مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 4497|ئىنكاس: 18

رامىزانلىق يەنە بىر سۆۋغات [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 63472
يازما سانى: 36
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3426
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 222 سائەت
تىزىم: 2011-11-3
ئاخىرقى: 2015-3-25
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-25 06:12:48 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم!
ئەزىز قىرىنداشلار مۇبارەك رامىزان يىتىپ كەلدى، شۇ مۇناسىۋەت بىلەن رامىزانلىق داستىخاننى مۇل قىلىش ئۈچۈن ئاز بولسىمۇ كۆڭۈل سوۋغامنى ئىپ كەلدىم،
ئەجداتلىرىمىز ئەقىل پاراسىتىنى ئىشلىتىپ ھەر خىل مىۋە-چىۋە،كۆكتاتلاردىن ھەرخىل مۇراببا(ۋەرىنە)لارنى تەييارلاپ بىر تەرەپتىن يىمەكلىك ئورنىدا ئىستىمال قىلسا ،يەنە بىر تەرەپتىن ساقلىقنى ساقلاش ،كىسەل داۋالاش ئۈچۈن ئىشلەتكەن،
بۇگۇن مەن ئاتا كەسپىم بولغان مۇراببا ياساش ھۈنىرىدىن ئائىلىلەردە تەييارلاشقا بولىدىغان بىر نەچچە تۈرلۈك مۇراببانىڭ تەييارلاش ئۇسۇلىنى سۆزلەپ ئۆتمەكچى،
بۇنداق دىسەم تاللا بازارلاردا مۇراببا دىگەن توپا بىسىپ يىتىتۇ دەيسىز،ھەرگىز ئۇنداق ئويلىماڭ،ھازىر بازارلاردا ئوراپ قاچىلانغان مۇراببالاردىن سىتىۋىلىپ تىتىپ كۆردۈم ،بىراق بۇرۇن ئائىلىمىزدە تەييارلىنىدىغان مۇراببالارنىڭ ئىسىل تەمىنى تاپالمىدىم،سەۋەبىنى بىلىش ئۈچۈن نۇرغۇن ئىزلىنىپ ئاخىرى سەۋەبىنىمۇ تاپقاندەك بولدۇم،
سەۋەبى شۇكى بۇرۇن ئائىلىمىزدە دادام رەخمەتلىك مۇراببا تەييارلاش ئۇچۇن ئەلا سورتلۇق ئاق شىكەر،شىخىدىن يىڭى ئۈزۈلگەن ھەر خىل مىۋىلەرنى تاللاپ تۈجۈپىلەپ تەييارلايتى،تەييارلانغان مۇراببالارنى ساقلاشقىمۇ ئالاھىدە ئەھمىيەت بىرەتتى،ئىسىمدە قىلىشچە بۇ يىل ئەنجۈر پىشقاندا سالغان مۇراببالا ھىچقانداق چىرىشتىن ساقلاش دورىسى ئىشلەتمەيمۇ كىيىكى يىلى ئەنجۈر پىشقانغا قەدەر رەڭگى تەمى سۈپىتى جەھەتتە يىڭى پىتى ساقلىناتتى،ھازىر بولسا بىر قىسىم كارخانىلار تەننەرقىنى تۆۋەنلىتىش،رەڭگىنى كۆركەم چىقىرىش ئۈچۈن ھەرخىل رەڭ،قويۇقلاشتۇرغۇچ(سۆڭەك يىلىمى) چىرىشتىن ساقلاش ماتىريالى ..... لارنى قوشۇپ قويىدىكەن،شۇڭا بازارلاردىكى مۇراببالارنى تاللاپراق سىتىۋالمىغاندا ئۇنى ئىستىمال قىلغان كىشىلەرگە بولۇپمۇ بالىلار بىلەن ياشانغان كىشىلەرگە ئوزۇق بولماقتا يوق ،ھەر خىل كىسەللەرنىڭ سەۋەپچىسى بوپ قىلىشى مۇمكىن،
كۆپ سۆزلەپ ۋاختىڭلارنى ئىلىپ قويدۇم؛
گىلاس مۇرابباسىنى تەييارلاش ئۇسۇلى،
كىتەرلىك خۇرۇشلار:
يىڭى گىلاس بىر كىلوگىرام، ئاق شىكەر 1.5 كىلوگىرام،يىمەكلىك تۇزى ئاز مىقداردا،

42561215136911420.jpg
20101224143249720.jpg
ac6eddc451da81cb267a0f215366d016082431b9.jpg


تەييارلاش ئۇسۇلى؛:
ئالدى بىلەن %5 لىك تۇز سۈيى تەييارلاپ ساپاقلىرى تازلانغان گىلاسنى 30 مىنۇت چىلاپ قويمىز،سەۋەبى ھەر خىل دىھقانچىلىق دورىسىنىڭ قالدۇقىنى تازلاش ئۈچۈن،
قازانغا شىكەر چىلاشقۇدەك سۇ قۇيۇپ شىكەرنى سىلىپ نۇرمال ئوتتا شىكەر قىيامى تەييارلايمىز تاكى قاينىغىچە چۆمۈچ بىلەن قوچۇپ تۇرمىز،قاينىغاندا ئوتنى پەسەيتىپ تۇرۇپ كۆپۈكلىرىنى پاكىز ئىلۋالىمىز،كۆپۈكلىرى تۈگەپ سۈزۈك ھالەتتىكى شىكەر قىيامى تەييار بولغاندا گىلاسنى پاكىز سۇدا قايتا -قايتا چايقاپ سۈيىنى پاكىز سۈزۈپ قايناۋاتقان شىكەر قىيامىغا سالىمىز،قازان مۆلچەردىكىدىن سەل چوڭ بولىشى كىرەك،چۈنكى مۇراببا تەييار بولغۇچە تىشىپ كەتمەسلىگى ئۈچۈن،گىلاسنى سىلىپ پەس ئوتتا 30 مىنۇت ئەتراپىدا قاينىتىمىز بۇ جەرياندا پات- پات كۆپۈكلىرىنى ئىلىپ تۇرمىز. شۇنىڭ بىلەن گىلاس  مۇرابباسى تەييار بولىدۇ،

fod-335270.jpg

ساقلاش ئۇسۇلى:ئاغزى كەڭرەك كەلگەن ئەينەك قاچا ياكى سىرلىق قاچىلارغا ئىلىپ ئىككى-ئۈچ كۇن تۇرغۇزۇپ تەركىۋىدىكى سۇ پارغا ئايلىنىپ چىقىپ بولغاندا ،قۇرغاق،سالقىن جايغا قويۇپ ساقلايمىز،
ئەسكەرتىش:
ئىستىمال قىلىش جەريانىدا يۆل چۆمۈچ،يۆل قوشۇق سالماسلىقىڭىز كىرەك،بولمىسا بۇزۇلۇپ قالىدۇ

بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   wisal214 تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2014-6-25 07:56 PM  


ئەقىلسىز دوستۇڭ

ئۈمىدلىك ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 37842
يازما سانى: 3490
نادىر تېمىسى: 2
مۇنبەر پۇلى : 32319
تۆھپە نۇمۇرى: 1311
توردا: 3727 سائەت
تىزىم: 2011-4-16
ئاخىرقى: 2014-10-23
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-26 01:03:27 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
   رامىزانلىق سوۋغىتىڭىزغا كۆپ رەخمەت ، مەنمۇ گىلاس مۇرابباسى سالاي دەپ يۈرگەنتىم ، بۇمۇ ئۆزگىچە ئۇسۇلكەن سىناپ باقسام بولغۇدەك

كۆزدەك بىر-بىرىڭگە يات بولماي ، لەۋدەك مەھكەم ئىناق بول.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 107868
يازما سانى: 563
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 1079
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 382 سائەت
تىزىم: 2014-6-19
ئاخىرقى: 2015-1-24
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-26 08:40:23 AM يانفوندا يوللانغان |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رامىزانلىق سوۋغا دېسە قانداق يېڭى مەزمۇن يوللىغاندۇ دەپتىمەن. قارىسام يىمەكلىك تەييارلاش ئۇسيللىرى ئىكەنغۇ!..بوپتۇ،  بۇنىڭاىن يەنە باشقا نادىر تىمىلارنىمۇ يوللىشىڭىزغا تىلەكداشمىز!...

ئۇلۇغ ئاللاھتىن

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 50822
يازما سانى: 2198
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 23733
تۆھپە نۇمۇرى: 1448
توردا: 3746 سائەت
تىزىم: 2011-1-7
ئاخىرقى: 2015-3-30
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-26 09:53:31 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
سوۋغىڭىزغا رەھمەت .

بىر مىنۇت ئۆتتى دىگەنلىك ، ئۈلۈمگە بىر مىنۇت يېقىنلاشتىڭىز  دىگەنلىك . ھەرۋاقىت ئۈلۈمنى ئۇنۇتمايلى ، ئاللاھنى يات ئىتەيلى . نامازنى تۇلۇق ئادا قىلايلى قېرىنداشلار .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 93252
يازما سانى: 1084
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4317
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 1310 سائەت
تىزىم: 2013-3-13
ئاخىرقى: 2015-3-25
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-26 09:55:58 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئۆرۈك مۇرابباسىنىمۇ مۇشۇنىڭغا ئوخشاش تەييارلىساق بۇلامدۇ ؟

ئايال- ئەرنىڭ تەلىيى .   ئەر- ئايالنىڭ تەغدىرى  .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 594
يازما سانى: 1656
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 13752
تۆھپە نۇمۇرى: 366
توردا: 7794 سائەت
تىزىم: 2010-5-24
ئاخىرقى: 2015-3-30
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-26 11:37:04 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ياخشى بىلىملەردىن بىزنى خەۋەردار قىلغىنىڭىزغا رەھمەت .

