مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 2077|ئىنكاس: 26

‹‹ناۋايلىرىمىز قالتىسكەن›› [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

mazargojam

ئالىي ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 5146
يازما سانى: 3679
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 29022
تۆھپە نۇمۇرى: 3185
توردا: 6345 سائەت
تىزىم: 2010-7-30
ئاخىرقى: 2015-3-20
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 09:02:30 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
     شىنجاڭنىڭ مىللىي ئالاھىدىلكىككە ئىگە يېمەكلىك مەدەنىيىتىنى تەرەققىي قىلدۇرۇپ، ساياھەتچىلىكنىڭ تەرەققىياتىغا تۈرتكە بۇلۇش ئۈچۈن يېقىندا شايار ناھىيەسى تۇنجى نۆۋەتلىك نان ماركىسىنى باھالاش مۇسابىقىسى ئۆتكۈزدى . مۇسابىقىگە 14 نەپەر ئۇيغۇر ناۋاي قاتناشتى . ئۇلارنىڭ مۇسابىقىگە قاتناشتۇرغان ھەر خىل شەكىل، ھەر خىل خۇرۇچتىكى ئوتۇن نېنى،چوڭ ئاق نان،زاغرا نان،توقاچ،گۆش نان،كۆمەچ،سامسا،ئوبرازلىق نان قاتارلىق 200خىلغا يېقىن نانلىرى باھالىغۇچىلار ۋە كۆرۈرمەنلەرنى جەلپ قىلدى .ئۇلار مۇسابىقىگە قاتناشتۇرۇلغان نانلارنى كۆرۈپ ۋە تېتىپ بېقىپ ئىختىياسىز: ‹‹ناۋايلىرىمىز قالتىسكەن››دەۋەتتى.
       بۇلتۇر شاڭخەيدە ئۆتكۈزۈلگەن شاڭخەي دۇنيا يەرمەنكىسىگە ئۆزى ياققان نانلارىنى قاتناشتۇرغان ياش ناۋاي ئۇستام نۇرمەممەت ئەيسا  بۇ قېتىمقى نان مۇسابىقىسىگە خېلى بۇرۇنلار ئوبدان تەييارلىق قىلغان بولۇپ،‹‹گۈزەل شايار››دېگەن خەت چىقىرىلغان ئىگىز مۇنار شەكىللىك نان كۆزگە ئالاھىدە چېلىقىپ تۇراتتى. ئۇ يەنە ناننى قاپاق شەكىل، قۇتا  شەكىل، ھارۋا شەكىل،مىۋە شەكىل، ساز شەكىللىرىدە يېقىپ، ئۇيغۇر ئەل ئىچى ناۋايچىلىقىنىڭ پەلەككە يەتكەن ماھارىتىنى نامايەن  قىلغان ئىدى .ئۇ مۇخبىرغا مۇنداق دىدى: بۇ نان مۇسابىقىسى ئۆتكۈزۈلۈپ بەك ياخشى بولدى، نۇرغۇن ناۋاي ئۇستىلار مۇسابىقىگە قاتنىشىپ ئۆز-ئارا تەجىربە ئالماشتۇردۇق .بىز ماھارىتىمىزنى يەنىمۇ ئۆستۈرۈپ، شىنجاڭنىڭ نان مەدەنىيىتىگە بىر كىشىلىك ھەسسىمىزنى قوشىمىز .
      مۇسابىقىدە باھالىغۇچىلار نۇمۇر قۇيۇش ئۆلچىمىگە ئاساسەن، ناۋايلارنىڭ نانلىرىنى رەڭگى، شەكلى، ئەھمىيىتى، سۈپىتى، تەمى، ئۇزۇقلۇق قىممىتى، تازلىق سۈپىتى،بازار ئەھۋالى قاتارلىق جەھەتلەردىن نەق مەيداندا نۇمۇر قۇيۇپ باھالىدى . مۇسابىقىدە 1-،2-،3-دەرىجىگە ئىرىشكەن ئالتە ناۋاي ئۇستىلار ئايرىم ھالدا 2500 يۇەن، 2000 يۇەن ۋە 1500 يۇەن پۇل ۋە تەقدىرنامە بىلەن مۇكاپاتلاندى .بۇ قېتىمقى نان مۇسابىقىسى شاياردىكى ناۋايلار ئۈچۈن زور ئىلھام بولۇپ،ئۇلارنىڭ رىقابەت ئېڭىنى كۈچەيتتى.ئۇيغۇر نان مەدەنىيىتىنى تەرەققىي قىلدۇرۇشقا تېخىمۇ پۇختا ئاساس سېلىندى.
مەنبە؛ئۆزۈم
(شۇ كۈنى بىر قانچە كىشى فۇتۇ سۆرەتكە تارتىۋاتاتتى.شۇنىڭ ئىچىدە مۇنبەرداشلار بولساڭلار ئېنكاس شەكىلدە يوللاپ قويارسىلەر).

