ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم! مىسرانىم تور بېكىتىمىزنىڭ ئەزىز ئىشتىراكچىلىرى ۋە قوللىغۇچىلىرى:
ئۇزۇندىن بىرى مىنى (ئاشپەز) قوللاپ قۇۋۋەتلەپ كەلگەن دوسلار غا سەمىمى سالام يوللايمەن.
مەقسەتكە كەلسەك، مەن يېقىندىن بەزەن بىر قۇتراتقۇلارنىڭ دەستىدىن تېما يازماي دەپ ئويلىغان ئىدىم . بىراق يەنىلا كۆپ قىسىم تورداشلار ۋە باشقۇرغۇچىلارنىڭ قىزغىن قوللىشى بىلەن قايتىدىن سىلەر ئۈچۈن خىزمەت قىلماقچى بولۇۋاتىمەن . يېقىندىن بۇيان سىلەر ئۈچۈن ياخشى خىزمەت
قىلالماي قالدىم، بۇنىڭ ئۈچۈن سىلەردىن كەچۇرۇم سورايمەن .
مىسرانىم مۇنبەر قۇرۇلغاندىن بۇيان نۇرغۇن تورداشلارنىڭ سەمىمى پىكرى ۋە باشقۇرغۇچىلارنىڭ ياردىمىدە بۈگۈنكى كۈنگە كەلدۇق .نۇرغۇن تورداشلار ئۇنۇملۇك پايدىلانغان بولسىمۇ ئاتالغۇلارنى بىرلىككە كېلەلمەسلىكى ۋە باشقا سەۋەپلەر تۈپەيلى ئۇنۇملۇك پايدىلىنالمايۋاتقان ئەھۋاللار مەۋجۇت.
مەن بۇنى كۆزدە تۇتقان ئەھۋال ئاستىدا تەم خۇرۇچلارنىڭ ئۇيغۇرچە ئاتالغۇلىرىنى چۈشەندۇرۇپ
ئۆتىمەن . كەم يەرلىرى بولسا بولسا تۇلۇقداشقا،خاتالىقلار بولسا تۈزۈتۈشكە ، بىلمىگەن جايلىرى بولسا ئۆز - ئارا سوراپ ئۆگەنسەك دېگەن ئۈمۈدتىمەن
ئاخىردا ئۆزەڭلار پايدىلىق دەپ قارىغان ماتېرىياللاردىن پايدىلىنىشىڭلارنى ۋە شاكىلىنى ئايرىپ، مېغىزىنى قوبۇل قىلىشىڭلارنى تەۋىسىيە قىلىمەن.
1-(盐巴)تۇز،2-(味精)تېتىتقۇ،3-(鸡精粉)توخۇ تەم جەۋھىرى،4-(白糖)ئاق شېكەر،
5-(八角)شاكال بەدىيان،6-(食油)چېكىلەنگەن ياغ، 7-(葱子 )غولپىياز،8-(大蒜)سامساق،
9-(姜)زەنجىۋىل،10-(花椒)كاۋاۋىچىن،11-(辣椒粉)يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ،
12-(辣椒酱)قىزىلمۇچ قىيامى 13-(番茄酱)پەمىدۇر قىيامى،14-(黑醋)ئاچچىقسۇ(سىركە)
،15-(草果)قاقىلە،16-(白角粉)ئۇۋاق ئاقمۇچ،17-(花椒粉)ئۇۋاق كاۋۋاچىن
18-.(自然粉)ئۇۋاق زىرە،19-(辣椒粉)ئۇۋاق قىزىلمۇچ،20-(干辣椒)قاقمۇچ (داپەنجى لازا)
ئەزىز تورداشلارنىڭ چۈشەنمىگەن يەرلىرى بولسا سورىشىڭلارنى سورايمەن
يەنە داۋاملىق يوللىنىدۇ
كۆكتاتلارنىڭ ئۇيغۇرچە ئاتالغۇلىرى بۇيەردە
http://www.axpaz.cn/bbs/read.php?tid=66
تەم خۇرۇچلارنىڭ خەنزۇچە خەتلىرىنى يېزىپ بەرگەن ئۇيغۇر ئايغا رەھمىتىمنى بىلدۈرىمەن .
يەنە باشقا بىلمىگەن ياكى سىلەر چۈشەنمىگەن خۇرۇچلار بولسا ئىنكاس ئارقىلىق قالدۇرساڭلار بولىدۇ .
ئاخىرىدا تورداشلارنىڭ ئوزى بىلدىغان خۇرۇچلارنىڭ ئىسمىنى ئۇيغۇرچە ۋە خەنزۇچە قالدۇرۇپ قويساڭلار.
بىلمەيدىغان تورداشلار بىلىۋالسا ،
مەنبە :
ئاشپەز تورى