مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 2666|ئىنكاس: 16

تاماق ئەتكەندە بىلىۋېلىشقا تىگىشلىك ئىشلار [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 102857
يازما سانى: 2105
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 2433
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 1807 سائەت
تىزىم: 2014-1-27
ئاخىرقى: 2015-3-25
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-28 02:43:00 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
  پىدىگەن يىگەندە شۆپىكىنى ئاقلىۋەتمەڭ. ۋىتامىن B ئىنتايىن پايدىلىق بولغان بىر خىل ماددا .دۆلىتىمىزدىكى كۆكتاتلار ئىچىدە پىدىگەندە، بولۇپمۇ ئۇنىڭ سۆسۈن رەڭلىك شۆپىكىدە ۋىتامىنB  كۆپ .شۇڭا پىدىگەن يىگەندە شۆپىكىنى ئاقلىۋەتمەسلىك كېرەك.

  قايناۋاتقان شورپىغا سوغوق سۇ قۇيماڭ. گۆش بىلەن سۆڭەكتە كۆپ مىقداردا ئاقسىل ۋە ماي بولۇپ، قايناۋاتقاندا سۇ قۇيۋەتسە، شورپىنىڭ تېمپېراتۇرىسى بىردىنلا تۆۋەنلەپ، ئاقسىل ۋە مايلار قېتىۋالىدۇ-دە، گۆش بىلەن سۆڭەكنىڭ ئارىسىدىكى بوشلۇق قىسقىراپ ئاسان يېپىشمايدۇ.ئەسلىدىكى مەززىلىك تەمىمۇ تەسىرگە ئۇچرايدۇ.

    توڭلىتىلغان گۆشنى يۇقىرى تېمپېراتۇرىدا ئېرىتمەڭ. توڭلىتىلغان گۆشنى ئۇچاق يېنىدا قويۇپ ياكى قايناقسۇغا سېلىپ ئېرىتىشكە بولمايدۇ. چۈنكى گۆش قۇرۇلمىسى ئارىسىدىكى سۇ تەركىبى دەرھال ھۈجەيرىلەر تەرىپىدىن سۈمۈرۈلۈپ ئېقىپ چىقىدىغانلىقتىن گۆش ئەسلىدىكى سۈپىتىگە قايتالمايدۇ .يۇقىرى تېمپېراتۇرىلىق شارائىتتا، توڭلىتىلغان گۆشنىڭ يۈزىدە بىر قەۋەت قاتتىق پەردە پەيدا بولۇپ قالىدۇ-دە، گۆشنىڭ ئىچكى قىسمىدىكى تېمپېراتۇرىنىڭ تارقىلىشىغا تەسىر كۆرسىتىپ، باكتېرىيەلەرگە كۆپىيىش پۇرسىتى يارىتىپ بېرىدۇ. شۇنىڭ بىلەن گۆش ئاسانلا بۇزۇلۇپ قالىدۇ، توڭلىتىلغان گۆش ئەڭ ياخشىسى ئادەتتىكى تېمپېراتۇرىدا تەبىئى ئېرىشى كېرەك.

   سەي قورۇغاندا ئاچچىقسۇ قۇيماڭ. كۆكتاتلاردىكى خىلروفىل ئەگەر كىسلاتالىق شارائىتتا قىزىتىلسا مالىكولىلار ئارىسىدىكى ماگنىي ئىئىونلىرىنىڭ ئورنىنى كىسلاتا تەركىبىدىكى ئوكسىگېن ئىئونلىرى ئىگىلەپ، كۆكتاتلارنىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتىنى زور دەرىجىدە تۆۋەنلىتىۋېتىدۇ.

   تەركىبىدە كىسلاتا، ئىشقار بولغان يېمەكلىكلەرگە تېتىتقۇ سالماڭ. تەركىبىدە كىسلاتا بولغان يېمەكلىكلەرگە تېتىتقۇ سېلىپ قىزىتقاندا، كىسلاتا ئامىنو كىسلاتاسىغا ئۆزگىرىپ كېتىدۇ، بۇنداق بولغاندا كىسلاتالىق تەم ئاجىزلىشىش ئۇياقتا تۇرسۇن، ئەكىسچە ئادەم بەدىنىگە زىيان يەتكۈزىدۇ.تېتىتقۇنى ئىشقارلىق يېمەكلىكلەرگە سالغاندا، تەمىنى ئاجىزلاشتۇرۇش رولىنى ئوينىغاچقا، يىمەكلىكلەرنىڭ مەززىلىك تەمى يوقاپ كىتىدۇ.

   تۇخۇمنى سۇدا بەك ئۇزۇن پۇشۇرماڭ. تۇخۇمنى سۇدا بەك ئۇزۇن پۇشۇرۋەتسە تۇخۇم سېرىقىنىڭ رەڭگى قارامتۇل يېشىل رەڭگە كىرىپ قالىدۇ. بۇ تۇخۇم سېرىقى تەركىبىدىكى تۆمۈر ئىئونلىرى بىلەن تۇخۇم تەركىبىدىكى گۈڭگۈرت ئىئونلىرى رىئاكسىيەلىشىپ، تۆمۈر سولفات كىسلاتاسى ھاسىل بولغانلىقىنىڭ نەتىجىسىدۇر.بۇ ماددىنى ئادەم بەدىنى ئاسان قۇبۇل قىلالمايلا قالماستىن، تۇخۇمىنڭ ئوزۇقلۇق قىممىتىمۇ تۆۋەنلەپ كېتىدۇ.

   ئاليومىن، تۆمۈردىن ياسالغان قازان-قۇمۇشلارنى ئارلاشتۇرۇپ ئىشلەتمەڭ. ئاليومىندىن ياسالغان بۇيۇملار تۆمۈردىن ياسالغان بۇيۇمدىن يۇمشاق بولدۇ. مەسىلەن :سەي قورۇيدىغان قازان تۆمۈردىن، ساپلىق ئاليومىندىن ياسالغان بولسا يۇمشاق ئاليومىندىن ياسالغان ساپلىق ناھايىتى ئاسانلا ئۇپراپ، سەيگە ئارلىشىپ كېتىدۇ . ئاليومىننى ھەددىدىن ئارتۇق ئىستېمال قىلىش زىيانلىق         

                                    مەنبە : تەرمىلەر ژۇرنىلىدىن     


[كۆڭلى قارىنىڭ يۈزىدە خەت يوق يۈرىكىدە نەشتىرى بار

پوزىتسىيە ھەممىنى بەلگىلەيدۇ.

ئادەتتىكى ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 96923
يازما سانى: 190
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 799
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 893 سائەت
تىزىم: 2013-8-12
ئاخىرقى: 2015-3-17
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-28 01:38:15 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
دىقەت قىلىشقا تىگىشلىك ئىشلار ئىكەن .

ھاياتتا كۈلۈپ يۈرگەن بەخىتسىزلەرنى،يىغلاپ يۈرگەن بەخىتلىكلەرنى ئۇچرىتىش مۇمكىن.ئىنساننى بەخىتلىك ياكى بەخىتسىز دەپ ئايرىماق قىيىن.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 96547
يازما سانى: 1001
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3389
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 363 سائەت
تىزىم: 2013-7-30
ئاخىرقى: 2015-3-23
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-28 02:00:25 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
سىز ئاشپەز ئىكەنسىزھە،،،،  تاماق قائىدىلىرىنىمۇ ياخشى بىلدىكەنسىز ...
مەن ھېچقانداق تاماق قائىدىسىنى ئۇقمايمەن..

كىم بولشىدىن قەتئى نەزەر - ئۈزلۈكسىز ئىزدىنىپ ئالغا بېسېشىنى تەۋسىيە قىلىمەن.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 98158
يازما سانى: 402
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 1594
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 690 سائەت
تىزىم: 2013-9-24
ئاخىرقى: 2015-3-2
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-28 03:16:50 PM يانفوندا يوللانغان |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
TAXNAI2 يوللىغان ۋاقتى  2014-9-28 02:00 PM
سىز ئاشپەز ئىكەنسىزھە،،،،  تاماق قائىدىلىرىنىمۇ يا ...

تاماق يىگەندە ئۇڭ قۇلدا يىيىش قائىدىسىنىغۇ بىلدىغانسىز، يەنە تىخى تەرەتتىن بۇرۇن تاماقتىن كىيىن قۇل يۇيۇش دىگەندەك گەپلەر بارمىش، بۇنىمۇ ئاڭلىمىغانما؟

شۇنى بىلىشىمىز كېرەككى، « رەسۇل » بولۇشتىن بۇرۇن « ئەمىن » بولغان بىر پەيغەمبەرنىڭ ئۈممىتى بىز. ئىمانىڭنى يوقۇتۇپ قويساڭمۇ ئەمىنلىك سۈپىتىڭنى يوقۇتۇپ قويماسلىقىڭ كېرەك. يەنە شۇنى ئوبدان بىلىشىڭ كېرەككى، ئەڭ چوڭ خىيانەت ئىمانغا قىلىنغان خىيانەتتۇر. ئەمىنلىك سۈپىتىگە ئىگە

قەبرەمگە سەپەر---شەجەرىم

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 82336
يازما سانى: 2138
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 6714
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 1841 سائەت
تىزىم: 2012-7-1
ئاخىرقى: 2015-3-24
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-28 03:29:53 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مەھمەت94 يوللىغان ۋاقتى  2014-9-28 12:16 PM
تاماق يىگەندە ئۇڭ قۇلدا يىيىش قائىدىسىنىغۇ بىلدىغانس ...

يەنە  تىخى  تاماق  پىشقاندىن كىين   يىيىش   ،  تاماق ئەتكەندە تۇز سىلىش،     دىگەندەكما  

ھەممە  ئۆز ئەسلىگە -تەبئىيلىكىگە قايتقانغا ئوخشاش ،ئىنسان تۇپراقتىن يارتىلىپ ، تۇپراققا قايتقۇچىدۇر___شەجەرىم.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 96441
يازما سانى: 494
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 5447
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 261 سائەت
تىزىم: 2013-7-27
ئاخىرقى: 2015-3-24
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-28 03:52:24 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
بىلىۋىلىشقا تىگىشلىك تۇرمۇش ساۋاتلىرىكەن
تەشەككۈر ! بىلمىگەننى بىلىۋالدۇق

مەنپەئىتى يوق ئىلىم خۇددى «اللە» يولىدا سەرپ قىلىنمىغان بايلىققا ئوخشايدۇ.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 63473
يازما سانى: 5563
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 32154
تۆھپە نۇمۇرى: 647
توردا: 3364 سائەت
تىزىم: 2011-11-3
ئاخىرقى: 2015-3-24
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-28 11:41:27 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ھەممىمىز دىقەت قىلىشقا تىگىشلىك ئىشلار ئىكەن .

قېرىپ قالساڭمۇ قال،ھېرىپ قالما!!يىتىم قالساڭمۇ قال،غېرىپ قالما!!!!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 93698
يازما سانى: 90
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 339
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 187 سائەت
تىزىم: 2013-3-21
ئاخىرقى: 2015-3-25
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-29 12:20:40 AM يانفوندا يوللانغان |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەخمەت سىزگە يەنە بىر بىلىمگە ئىگە بولدۇم

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 102857
يازما سانى: 2105
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 2433
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 1807 سائەت
تىزىم: 2014-1-27
ئاخىرقى: 2015-3-25
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-29 03:03:37 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
TAXNAI2 يوللىغان ۋاقتى  2014-9-28 02:00 PM
سىز ئاشپەز ئىكەنسىزھە،،،،  تاماق قائىدىلىرىنىمۇ يا ...

ئانچە مۇنچە ئۈگۈنۈپ قويغان      .           يەنە بىرسى  جىگدە ئىچىملىكى ياساش   .

   ماتىريالى    بىر كىلوگىرام قاغا جىگدىسى  ،         يېرىم قازان سۇ   ،    داكا   ،   داس   .
  
    ئۇسۇلى  :      قازانغا سۇ قۇيۇپ   ئىلمان بولغاندا ،  جىگدىنى  سالىمىز    ،    ئاندىن تەكشى ئارلاشتۇرغاندىن كىيىن     ،      جىگدىنى قاينىتىمىز       .         «  بىر ئۆرلەپ قاينۇغىدەك بولسا مۇۋاپىق بولغان بولىدۇ »  .       ئوتنى ئۆچۈرۈپ   قاينىتىلغان جىگدىنى قول كۆيمۈگىدەك  سۇۋۇتقاندىن كىيىن   ،      داسقا تۆكىۋالىمىز  ،     ئاندىن يەنە ئايرىم بىر داس تەييارلاپ،  جىگدىدىن مۇۋاپىق مىقتاردا داكىغا تۆكۈپ  سىقىمىز  .   «  سىقىلغان سۈيىنى ئايرىم داسقا قۇيىمىز  »      .       تۇلۇق سىقىپ بولغاندىن كىيىن    سۈيىنى  سۇۋۇتۇپ  ،    پوتولكا ياكى   چىنە  گە     قۇيۇپ   ،    كۈن نۇرى چۈشمەيدىغان  سالقىن ئورونغا قۇيۇپ قۇيىمىز  ،   ساقلاش مۇددىتى    15  كۈن    .   

       داۋاسى   :  ئۇيقۇسىزلىق  ،  باش ئاغرىش  ،  قان تومۇر كىسەللىكى  ،        قاتارلىقلارغا ئۈنۈمى كۆرۈنەرلىك بولىدۇ   .     

    دىققەت قىلىشقا تىگىشلىك ئىشلار   :  كىچىك بالىلار ،  «  5 ياشتىن تۆۋەن »   غا   يېرىم ئىستاكان بىرىلسە بولىدۇ   .        ھامىلدار ئاياللار   ،   دىئابىت كىسىلى بار كىشلەر   ، ئامال بار ئاز ئىستىمال قىلىشى كىرەك     .  

[كۆڭلى قارىنىڭ يۈزىدە خەت يوق يۈرىكىدە نەشتىرى بار

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 87132
يازما سانى: 2071
نادىر تېمىسى: 2
مۇنبەر پۇلى : 5522
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 633 سائەت
تىزىم: 2012-11-12
ئاخىرقى: 2015-3-23
يوللىغان ۋاقتى 2014-9-29 10:23:53 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
كۆپ رەھمەت بىلىۋالدىم .

قايغۇرماڭ ، باتۇرلارچە ياشاڭ ، ئاللاھ ھەرگىز كېرەكسىز ئادەملەرنى ياراتمايدۇ !
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش