بەرەنكە قۇۋرىغا (土豆牛排) تەييارلاش ئۇسۇلى
خام ماتىريا لى:بەرنگە ،كالا گۆشى ،كىراخمال ،تۇخۇم ،
تەم خۇرۇچىلىرى :تۇز ،ئاقمۇچ ،پەمىدۇر قىيامى .
تەخسە بېزەش :سەي كاۋىسى،قىزىل تۇرۇپ ،سەۋزە،تەرخەمەك،گىلاسلاردىن پايدىلىنىپ تەخسىنى بېزىۋالىمىز.
تەييارلاش ئۇسۇلى:بەرەنگىنى رەسىمدىكىگە ئوخشاش قىلىپ توغرايمىز ،كالاگۆشدىن 200گىرامنى ياپلاق قىلىپ توغراپ يۇمشاق چاناپ گۆشكە تۇز، ئا قمۇچ .تۇخۇم ،كىراخمال مۇۋاپىق مىقتاردا سېلىېپ گۇشكە تەم كىرگۇزىمىز .ئاندىن توغرالغان بەرەڭگىنى سۇدا چالا پۇشۇ رۇۋالىمىز.
ئاندىن تەم كىرگۇزۇلگەن .گۇشنىڭ بىر يۇزىگە كىراخما لدا يا سا لغان ئۇماچنى سۇركە يمزدە ئا ندىن بەرەڭگنى گۇش بىلەن ئور ايمىز.
قورۇش ئۇسۇلى: ئاندىن قازا نغا ما ي قۇيۇپ ما ينى نۇرمال قىز ىتىپ تەييارلىۋالغان بەرەڭگىنى ما يغا سا لىمز بەرەڭگە قىزغۇ چ ھا لە تكە كەل گە ندە سۇزۇ پ ئا لمىز.
ئاند ىن سۇرەتتكىدەك تىز ىپ ئۇسـىـتگە قىزارتىلغان شىرنە قۇيۇپ ئىستىمال قىلسىڭىزمۇ بەك يىيىشلىك بۇلىدۇ
قۇشۇمچە :ياغدىن سۇزۇپ ئۇستىگە تەڭشەلگەن دە رمە كلە رنى چېچپ ئىستىمال قىلسىڭىزمۇ بەك يىيىشلىك بۇلىدۇ .
مەزكۇر قورىما 2012-يىلى5-ئاينىڭ 28-كۇنى
خانتەڭرى رىستۇرانىدا تەييارلىنىپ كەڭ تورداشلارنىڭ پايدىلىنىشى ئۇچۇن يوللاندى .
ئەسلى مەنبە
ئاشپەز تورى