مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 5262|ئىنكاس: 31

لەغمەن ۋە سۈيرۇ توغرىسىدا [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 59193
يازما سانى: 157
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3858
تۆھپە نۇمۇرى: 590
توردا: 1169 سائەت
تىزىم: 2011-10-5
ئاخىرقى: 2012-7-4
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 05:58:34 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ھۆرمەتلىك مىسرانىم ئەھلى ، ئىشلار ئالدىراشچىلىقى تۈپەيلى مۇنبەرگىمۇ چىقىمىغىلى خېلى بوپتۇ. ئۇزۇندىن بېرى قىسمەن تائاملىرىمىزنىڭ ئاتىلىشى ۋە كېلىپ چىقىشى توغرىسىدا كۆپچىلىك بىلەن ئورتاقلىشىش ، بىلمىگەننى بىلگەنلەردىن ئۇقۇش ، ئۇققانلارنى بىلمەيدىغانلارغا يەتكۈزۈش ئويى بارتى .
بىر ئەلنىڭ ئۆزىگە خاس بولغان تاماق مەدەنىيىتى ، شۇ ئەلنىڭ ئۇزاق مۇددەتلىك تەرەقىيات باسقۇچىدا ، ئۆرۈپ ئادەت ، ياشاش موھىتى ، ئەنئەنىسى ، جۇغراپىيىلىك شارائىتى، شۇنداقلا دەۋر ئالاھىدلىكى قاتارلىق ئامىللار تەسىرىدە تەدرىجى بارلىققا كەلگەن بولۇشى مۇمكىن .
مەھەلىمىزنىڭ ئەتىراپىدا خېلى كۆپ ئاشپۇزۇللار بار بولۇپ ، قويۇق مىللىيچە زىننەتلەنگەن تۇرقى ئىختىيارسىز كىشىنى خوش قىلاتتى. لېكىن ھەر قېتىم بۇ ئاشپۇزۇللاردا غىزالانغىنىمدا ئادەمنى ئويلاندۇرىدىغان بەزەن ئىشلارغا يولۇقاتتىم ، ئۇ بولسىمۇ ھەممىمىز كۆرۈپ ، ئاڭلاپ تۇرىۋاتقان  ، تاماق تۈرلىرىنى ئاتاش مەسىلىسى ئىدى .  
لەغمەننى ئۇيغۇرنىڭ بىرىنچى نومۇرلۇق تامىقى دېسەم بەلكىم خاتالاشماسمەن. بۇنداق ئىشەنچ بىلەن ئېيتىشىم بەلكىم ئۆزۈمنىڭ بۇ تاماقنى ياخشى كۆرىدىغانلىقىمدىن ، تېخىمۇ ئېنىقىراقى ئانام ئەتكەن لەغمەنگە تولۇمۇ ئامراقلىغىمدىن بولسا كېرەك . خوش ئۇنداقاتا مۇشۇ تامىقىمىزنىڭ نامى نىمە ئۈچۈن ئاشۇ كاتتا بېزەلگەن ئاشپۇزۇللىرىمىزدىكى مۇلازىملارنىڭ تەلەپۇزىدا سۈيرۇ يەمسىز ، گۈيرۇمۇ دەپ خاتا قوللىنىدۇ ، بۇنۇڭغا ئەگىشىپ كىرگەن كۆپ ساندىكى خېرىدارنىڭمۇ يىمەكچى بولغان لەغمىنىنى مۇلازىملارغا ئوخشاشلا ئاتاشلىرى نىمىدىن بولۇۋاتىدۇ ، سەۋەبىچۇ ، بۇ يەنە نىمىدىن ئۇچۇر بېرىدۇ . بۇنداق ئەخۋالنى نۇرغۇن ئاشخانىلاردا تامامەن ئۇچۇراتقىلى بولۇدۇ . يېقىندا بەزى ئاشخانىلاردا لاۋپەيزى(老牌子碎肉面 ، بۇنداق لەغمەننىڭ ئالاھىدلىكى گۆشى ئۇششاق ، جىقاراق توغرالغان ، باھادا باشقا لەغمەنلەردىن قىممەتىرەك) سۈيرۇ دەپ يەنە بىر  لەغمەن تۈرى قوشۇلدى ، بۇ لەغمەننىڭ ئاتلىشىمۇ يۇقارقىلارغا ئوخشاشلا لاۋپەيزى دەپ بېكىتىلدى .  مېنى ئويلاندۇرىدىغىنى ئاشخانىغا تاماققا كىرگەن باشقا مىللەتلەرغۇ سۈيرۇ دەپ ئاتىسۇن ، ئەمدى ئۆزىمىز نىمە ئۈچۈن لەغمەننى لەغمەندىن بىر قاچا دەپ ئاتىيالمايمىز ؟ يەنە بىرى ، گۈيرۇ ( 过油肉面 ) لەغمەننى ئۇيغۇرچە نىمە دەپ ئاتايدۇ ؟!
بۇ جەھەتتىكى چۈشەنچەمنىڭ كەملىگىدىن بۇ مەسىلىلەرگە لايىقىدا جاۋاب تاپالمىدىم ، شۇڭا كۆپچىلىكنىڭ يۇقارقى مەسىلىلەر توغرىسىدا بىلىدىغانلىرى بولسا ئىنكاس شەكلدىدە دەپ كۆرۈشىنى ئۈمۈد قىلىمەن .  

100 دوكتۇردىن بىر كارخانىچى ئەلا !
بۈگۈن ماڭمىساڭ ، ئەتە يۈگرىشىڭگە توغرا كېلىدۇ !
دەل ھازىرنىڭ ئۆزىدە رىقابەتچىلىرىڭ كىتاب ۋاراقلاۋاتقان بولۇدۇ !
ئۇيغۇر ، كۆپلىگەن كارخانىچىلارغا مۇختاج !

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 4456
يازما سانى: 1140
نادىر تېمىسى: 2
مۇنبەر پۇلى : 26362
تۆھپە نۇمۇرى: 933
توردا: 7856 سائەت
تىزىم: 2010-7-21
ئاخىرقى: 2014-1-18
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 07:21:06 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
过油肉面--گۆشلۈك لەغمەن ياكى گۆش لەغمەن دەپ ئاتايدىغىنى ئېسىمدە،
سۇيروۋ دېگىنى گۆشسىز لەغمەن دېگەن گەپ بولامدىكىن، مەن ئادەتتە ئاشخانىغا كىرسەم گۆش لەغمەن دەپ بۇيرۇپ ئۆگىنىپ قالغان.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 39266
يازما سانى: 120
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3308
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 135 سائەت
تىزىم: 2011-4-30
ئاخىرقى: 2015-1-1
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 07:38:18 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
过油肉يېغىنى گۆشكە ئۆتكۈزىۋەتكەن (ياغنىڭ كۈچى گۆشنى بېسىپ كەتكەن دىگەن مەنىدە)
سۇيرۇ دىگىنىمىز   مايسىزراق پۇشۇرۇلغان سەي

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 56919
يازما سانى: 254
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4321
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 1841 سائەت
تىزىم: 2011-9-17
ئاخىرقى: 2015-4-6
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 07:47:12 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
سۇيرۇنى  ئادەتتىكى لەغمەن دەپ ئاتايمىز.

بىراۋ دەيدۇ، تۇخۇمنى تاشقا ئۇرغان نەدە بار؟
مەن دىدىم- شۇ تۇخۇمنىڭ ئاشۇ تاشتا دەردى بار!
رۇزى سايىت.

tik turganning hammisila dangl

يېتىلىۋاتقان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 98
يازما سانى: 258
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 9827
تۆھپە نۇمۇرى: 353
توردا: 1703 سائەت
تىزىم: 2010-5-20
ئاخىرقى: 2015-3-31
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 08:13:41 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئادەتتە قىيمىلىق لەغمەن دەيمىز ،بەزەن تاماقلارنى مۇنۇ دوستلىرىمىز ئەقىللىق بولغاجقا كوپەيتىپ بېرىدۇ.
سىزمۇ قىززىق تاماقلارنىڭ ئىسمىنى يىمىگەنكىن يەۋەرمەمسىز سوراپ يۇرمەي...:qiray19چاقچاق

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 18902
يازما سانى: 1797
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 13225
تۆھپە نۇمۇرى: 400
توردا: 8084 سائەت
تىزىم: 2010-11-24
ئاخىرقى: 2015-4-2
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 08:17:48 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
碎肉拌面 ----بۇ خىلدىكى لەغمەننى غۇلجىدا كۆپرەك يەيدۇ ھەم  شۇ يەردە ئىجات قىلىنغان دېسەكمۇ بولىدۇ .ھازىر ئۈرۈمچىدەك چوڭ شەھەرلەردىمۇ پەيدا بولدى .قورۇمىسى ئۇششاق قىلپ توغرالغان (ئىنىغىنى دېسەك گۆشىنى ماشىنىدا توغرايدۇ)يەنى قىيما قىلىۋىتىلگەن قورىما لەغمەن .بۇنى قىيما قورىمىلىق لەغمەن دېسەك مۇۋاپىق بولامدىكىن.
过油肉拌面  نى گوشلۈك لەغمەن .
蔬菜拌面    نى گۆشسىز لەغمەن
........................

ماتېماتىكا ئىنسان تەپەككۈرىنىڭ گېمناستىكىسى

ئاي نۇرلۇق بولغى

يېتىلىۋاتقان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 13677
يازما سانى: 448
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 10193
تۆھپە نۇمۇرى: 507
توردا: 6058 سائەت
تىزىم: 2010-10-12
ئاخىرقى: 2014-8-18
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 08:20:11 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ناھايتى مۇھىم مەسىلىنى ئوتتۇرغا قويۇپسىز،ھەممىمىز ئويلىنىشقا تىگىشلىك مەسىلە بۇ .

كارخانا دىگەنلىك ئىش ئورنى دىگ

يېتىلىۋاتقان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 9695
يازما سانى: 297
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 8824
تۆھپە نۇمۇرى: 413
توردا: 188 سائەت
تىزىم: 2010-9-9
ئاخىرقى: 2014-5-16
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 08:37:43 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
لەغمەنگە مەنمۇ بەك ئامراق . راست ئېيتىسىز ، ناملارغا بولغان قارىشىمىزنىڭ سۇسلىقىدىن بۇ تامىقىمىزنىڭ ئاشخانىلاردىكى ئاتىلىشى تېمىدىكىدەك بولۇپ كېتىۋاتىدۇ . بۇنداق يۈزلىنىشنى تۈزەش پەقەتلا ئۆزىمىزنىڭ قولىدىنلا كېلىدۇ . گەپ ئىشنى قانداق باشلىشىمىزدىلا قالدى .

__ ئىلىغا چىقىپ كەتتى ، يول بىلمەيدىغان باللار .
__ سودىسىنى قىلالارمۇ ، چالا سودىگەر باللار .
__ ئاتۇش كۈيلىرىدىن .....

پەقەت ئاپئاق كۆڭۈلنىڭ دوستمەن

ئالىي ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 2839
يازما سانى: 2084
نادىر تېمىسى: 8
مۇنبەر پۇلى : 58606
تۆھپە نۇمۇرى: 995
توردا: 2973 سائەت
تىزىم: 2010-6-20
ئاخىرقى: 2015-3-22
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 08:50:00 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
لەغمىنمىزنىڭ خەنزۇچە ئىسمىنى  ( 拌面بەنمىيەن) دىمەي ئۇيغۇر ئاھاڭ تەرجىمسىگە يېقىنراق قىلىپ   لامىيەن 拉面     دەپ يازسا بولاتتى....

   过油肉拉面 -     گۆش قورومىلىق لەغمەن
           碎肉拉面   - قىيما قورىمىلىق لەغمەن       بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   زامانى تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2012-1-22 09:21 PM  


كارخانا دىگەنلىك ئىش ئورنى دىگ

يېتىلىۋاتقان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 9695
يازما سانى: 297
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 8824
تۆھپە نۇمۇرى: 413
توردا: 188 سائەت
تىزىم: 2010-9-9
ئاخىرقى: 2014-5-16
يوللىغان ۋاقتى 2012-1-22 08:55:50 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
بۇنداق ئىشلارنى تىل يېزىق كومېتىتىغا ئوخشاش ئورۇنلار تەكشۈرۈپ قېلىپلاشتۇرۇپ بېكىتىپ چىقسا بولاتتى . مەن مۇنداق ئاتاشنى لايىق تاپتىم :
لەغمەن - 碎肉面
گۆشلۈك لەغمەن - 过油肉面
تۇخۇم بېسىلغان لەغمەن - 碎肉加鸡蛋
دەپ ئالساق مۇۋاپىق بولارمىكىن .
ئەندى مەن ئاشپۇزۇللارغا كىرسەم شۇنداق دەپ بۇيرۇق چۈشۈرىمەن قورۇما ئۇستىلىرىغا ، مەسىلەن ، - ئۇستام گۆشلۈك لەغمەندىن بىرنى دىگەندەك .

__ ئىلىغا چىقىپ كەتتى ، يول بىلمەيدىغان باللار .
__ سودىسىنى قىلالارمۇ ، چالا سودىگەر باللار .
__ ئاتۇش كۈيلىرىدىن .....
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش