1.سوغوق سۇغا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ.ئۇنىڭغا توڭ گوشنى چىلىسا تىز ئېرىيدۇ .
2.بۇغۇزلىغان،تۇخۇ،غاز،ئوردەك،كەپتەرقاتارلىقلارنى ئاچچىقسۇ قۇشۇپ قايناقسۇغا
بىر نەچچە مىنۇت چىلىسا ئۇلارنىڭ پەيلىرىنى تازلاش ئاسان بۇلىدۇ.
3.ئككى كىلوگىرام سۇغا بىر قۇشۇق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ بېلىقنى5مىنۇت چىلاپ
قاسرىقىنى قىرسا ئاسان تازلىنىدۇ
4.شورپىغا ئازراق ئاچچىقسۇ قۇيۇپ ئىچسە بەدەننىڭ كالىتسينى سۇمۇرىشكە پايدىسى بار.
5.تۇخۇم پىشۇرغاندا بىرنەچچەتېمىم ئاچچىقسۇ تېمىتۋەتسە تۇخۇم يېرىلماي پىشىدۇ.
6.گاڭپەن دۇملىگەندە بىرنەچچەتېمىم ئاچچىقسۇ تېمىتپ دۇملىسە گۇرۇچ ئاپئاق،تىرىك،مەزلىك پىشىدۇ.
7.پوشكال بۇغۇرساق سالغاندا خېمىرغا ئازراق ئاچچىقسۇقۇيۋەتسەيېيىشلىك بۇلىدۇ.
8.كوكتات قۇرىغاندا ئازراق ئاچچىقسۇقۇيۋەتسە ۋىتامىنCنىڭ ئسراپبۇلىشنىڭ ئادىنى ئالىدۇ.
9.مور(قۋرىنقۇلاق)يۇغان سۇغا ئاچچىقسۇ قۇيۇپ داستىخان لوڭگىلەرنى يۇسا كىرى ئاسان چىقىدۇ.
10.لەغمەن پىشۇرغاندا سۇيىگە ئازراق ئاچچىقسۇ تېمىتىپ قايناتقاندا،چوپ تىرىك ھەم ئاق پىشىپ يىيىشلىك بۇلىدۇ
ئەسلى مەنبە ئاشپەز تورى
http://axpaz.cn/bbs/read.php?tid=6583