مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 18517|ئىنكاس: 75

ئۆزبىك دۈملىمىسى ئىتەلەمسىز؟ (رەسىملىك )   [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 38101
يازما سانى: 151
نادىر تېمىسى: 1
مۇنبەر پۇلى : 7486
تۆھپە نۇمۇرى: 896
توردا: 1159 سائەت
تىزىم: 2011-4-19
ئاخىرقى: 2014-11-30
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 08:49:24 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاخشام قورساق تازا ئاچقان ۋاقىتلاردا ،تور ئارىلاۋېتىپ ئۆزبىك دۈمىلىمىسى دەپ ئاتالغان بۇ  خىل تائامنىڭ رەسىملىك  چۈشەندۈرىشىنى كۆرۈپ قالدىم. ۋاھ ،ئېغىزلارغا سېرىق سۇ  يىغىلىپ كەتتىدە !! بىزنىڭ  تاماق رىسالىمىزدىمۇ بۇنداق تائام بارمۇ يوقمۇ بىلمىدىم ،قېنى مۇنبەرداشلار كۆرۈپ بېقىڭلار ،بۇ تاماقنى ئىتەلەيدىغانلار سېلىشتۇرۇپ كۆرسۇن ،ئىتەلمەيدىغانلار ئىتىپ كۆرسۇن ،قېنى مەرھەمەت !!

19.jpg

دۈملىمە ئۆزبىكچە ھوردا پىشۇرۇش ياكى دۈملەپ پىشۇرۇش دىگەن مەنىدىكى گەپ بۇلۇپ ،قايسى خىل دۈملەش ئۈسۇلى ئەڭ ياخشى بولىدىغاندۇ ؟؟ئەلۋەتتە كونا تۆمۈر قازاندا تەييارلانغان دۈملىمىنىڭ تەمى ئۆزگىچە ، تاماقنىڭ مىززىلىك پۇراقلىرى ئاغزىڭىزغا سېرىق سۇ يىغماي قالمايدۇ.ھەقىقى بىر دۈمىلمە ئېتىش ئۈچۈن ئاۋال قوزا گۆشى ،قوينىڭ قۇيرۇق قىسمىدىكى لوق گۆش ،پىياز ،سامساق ،پىدىگەن ،پەمىدۇر،ياڭيۇ ،قىزىلمۇچ ،قاپاق لازا ۋە كاللەكبەسەي ۋە ھەرخىل خۇشپۇراقلارنى تەييارلاش كېرەك.

2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg

دۈملىمە تاماق ئىتىشنى ئانچە ياقتۇرۇپ كەتمەيدىغانلارنىڭ ئەڭ ياخشى تاللىشى ،چۈنكى سىز دۈملەش جەريانىدا ئارقىمۇ ئارقا بىر نەرسە سالمايسىز ،ياكى توختىماي ئىلەشتۈرمەيسىز.سىز قىلىدىغان ئىش پەقەت بارچە ماتىرياللارنى قازانغا سېلىپ قۇيۇپ ،تاماقنىڭ دۈملىنىپ پىشىشىنى ساقلاپ ئولتۇرسىڭىزلا بولدى.

6.jpg


7.jpg


8.jpg


9.jpg

قوينىڭ قۇيرۇق قىسىمدىكى لوق گۆشىنى قازاننىڭ ئەڭ تىگىگە سالىمىز ،ئاندىن قوزا گۆشىنى سالىمىز.ئاندىن بۇلارنىڭ ئۈستىگە زەپە چىچىكى ،رەيھان ،سامساق ۋە پەمىدۇر قېقى (قارىغاندا پەمىدۇر بولسىمۇ بولىۋىرىدىغان ئوخشايدۇ) قاتارلىقلارنى سالىمىز.

10.jpg

ئاندىن ياڭيۇ پارچىسىنى سېلىپ ،ئۈستىگە تۇز ۋە قىزىلمۇچ چاچىمىز .(دىققەت ھەر بىر قەۋەت كۆكتاتنى سېلىپ بولغاندىن كېيىن تۇز ۋە قىزىلمۇچ چېچىشنى ئۇنتۇپ قالماڭ .)

11.jpg


12.jpg

ئاندىن قاپاق لازا ۋە پىدىگەن سالىمىز.

13.jpg


14.jpg

ئەڭ ئاخىرىدا كاللەكبەسەي سالىمىز ،كاللەكبەسەي قازاندىكى سۇ ھورلىرىنىڭ پارلىنىپ چىقىپ كىتىشىنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ.ئەڭ ئاخىرىدا بۇ سۇ ھورلىرى دۈملىمىنىڭ شورپىسىغا ئايلىنىدۇ.ئۇدۇل كەلگەندە دەپ قۇياي،بۇنىڭغا ھەرگىز سۇ قۇيماڭ ،ئازراقمۇ سۇ كېرەك ئەمەس،بولمىسا تاماقنىڭ تەمى ئۆزگىرىپ كىتىدۇ.

15.jpg

ئوتۇن يېرىپ تەييار قىلدىڭىزمۇ ،ئەمىسە ئوت يېقىڭ.......

16.jpg


17.jpg

قاينىغاندىن كېيىن 45مىنۇت دۈملەڭ.

18.jpg


دۈملىمە تەييار بولغاندىن كېيىن ئازراق خۇشپۇراقلارنى سېلىڭ .قېنى مىززىلىك تائامغا مەرھەمەت!!


دۈملىمىنىڭ ئېتىلىش ئۇسۇلى جاي جايلارنىڭ ئانچە ئوخشاپ كەتمەيدىكەن ،بەلكىم بىزنىڭ ئارىمىزدىمۇ بۇنداق تائامنىڭ تەييارلىنىشى ئوخشاش بولمىسا كېرەك.تۆۋەندىكى ئۇلىنىشقا كىرسىڭىز فەرغانە ۋادىسىدىكى ئوش دۈملىمىسىنىڭ ئېتىلىش ئۇسۇلى چۈشەندۈرلۈپتۇ.ئۇ تور بەتتە قانچىلىك سەي كۆكتات كىتىدۇ ،قانچىلىك قاينىتىپ ،قانچىلىك دۈملەيمىز دىگەنلەر تېخىمۇ تەپسىلى باركەن.(رەسىملىرى بار ئەمما ئىنگىلىزچە جۇمۇ )

ئوش دۈمىلمىسى  ياۋروئاسىيا خەۋەرلىرى تورى

http://www.neweurasia.net/culture-and-history/dymlyama-osh-recipe/
مەنبە: http://article.yeeyan.org/view/258571/250045

تېمىغا مۇناسىۋەتسىز ئىنكاس يازمىغايسىز!!رەھمەت .



1.jpg
ھازىرغىچە 2 ئادەم باھالىدىمۇنبەر پۇلى يىغىش سەۋەبى
sirlikmalika + 200 دەلىللەر يېتەرلىك
zulayha + 100 ئۈگۈنىۋالدىم رەھمەت.

ھەممە باھا نومۇرى : مۇنبەر پۇلى + 300   باھا خاتىرىسى

كۈلكە شەيتاننىڭ راھىتى

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 2385
يازما سانى: 2039
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 13944
تۆھپە نۇمۇرى: 633
توردا: 9224 سائەت
تىزىم: 2010-6-10
ئاخىرقى: 2015-3-21
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 09:57:09 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
گۆشنى بىر قىتىم قورىۋىتىپ ئاندىن مۇشۇ بويىچە ئەتسە بولىغىدەك  ھەممىسى بەك ئىزىلىپ كىتىپىدۇ .

ئالدىمغا كەلدى دەپ يەۋەرمە ، ئىغىزىمغا كەلدى دەپ دەۋەرمە .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 7254
يازما سانى: 10159
نادىر تېمىسى: 1
مۇنبەر پۇلى : 63981
تۆھپە نۇمۇرى: 2683
توردا: 7999 سائەت
تىزىم: 2010-8-22
ئاخىرقى: 2015-4-1
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 10:02:36 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
پاھ، ھەجەپمۇ يىيىشلىكتەكلا بىلىنىپ كەتتى. بۈگۈنلا ئېتەيمىكىن . ئېتىش نىمانچە ئاسان بۇنى. لېكىن، گاز ئوچاقتا بولسىمۇ ئېتەي.ئوتۇن قالاپ ئەتكەندەك مىزىلىك بولماسلىقى مۈمكىن . شۇنداقتىمۇ تۈجۈپىلەپ تازا بىر ئوخشۇتۇپ ئېتەيچۇ - قېنى . رەھمەت تېما ئىگىسى .

ﺳﯘ، ﺋﯘﺯ ﻗﯩﻤﻤﯩﺘﯩﻨﻰ ﺗﯧﭙﯩﺶ ﺋﯘﭼﯘﻥ ﺋﺎﻧﺎ ﺗﯘﭘﺮﺍﻗﻨﯩﯔ ﺋﻪﯓ ﭼﺎﯕﻘﺎﻕ ﺗﻮﭘﯩﺴﯩﻐﺎ ﺳﯩﯖﯩﭗ ﻛﯩﺘﯩﺸﻰ ﻛﯧﺮﻩﻙ...!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 2866
يازما سانى: 909
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 12178
تۆھپە نۇمۇرى: 373
توردا: 12920 سائەت
تىزىم: 2010-6-23
ئاخىرقى: 2014-7-24
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 10:03:03 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
قورۇماي ئەتكەن قورداقنىڭ ئۆزىكەن.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 41116
يازما سانى: 817
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 12885
تۆھپە نۇمۇرى: 91
توردا: 417 سائەت
تىزىم: 2011-5-18
ئاخىرقى: 2015-3-27
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 10:03:34 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
قەلەمىي بېلوگى

ئەسەرلىرىمدىن زوقلىنىڭ ئىجادىي ئەمگەكلىرىمگە ھۆرمەت قىلىڭ

كۈلكە شەيتاننىڭ راھىتى

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 2385
يازما سانى: 2039
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 13944
تۆھپە نۇمۇرى: 633
توردا: 9224 سائەت
تىزىم: 2010-6-10
ئاخىرقى: 2015-3-21
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 10:11:54 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
تۈرۈكچە تاماقنى ئىتىشىنى ئۈگۈنەي دىگەن ئىدىم . ماڭا ياردەم قىلىپ تور ئادىرىسى بولسا يوللاپ بەرسەڭلار . فىلىملىك بولسا تىخى ياخشى ئىدى ....

ئالدىمغا كەلدى دەپ يەۋەرمە ، ئىغىزىمغا كەلدى دەپ دەۋەرمە .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 77375
يازما سانى: 104
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3193
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 37 سائەت
تىزىم: 2012-3-13
ئاخىرقى: 2012-7-24
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 10:19:26 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
يەنىلا مەن يېيىشلىك ھەم كۆركەم ئىتەلەيدىكەنمەن،ئۆيگە مىھمان كەلگەندە مەن مۇشۇ تاماقنى ئېتىپ بىرىمەن بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   خۇشرۇي تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2012-5-4 10:40 AM  


ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 50478
يازما سانى: 995
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 7798
تۆھپە نۇمۇرى: 437
توردا: 1705 سائەت
تىزىم: 2011-8-4
ئاخىرقى: 2015-3-31
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 10:40:28 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
بەك ئوخشايدىغاندەك قىلىدۇ،ئەتە ئېتىپ ئاتا- ئانامغا كارامىتىمنى بىر كۆرسىتىپ قويمىسام.پ

000426blndlcfnm0h8lobx.jpg
[img][/img]تېۋىنىپ ياشىغان مىڭ يىل ئۆمۈردىن،مىڭ ئەلا دولقۇنلاپ ئۆتكەن بىر نەپەس!

ئۇلۇغ ئاللاھتىن

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 50822
يازما سانى: 2214
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 23751
تۆھپە نۇمۇرى: 1448
توردا: 3746 سائەت
تىزىم: 2011-1-7
ئاخىرقى: 2015-3-31
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 10:41:57 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مەن ئىتىپ سىناپ باقاي .  

بىر مىنۇت ئۆتتى دىگەنلىك ، ئۈلۈمگە بىر مىنۇت يېقىنلاشتىڭىز  دىگەنلىك . ھەرۋاقىت ئۈلۈمنى ئۇنۇتمايلى ، ئاللاھنى يات ئىتەيلى . نامازنى تۇلۇق ئادا قىلايلى قېرىنداشلار .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 16963
يازما سانى: 83
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 7322
تۆھپە نۇمۇرى: 340
توردا: 380 سائەت
تىزىم: 2010-11-9
ئاخىرقى: 2013-11-7
يوللىغان ۋاقتى 2012-5-4 10:46:59 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رھمەت  سىزگە  قېرىنداش ، بۇ  دۇملىمىنى  مەن  بىر  ئىتىپ  باقمىسام  

ئاللاھ  ھەممزگە ھىدايەت ئاتا  كىلسۇن ئامىن ؟
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش