ئۈنۈمى تېخىمۇ ياخشى بولىدۇ.
(http://bbs.oylirim.cn)" f8 E7 K3 R1 {# N5 g5 c+ H1 r 4. كۆكتات بىلەن پۇرچاق مەھسۇلاتلىرىنى ماسلاشتۇرۇش. قاندىكى ماي ماددىسى يۇقىرى ھەمدە نىسبەتەن سېمىز كىشىلەر داۋاملىق پۇرچاق مەھسۇلاتلىرى بىلەن كۆكتاتلارنى ماسلاشتۇرۇپ بىر قىسىم گۆش تۈرىدىكى ئوزۇقلۇقلارنىڭ ئورنىغا قويۇشقا بولىدۇ، چۈنكى ئۇلارنىڭ ئىسسىقلىق مىقدارى ناھايىتى تۆۋەن بولۇپلا قالماستىن، ئاقسىل تەركىبىمۇ يۇقىرى، قاندىكى ماينى تۆۋەنلەتكىلى بولىدۇ، ئېغىرلىقنى چۈشۈرۈپ ماينى ئازايىتىش رولى بار. مەسلەن، كەرەپشە-پۇرچاق ئارلاشمىسى، كۈدە-پۇرچاق ئۇيۇتمىسى قورۇمىسى، يازلىق يېسىۋىلەك پۇرچاق ئۇيۇتمىسى شورپىسى قاتارلىقلار. گۆش تۈرىدىكىلەردىن پۈتۈنلەي ۋاز كېچىشنىڭ ئورنى يوق، گۆش تۈرىدىكىلەردىن پۈتۈنلەي ۋاز كېچىش تېرىنى بارغانسىرى خۈنۈكلەشتۈرۈپ، قىزىللىقىنى ۋە پارقىراقلىقىنى يوقىتىپلا قالماستىن، يەنە ئىممۇنېتىت ئىقتىدارىنى تۆۋەنلىتىۋېتىدۇ، بىز ئېغىرلىقىمىزنى ئاشۇرىۋەتمەي، تېرىمىزنى قىزىل ھەم ساغلام قىلىمىز دەيدىكەنمىز، ئاقسىل تەركىبى مول، ماي مىقدارى ئاز، خولىستېرنىمۇ تۆۋەن بولغان بېلىق، راك، قۇلۇلە تۈرىدىكىلەرنى تاللاش، بولۇپمۇ ئۇرۇق كالا، قوي گۆشى، تېرىسى ئېلىۋىتىلگەن توخۇ ئۆردەك گۆشى قاتارلىقلارنى تاللاپ ئىستېمال قىلساق بولىدۇ.
(بۇ مەزمۇن پۈتۈنلەي ئويلىرىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن،تور ئادرېسى::http://bbs.oylirim.cn/ )
(http://bbs.oylirim.cn)7 x# j8 u6 e. S/ c(بۇ مەزمۇن پۈتۈنلەي ئويلىرىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن،تور ئادرېسى::http://bbs.oylirim.cn/ )
مەنبەسى:8ساراي