كۈزقىش پەسلىدە تىرنىڭ قۇرغاقلىشىپ كىتېشى كۆپ كۆرلىدۇ.پەقەت تىرە ئاسراش بويۇملىرىغىلار تاينىپ ئالدىنى ئلىشتا ياخشى ئۈنۈمگە ئىرشكىلى بولمايدۇ،شۇڭلاشقا يىمەكلىك ئارقىلىق قۇرغاقلىشىپ كىتىشنىڭ ئالدىنى ئلىش ئەڭ ئاقلانە ئۇسۇل.
. k y5 H2 q [! T R
" Q- c2 q1 V2 G+ N' r# Hتىرە قۇرغاقلىشىپ كەتسە كۆپرەك سەۋزە يەپ بىرىڭ
5 E: P+ y# U( @1 V7 Wسەۋزە بولسا بىرخىل مىززىلىك،ئوزۇقلۇقى مول بولغان سەي تۈرى،بىزگە ئۇنىڭ كۆزئاسراش ئقتېدارى ناتونوش ئەمەس,قۇرغاق پەسىللەردە سەۋزە يەپ بەرسە تىرىنى سىلىقلاشتۇرش رولى بار.سەۋزىدە سەۋزەβئلمىنتى بار،ئۇئاشقىزانداۋىتامىن aغائايلىنىدۇ.ۋىتامىنaيۈزقەۋىتىنى ئاسراش رولى بارھەمدە تىرىنى يۇمشاق ،پارقىراق،ئلاستىكىلقىنى ئاشىرىدۇشۇڭا‹گۈزەللەشتۈرۈش ئلمىنتى›دەپ ئاتىلىدۇ。
3 P$ l( h' F. E& l$ k) [توغرا بولغان ئشلىتىش ئۇسۇلى
+ {5 H2 F# w' Y3 P, s: T: x R" c
سەۋەزەβئلمىنتى سەۋەزھۈجەيرىسىنىڭ يادروسىدا بولىدۇ،سەۋزەھۈجەيرە يادروسى بولساسېللولوزابىلەن شەكىللىنىدۇ،ئادەم بەدىنى بىۋاستەبۇنى ھەزىم قىلالمايدۇ،بۇنى ئۇششاق توغراش،دۈملەش ئارقىلىق سەۋزەھۈجەيرە يادروسىنى بۇزۇپ تاشلاپ سەۋەزβئلمنتىگە ئېرىشكىلى بولىدۇھەمدە ئادەم بەدىنى بىۋاستە قوبول قىلالايدۇ。
! i9 c; f6 V. k/ f
بۇنىڭدىن باشقاسەۋزەβئلمىنتى ياغدا ئىرىشچان ماددا،پەقەت ياغدا ئىرىتكەندىلا ۋىتامىن Aغائىرىشكىلى بولىدۇ،شۇڭلاشقا سەۋىزىنى ياغدا قۇرۇش ئارقىلىق تاماق ئتېپ يىسە تىرىنى سىلىقلاشتۇرش رولىغا ئىرىشكىلى بولىدۇ ،مەسلەن پولاغا سەۋزىنى جىق سىلىپ ئەتسە ئۈنۈمى تىخىمۇ ياخشى بولىدۇ。
; f. L) [' N8 _% h9 t h# V
دىققەت قىلدىغان ئشلار
3 {$ G) N5 D0 W( d: zدۈملەش ۋاختىدا ئاچچىقسۇ قۇيۇشقا بولمايدۇ،ئاچچىقسۇ قۇيغاندا سەۋزىنىڭ ئوزوقلۇق قىممىتى تۆۋەنلەپ كىتىدۇ.
) Q: Z6 O$ n. a' p2 Eمەنبە:ئۈندىدارئانىلار گۈزەللىكى سالونىmamimeili
% O5 z2 @9 H, `1 z" r2 ^& |
) |2 G$ W4 n( F* a, n