مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 17465|ئىنكاس: 85

ئائىلىدە چۆچۈرە قورىمىسىنى تەييارلاش(ئىجا [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 1448
يازما سانى: 342
نادىر تېمىسى: 2
مۇنبەر پۇلى : 15681
تۆھپە نۇمۇرى: 1335
توردا: 544 سائەت
تىزىم: 2010-5-29
ئاخىرقى: 2015-3-22
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 09:22:06 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ماتىرياللار:قوي گۇشى ، باش پىياز ، ئۇن ،سۇ ماي ، يېسىۋېلەك، پەمىدۇر، كۆكمۇچ، سامساق، كەرەپشە، مايلىق يېسىۋېلەك
تەم خۇرۇچلىرى: تۇز، ئاقمۇچ.
تەييارلاش:خېمىرنى مۇنداق يۇغۇرۇپ تەييارلىۋالىمىز ،گۆشنى ئۇششاق توغراپ باش پىيازنى چاناپ، تۇز ، ئاقمۇچ بىلەن تەملەندۈرۈپ قىيما قىلىپ تەييارلاپ ،خېمىرنى يېيىپ تۆت چاسا كىسىپ چۆچۈرە  تۈگۈپ تەييارلاپ قۇيىمىز.


قورۇمىسى تەييارلاش ئۈچۈن گۆش كۆكتاتلارنى دان-دان توغراپ تەييارلىۋالىمىز (رەسىمدىكىدەك)

ئەمدى رەسمى پىشۇرۇشقا كىلەيلى:قازانغا سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا تەييارلانغان چۆچۈرىنى قازانغا سېلىپ
پىشۇرۇپ تەخسىگە سۇزۇپ تەييارلايمىز.
قازانغا ماي قۇيۇپ گۆش ،پىيازلارنى سېلىپ تۇز سېلېپ كەينىدىن يىسۋېلىك،كەرەپشە،كۆكمۇچ ،
پەمىدۇر سېلىپ قورۇپ كوك سەي(مايلىق يېسۋېلىك،پالەك) لەرنى سېلىپ سامساق سېلىپ تۇز
تەمىنى تېتىپ چۆچۈرىنىڭ ئۇستىگە سېلىپ ئىستېمال قىلساق بولىدۇ

ئەسكەرتىش:ئۆزىڭىز ياقتۇرىدىغان كۆكتاتلارنى قىلىپ يىسىڭىزمۇ بولىدۇ مۇمكىن بولسا چۆچىرىنى
قازانغا سېلىپ پىشقىچە بولغان ئارلىقتا يەنە بىر قازاندا قورۇمىسىنى تەييارلاپ ئىككىلىسىنى تەڭ
پىشۇرسىڭىز تېخىمۇ ياخشى بولىدۇ.سىز چۆچۈرە خېمىرىنى يۇغۇرۇشنى ئۆگەنمەكچى بولسىڭىز
بۇ ئادىرىسنى زىيارەت قىلىڭ:
http://axpaz.cn/bbs/read.php?tid=644
ئالاھىدىلىكى :ئائىلىدە تەييارلاپ يىيىشكىمۇ ئەزىز مىھمانلارنى كۇتىۋېلىشتا تەييارلىسىڭىزمۇ بۇلىدۇ
تەمى ئۆزگىچە بولۇپ  مېھمانلارنى ئۆزىگە جەلپ قىلىدۇ
چۆچۈرە قورۇمىسى ئىجادى قورىما بولۇپ پەقەت ئاشپەز تورى ۋە مىسرانىم تورىغىلا يوللاندى
باشقا تور بەتلەرنىڭ كۇچۇرۇپ تارقىتىشى قاتتىق چەكلىنىدۇ ،
پەقەت تورداشلارنىڭ پايدىلىنىشى ئۈچۈن يوللاندى ،
پات يېقىندا بۇ قورىما نەشرىيات تەرىپىدىن نەشىر قىلىنىدۇ  تورداشلارنىڭ قوللاپ بىرشىنى ئۇمۇت قىلىمەن


ئائىلە ماش ئۇيماقورمىسى(家常豆腐)



ئاساسى ماتېرىيال:ماش ئۇيۇتما(دوفۇ)،گۆش ،كۆك قىزىل مۇچ.قېرىنقۇلاق،مايلىق يېسىۋىلەك

تەم خۇرۇچلار:تۇز،تېتىتقۇ،غول پىياز،زەنجىۋىل،سامساق،كىراخمال ،ماي،جاڭيۇ،قزىلمۇچ مېيى،
كاۋاۋىچىن ،شورپا،يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ ،پەمىدۇر قىيامى
تەييارلاش  ئۇسۇلى:1- دۇفۇنى 3سانتا ئەتىراپىدا ئۈچ بۇلۇڭ شەكىلدە توغراپ قىزىغان مايغا سىلىپ، مايدىن ئۆتكۈزۈۋالىمىز.
2-قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ قوناق چوڭلۇقىدا توغرالغان گۆشنى سىلىپ قورۇپ چالا پىشقاندا ،سۇڭپىياز،زەنجىۋىل،
سامساق،قاتارلىق ماتىرياللارنى سىلىپ قورۇپ ئۇنىڭ ئۈستىگە مۇۋاپىق مىقداردا يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ سىلىپ قىزارغاندا مۇۋاپىق مىقتاردا،پەمىدۇر قىيامى  سىلىپ پۇراق چىققاندا مۇۋاپىق مىقداردا شورپا قۇيۇپ،تۇز،جاڭيۇ،تېتىتقۇ،بىلەن تەمىنى
تەڭشەپ تەييارلانغان دۇفۇنى سىلىپ بوش ئوتتا قاينىتىپ ئازراق كىراخمال سۈيى قۇيۇپ ئىلەشتۈرۈپ تەخسىگە ئالىمىز.

ئالاھىدىلكى:رەڭگى قىزىل ،پارقىراق ،ماسلاشقان دۇفۇ مىزىلىك يۇمشاق تەننەرقى تۆۋەن
مەنبە:ئاشپەز تورى

ھازىرغىچە 5 ئادەم باھالىدىياخشى باھا يىغىش سەۋەبى
suzuk-ay + 400 رەھمەت سىز گە
توخار + 111 ئەھمىيەتلىك نەپ تېگىدىغان ھۈنەر!
nikita01 + 100 ئىتالىيە چۆپىنى ئۈگىتىپ قويۇڭچۇ !
nim-japa + 108 رەھمەت . ئۆگىنۋالدىم .
قان. + 100 ئەمەلى نەپ ، يىڭلىق ، تەشەككۈر!!!!!

ھەممە باھا نومۇرى : ياخشى باھا + 819   باھا خاتىرىسى

ئۇيغۇرتائاملىرىنى دۇنياغا تۇنۇتايلى

قەدىرلىنىش ئۈچۈ

ئالىي ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 2003
يازما سانى: 2554
نادىر تېمىسى: 5
مۇنبەر پۇلى : 21666
تۆھپە نۇمۇرى: 1042
توردا: 9894 سائەت
تىزىم: 2010-6-2
ئاخىرقى: 2015-3-30
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 09:37:32 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
    ئۇيغۇر تائام مەدەنىيىتىنى دۇنياغا يۈزلەندۈرۈش ھەممىمىزنىڭ بۇرچى .
ئۇيغۇر تورچىلىقىدا تۇرمۇشىمىزغا ئەڭ كېرەكلىك بولغان بىلىم بىلەن خەلقىمىزگە زوق بېرىپ كېلىۋاتقان، ساناقلىقلا كەسپى تور بەتلەرنىڭ بىرى بولغان ئاشپەز تورى ( www.axpaz.cn )نى قۇرغۇچى ئاشپەز ئەپەندى ئۆزىنىڭ ئالىي بىلىم يۇرتلىرىدا ئىلىم تەھسىل قىلالمىغانلىقىغا قىلچىمۇ ئۆكۈنمەي، تىرىشچانلىق بىلەن ئاشپەزلىك ھۆنىرىنى ئىگىلەپ ، ئۇيغۇر تائاملىرىنى، غەرىپ تائاملىرىنىڭ ئېتىش ئۇسۇللىرىنى خەلقىمىزگە تۇنۇشتۇرۇپ ئۈن تۈنسىز تۆھپە قوشۇپ كەلمەكتە .
   ئاشپەز ئەپەندى ئۇيغۇر تائاملىرىنىڭ كېلىش مەنبەسى ، ئېتىلىش ئۇسۇلى ھەققىدە توختىماي ئىزدىنىش ئارقىلىق ئۆز بىلىمىنى تېخىمۇ مۇكەممەللەشتۈرۈپ بارماقتا ، ئۇيغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۈزلەندۈرۈش ئۈستىدە توختىماي ئىزدىنىش بىلەنلا قالماي ئۆزى ئىجاد قىلغان ۋە توپلىغان ھەرخىل تائام ۋە قورۇما تەييارلاش ئۇسۇللىرىنى كىتاپ قىلىپ خەلقىمىزگە سونۇش ئالدىدا تۇرماقتا . بىز بۇ تىرىشچان ياشنىڭ كېيىنكى ھايات سەپىرىگە تېخىمۇ ئوتۇق تىلەيمىز . شۇنداقلا تورداشلارنىڭ ئاشپەزگە ئوخشاش تىرىشچان ياشلىرىمىزنى قوللاپ قۇۋۋەتلەپ بېرىشىنى سەمىمىي ئۈمىد قىلىمىز . 

ھېسسىيات قارىشىڭنى ئەقلىڭنىڭ ئۈستىگە قويغان كۆنۈڭ، سېنىڭ خاتالىشىشقا يول قويغان تۇنجى كۈنۈڭدۇر.

ئۇلۇغ ئاللاھتىن

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 50822
يازما سانى: 2198
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 23733
تۆھپە نۇمۇرى: 1448
توردا: 3746 سائەت
تىزىم: 2011-1-7
ئاخىرقى: 2015-3-30
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 09:45:14 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مەن ئاللاھ خالىسا ئەتىلا سىناق تەرىقىسىدە ئىتىپ باقاي . رەھمەت سىزگە .

  ھە راست ماش ئۇيۇتمىسى قورىمىسىغا جاڭيۇ سالمىساقمۇ بۇلامدۇ ؟ مەن ئەزەلدىن جاڭيۇ ئىشلەتمەيتتىم .

بىر مىنۇت ئۆتتى دىگەنلىك ، ئۈلۈمگە بىر مىنۇت يېقىنلاشتىڭىز  دىگەنلىك . ھەرۋاقىت ئۈلۈمنى ئۇنۇتمايلى ، ئاللاھنى يات ئىتەيلى . نامازنى تۇلۇق ئادا قىلايلى قېرىنداشلار .

باشقلارىنى ھۆرىمەتلەشىنى ئۈگەن

تەجىربىلىك ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 41729
يازما سانى: 4547
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 994
تۆھپە نۇمۇرى: 101
توردا: 4301 سائەت
تىزىم: 2011-5-22
ئاخىرقى: 2014-6-27
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 09:48:10 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مەن تېخى چۈچۈرە ئوخشايدۇ  دەپتىمەن ..بۇنداق قىلسمۇ بۇلدىكەندە ...ئەمما دادامغا بۇنداق قىلىپ  بەرسەم چوقۇم نىمە قاملاشمغان ئىش قىلىپ يۈرسەن چۈچۈرلا قىلساڭ بولمامدۇ ؟ سۇيۇق –سەلەڭ ئىچشلىك بولاتتى دەيدۇ
رەخمەت ...بۇ تۈرىنمۇ ئۈگۈنۋالاي كېيىن پايدسى بولۇپ قالا

ئادەم ھامىنى ئۆلىدۇ ،بىراق شۇ ئۆمۈر چەكلىك بولغاچ خوشاللىق ۋە قايغۇ ئورتاق مەۋجۇتتۇر!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 16613
يازما سانى: 457
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 7724
تۆھپە نۇمۇرى: 501
توردا: 6173 سائەت
تىزىم: 2010-11-6
ئاخىرقى: 2014-7-27
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 09:48:36 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئۇيغۇر تائاملىرى توغرىسىدا مۇشۇنداق ئەمىلى نەپ يەتكۈزىدىغان تىمىلارنى داۋاملىق يوللاپ تۇرىشىڭىزنى  ئۈمۇت قىلىمەن.
  ھۇنىرىڭىز  گۈلدەككەن ئەمەسمۇ.

تاغلار سۇكۈت قىلغانلىقى ئۈچۇن سۇرلۇكتۇر!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 1448
يازما سانى: 342
نادىر تېمىسى: 2
مۇنبەر پۇلى : 15681
تۆھپە نۇمۇرى: 1335
توردا: 544 سائەت
تىزىم: 2010-5-29
ئاخىرقى: 2015-3-22
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 09:52:09 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاپتور جاۋابىنى بويلاپ 2قەۋەت  qiqakkiz كە 2011-12-14 09:45 PMئەۋەتىلدى  :
مەن ئاللاھ خالىسا ئەتىلا سىناق تەرىقىسىدە ئىتىپ باقاي . رەھمەت سىزگە .

  ھە راست ماش ئۇيۇتمىسى قورىمىسىغا جاڭيۇ سالمىساقمۇ بۇلامدۇ ؟ مەن ئەزەلدىن جاڭيۇ ئىشلەتمەيتتىم .
ئائىلىلەردە جىياڭيو ئىشلەتمىسەكمۇ بۇلىدۇ ،
پەقەت رەڭگىنى پارقىراق قىزىل چىقىرىش ئۇچۇن بىر تېمىم تېمىتىپ قۇيىمىز

ئۇيغۇرتائاملىرىنى دۇنياغا تۇنۇتايلى

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 1679
يازما سانى: 955
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 8017
تۆھپە نۇمۇرى: 355
توردا: 1801 سائەت
تىزىم: 2010-5-31
ئاخىرقى: 2015-3-27
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 10:08:04 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
كۈندە بىرنى يوللاپ تۇرڭە ئاشپەز ئۇستام ، بىزمۇ ئۈگۈنىۋالايلى

ۋىجداننى يىگىلى بولمايدۇ ،ئەمما ۋىجدانسىز ئادەملەر ھەممىنى يەۋېتىدۇ .

قان ئىچدە قان ......

تىرىشچان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 68484
يازما سانى: 487
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 2337
تۆھپە نۇمۇرى: 190
توردا: 182 سائەت
تىزىم: 2011-12-4
ئاخىرقى: 2015-3-30
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 10:20:38 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
يىڭلىق دىگەن مۇشۇنداق بولسۇن .كونىلارنىڭ قالدۇرغىنغۇ ئەنئەنە ، بىزمۇ يىڭلىق يارىتىپ باقايلى !چۆچۆرىگە ئامراقلىقىمنى قانداق بىلگەنىسز ، قۇلۇڭىزغا سۆيۆپ قۇياي ! رەھمەت ، بەكمۇ سۆيۆندۈم !

كەتكەنلەردىن كەلگەنلەر يوق ، كەتمىگەندىن كەتمىگەنلەر !

(ئارمانغا چۇشلۇق

تىرىشچان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 3580
يازما سانى: 649
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 11035
تۆھپە نۇمۇرى: 548
توردا: 3163 سائەت
تىزىم: 2010-7-8
ئاخىرقى: 2014-6-16
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 10:26:16 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مىنىڭ ئىسىمگە بىر ئىتوت كەپ قالدى ، ھىلىقى تائاملارنىڭ ئورنىغا ئارتىسلار چىقىدىغان .
چۆچۆرە قىزنىڭ بىر گەپلىرى بارتىغۇ ، مىنى قازاندا قاينىتىپ ئۇنداق قىلىپ بۇنداق قىلىپ دەپ ئاھ ئۇردىغان ، راس ئاھ ئۇرغۇچىلىقى بار تائامكەن جىمۇ بۇ  چۆچۆرە .

ب

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 62785
يازما سانى: 179
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3844
تۆھپە نۇمۇرى: 189
توردا: 1130 سائەت
تىزىم: 2011-10-29
ئاخىرقى: 2013-7-5
يوللىغان ۋاقتى 2011-12-14 10:31:30 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەخمەت سىزگە ،يېڭلىقلىرىڭىزنى ئايىمىغايسىز . تېلىۋېزوردا ئائىلىدە ساماۋەر شورپىسى تەييارلاشنى ئۈگۈتىپتىكەن ،بىراق مەن كۆرەلمىدىم .ماڭا قانداق تەييارلاشنى ئۈگۈتۈپ قويساڭلار بولامدۇ ؟

ياشلىق ئادەمنىڭ زىلۋا بىر چېغى ،تولىمۇ قىسقا ئۇنىڭ ئۆمرى بىراق .
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش