سۈت تەملىك ناشتىلىق
خام ماتىرياللار:
1.سۈت 250گىرام 2.خام قايماق 250گىرام 3.ئۇششاق شىكەر 120گىرام 4.تۇخۇم ئىقى 4تال 5.تۇخۇم سىرىقى 2تال
تەييارلاش ئۇسۇلى:
1.سۈت بىلەن خام قايماقنى تەكشى ئارلاشتۇرۇىمىز.
2.تۇىۇم ئىقى بىلەن سىرىقىنى ئايرىپ .ئالدى بىلەن تۇخۇم سىرىقىنى ئاندىن تۇىۇم ئىقىنى قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرىمىز.
3.تەيياربولغان سۇيۇقلۇققا شىكەرنى قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ سۈزگۈچ بىلەن سۈزۈپ تەييارلايمىز.
4.تەبىھى بولغان سۈت تەملىك سۇيۇقلۇق تەييار بولىدۇ.
5.ئۆزىمىز ياقتۇردىغان خالىغان بىر بولكىنى قەنىت چوڭلۇقىدا تەكشى كىسىپ تەييارلايمىز،
6.كىسىپ تەييارلىۋالغان بولكىنى تەخسىگە رەتلىك تىززىپ ئۇستىگە سۇت تەملىك سۇيۇقلۇقنى تەكشى تۆكىمىز.
7.كىچىك دوخۇپكىغا سىلىپ 5-8مىنۇتقىچە قىززىتىپ ئىلىپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.
پۇشۇرۇپ تەييارلانغان سۈتلۈك بولكا
پۇشۇرۇق ساھەسىدە تىخنىك خادىمغا ئىھتىياجلىق بولسىڭىز.ياكى پۇشۇرۇق سەھەسىدە ئۇچۇرغان قىيىن
مەسىللەرنى ھەل قىلماقچى بولسئىڭىز.پۇشۇرۇق ساھەسىدىن .مەسلىھەت سورىماقچى ۋە ياكى پۇشۇرۇق
ساھەسىدىن باشقۇرۇش.يىڭىلىق يارتىش. كەسىپ ئىگەللەش.يىڭى تۈر ئۇگۈنۈش.قاتارلىق مۇلازىمەتلەرگە
ئىھتىياجىڭىز بولسا ئاشپەز تور بىكىتىمىز بىلەن ئالاقىلىشىڭ؟
مەنبە: ئاشپەز تورى