ئادەم بولماق تەس

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 43786
يازما سانى: 188
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 5039
تۆھپە نۇمۇرى: 490
توردا: 2004 سائەت
تىزىم: 2011-6-9
ئاخىرقى: 2014-12-14
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 11:33:43 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
3ۋاق  لەغمەن  ياكى  پولو  يىسەك  تاماقتىن  چىقىپقالىمىز ،ئەمما  ناننى  ھەر  كۈنى  يىسەكمۇ  ئۆزىمىزنى ئۇنداق  ھىس  قىلمايمىز ! ئەجداد  كارامىتى

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 34855
يازما سانى: 560
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4012
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 5230 سائەت
تىزىم: 2011-3-22
ئاخىرقى: 2014-3-12
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 11:42:51 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
كۇچادىمۇ ئۆرۈك بايرىمى ئۆتكۈزۈلگەنتى ، لىكىن بۇنى ھىچكىم خەۋەر قىلماپتۇ . ھازىرچە شاياردىكىنى  ئاڭلاپ تۇرايلى . ناۋاي ئۇستاملار قانچىلىك جاپا چەككەندۇ مۇشۇ ئىسسىقتا ؟؟؟؟

مىللىتىڭدىن نۇمۇس قىلغۇچە،ئۆزەڭدىن نۇمۇس قىل

غەلبە ئۈچۈن چەكك

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 3227
يازما سانى: 2660
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 15690
تۆھپە نۇمۇرى: 542
توردا: 10248 سائەت
تىزىم: 2010-7-3
ئاخىرقى: 2015-2-18
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 11:52:24 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاقسۇ شەھرىدىمۇ ئۆتكەن يەكشەنبە كۈنى ئۆتكۈزۈلدى،ئۆمرۈمدە كۆرۈپ باقمىغان نانلارنى كۆردۈم

مايكول سىكوفيوت

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 35042
يازما سانى: 594
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 6344
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 4489 سائەت
تىزىم: 2011-3-24
ئاخىرقى: 2015-3-26
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 01:02:25 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەسىمى بولسا يوللاپ قويساڭلار ئۇ نانلارنى يەپ ھوزۇرلىنالمىساقمۇ رەسىمىنى كۆرۈپ ھوزۇرلانساق بولاتتى

mazargojam

ئالىي ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 5146
يازما سانى: 3679
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 29022
تۆھپە نۇمۇرى: 3185
توردا: 6345 سائەت
تىزىم: 2010-7-30
ئاخىرقى: 2015-3-20
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 01:08:44 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاپتور جاۋابىنى بويلاپ 2قەۋەت  aptuwa كە 2011-06-28 11:42ئەۋەتىلدى  :
كۇچادىمۇ ئۆرۈك بايرىمى ئۆتكۈزۈلگەنتى ، لىكىن بۇنى ھىچكىم خەۋەر قىلماپتۇ . ھازىرچە شاياردىكىنى  ئاڭلاپ تۇرايلى . ناۋاي ئۇستاملار قانچىلىك جاپا چەككەندۇ مۇشۇ ئىسسىقتا ؟؟؟؟  
بۇ ئۇرۇك بايرىمى ئەھۋالىنى ‹‹تەڭرىتاغ ئۇيغۇر تورى››دا كۆرگەن.

ئادەم بولماق تەس

ئېنسان ئۇچۇن ئەڭ

تىرىشچان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 35424
يازما سانى: 662
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4958
تۆھپە نۇمۇرى: 453
توردا: 3116 سائەت
تىزىم: 2011-3-27
ئاخىرقى: 2015-3-12
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 01:14:21 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ناۋايلىقتەك ئاتا مىراس كەسىپ دۇنيادىكى ھەرقايسى كىشىلەر ياخشى كۆرىدۇ~سەپەرگە چىققاندا بولسىمۇ كۆزلىرىمىز شۇ مىھرى ئىسسىق ناۋايلىرىمىزنىڭ دۇككانلىرىنى ئىزدەيدۇ.

ئېنسان ئۇچۇن ئەڭ قممەتلك  نەرسە ھاياتتۇر!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

شۇنداق بىر كۈننى

تىرىشچان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 1436
يازما سانى: 723
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 10543
تۆھپە نۇمۇرى: 453
توردا: 1448 سائەت
تىزىم: 2010-5-29
ئاخىرقى: 2011-12-6
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 01:16:12 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
بارىكاللا، رەسمىنى بەك كۆرگۈم باتتى......

قـويـاش يـېيىـشكـە بـولـمـايـدىـغـان نـان، ۋەتـەن بـېـرىشـكـە بولـمـايـدىـغـان جــان~~~!!! خەير، مېنىڭ ئەسلىمىلىرىم، خەير مېنىڭ كۈلكىلىرىم، خەير مېنىڭ ئەڭ سەبىي، ئەڭ پاك، ئەڭ تاتلىق، ئۇنتۇلماس ئەستىلىكلىرىم.....!!!

ئۇيغۇرلار تارىخ

ئادەتتىكى ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 5896
يازما سانى: 300
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 8985
تۆھپە نۇمۇرى: 506
توردا: 2534 سائەت
تىزىم: 2010-8-8
ئاخىرقى: 2015-2-23
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 02:17:54 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
دۇنيادىكى ئەڭ ئۇلۇغ يېمەكلىك نان(قەدىمكى ئۇيغۇر تىلىدىكىسى ئەتمەك)،سىز بولكىنى قۇرۇق يەپ بېقىڭ،گىلىڭىزغا تۇرۇپ قالىدۇ.ناننى قۇرۇق،سۇ بىلەن،چاي بىلەن،باشقا يېمەكلىك بىلەن يېسىڭىزمۇ بولىۋېرىدۇ.دېمەك نان ئۇيغۇر خەلقنىڭ دۇنيا مەدەنىيەت مىراسلىرىغا ۋە جۇڭخۇا مەدەنىيەت مىراسلىرىغا قوشقان ئۆچمەس تۆھپىسى~~!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 1311
يازما سانى: 2539
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 17595
تۆھپە نۇمۇرى: 1167
توردا: 14790 سائەت
تىزىم: 2010-5-29
ئاخىرقى: 2015-3-26
يوللىغان ۋاقتى 2011-6-28 02:21:01 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
سۈرەت بىلەن قوشۇپ يوللىغان بولسىڭىز  بۇ تېمىنىڭ جەلىپكارلىقى تېخىمۇ ئاشاركەن.

كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش