|
|
|
|
بەرەنگە(ياڭيۇ)قۇرىمىسى قۇرۇش ئۇسۇلى خام ماتىريال:بەرەنگە2دانە،قىزىل-كوك مۇچ يېرىم تالدىن ، قاقمۇچ، سۇماي
غۇل پىياز،سامساق،زەنجىۋىل. تەم خۇرۇچلىرى: تۇز. ؛ئاقمۇچ ، ئاق ئاچىقسۇ.
تەييارلاش ئۇسۇلى؛بەرەنكىنى پاكىز ئادالاپ سەرەڭگە تېلىدەك تەكشى توغراپ سۇغا
چىلاپ قۇيىمىز،كوكمۇچ،قىزىلمۇچنىمۇ ئنچىكە توغراپ، غۇل پىياز،سامساق
،زەنجىۋىللەرنى،ئۇششاق توغراپ تەييارلىۋالىمىز. توغرالغان بەرەنگىنى3قېتىم يۇيۇپ قازانغا سۇقۇيۇپ بەرەنكىنى سېلىپ قاينىتىپ چالا پىشۇرۇپ سۇزىۋالىمىز.
قۇرۇش ئۇسۇلى؛ قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ ماي قىزىغانداغۇلپىياز،سامساق،زەنجىۋىل ،قاقمۇچنى سېلىپ قۇرۇپ تەييارلانغان بەرەنكە،كوكمۇچ،قىزىلمۇچنىمۇسېلېپ قۇرۇيمىز مۇۋاپىق مىقداردا تۇز سېلىپ ئازراق سۇقۇيۇپ پىشقاندا تەمىنى تېتىپ ئازراق ئاق ئاچچقسۇ قۇيۇپ تەخسىگە ئۇسساق بۇلىدۇ .
ئەسكەرتمە؛ئاچچىق چۇچۇك يىمەكچى بولسىڭىز قۇرىتىلغان قىزىلمۇچ سېلىپ
قۇرىسىڭىزمۇ بۇلىدۇ،
ئەسلى مەنبە :ئاشپەز تورى
|
|
|
|
|
|