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 64284
يازما سانى: 180
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4712
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 616 سائەت
تىزىم: 2011-11-9
ئاخىرقى: 2015-3-15
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-26 11:37:15 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رامىزانلىق سوغىتىڭىزغا رەھمەت، مەن ئامراقتىم، سىناپ باقسام بولغۇدەك.

جاھاننىڭ ئۇمرىنى بىلەلەيدۇكىم،
قايغۇسىز ھەمىشە كۇلەلەيدۇ كىم.
كىتىمىز جاھاندىن ئاخىرى بىركۇن،
قايتىدىن جاھانغا كىلەلەيدۇ كىم،

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 63472
يازما سانى: 36
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3426
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 222 سائەت
تىزىم: 2011-11-3
ئاخىرقى: 2015-3-25
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-26 11:53:40 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
kaqvr يوللىغان ۋاقتى  2014-6-26 09:55 AM
ئۆرۈك مۇرابباسىنىمۇ مۇشۇنىڭغا ئوخشاش تەييارلىساق بۇل ...

ئۈرۈك مۇرابباسى بولغاندا يۆل ئۈرۈك بولسا مۇشۇ ئۇسۇلدا تەييارلىسىڭىز بولىدۇ،بىراق ئۈرۈكنىڭ بەك پىشىپ كەتكىنى ياخشى بولمايدۇ ،قۇرۇتقان گۈلە بولسا تەييارلاش ئۇسۇلى سەل پەرىق قىلدۇ،
گۈلە مۇرابباسى قىلماقچى بولسىڭىز سۈپىتى ياخشى قۇرۇت چۈشمىگەن تەبى قۇرۇتقان گۈلىنى پاكىز يۇيۋىتىپ 3-4 سائەت سوغۇق سۇغا چىلاپ ئىتى يۇمشىغاندىن كىيىن شىكەر قىيامىغا سىلىپ بوش ئوتتا قاينىتىپ تەييار قىلسىڭىز بولىدۇ،

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 63472
يازما سانى: 36
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3426
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 222 سائەت
تىزىم: 2011-11-3
ئاخىرقى: 2015-3-25
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-26 11:59:45 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
nazila998 يوللىغان ۋاقتى  2014-6-26 01:03 AM
رامىزانلىق سوۋغىتىڭىزغا كۆپ رەخمەت ، مەنمۇ گىلاس مۇر ...

ئەگەر گىلاس مۇرابباسى سالماقچى بولسىڭىز ئامال بار يۇرتىمىزنىڭ ئۆزىدىن چىققان گىلاسنى تاللاپ سىتىۋالسىڭىز ئەڭ ياخشى چىقىدۇ،ھازىر مىۋە-چىۋە دۇككانلىرىدا سىتلىۋاتقان گىلاسلار ئىچكىرى ئۆلكىلەردىن كىرگۈزگەن گىلاسلار ،تىتپ كۆرسىڭىز گىلاس تەمى يوق،سەۋەبى1-بالدۇر مەھسۇلات ئۈچۈن پارنىكتا ئۆستۇرلىدۇ،2- يۆتكەش سەۋەبلىك تولۇق پىشمىغان مىۋىلەر ئۈزۈلىدۇ،شۇڭا ھەر جەھەتتىن ئويلىغاندىمۇ يەنىلا دىيارىمىز مىۋىلىرى ئەڭ ياخشى

زۇمرەتتاش تورتلىرى

ئالىي ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 14907
يازما سانى: 4843
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 15699
تۆھپە نۇمۇرى: 484
توردا: 6288 سائەت
تىزىم: 2010-10-22
ئاخىرقى: 2015-3-22
يوللىغان ۋاقتى 2014-6-26 12:31:16 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ۋەھشىي ئېسىل سوۋغا بولۇپتۇ بۇ، ئۆزىمىز ياساپ ئىستىمال قىلساق ھەقىقەتەنمۇ ئىشەنچلىك، تەملىك بولىدۇ، شۇنداقلا خاتىرجەم ئىستىمال قىلىمىز، ئىلگىرى مەن ئۆرۈك مۇرابباسىنى ياساپ باققانىدىم، ئەمما تازا كۆڭلۈمدىكىدەك چىقمىدى. سىزنىڭ بۇ تەپسىلىي رىسالىڭىزدىن ئەمدى پايدىلىنىپ ئېسىل مۇراببا ياسىيالايدىغان بولدۇم دە. رەھمەت سىزگە.

مۇھەببەتىڭنى  بىرگە  بەر  ،  مىھرىڭنى مىڭغا  بەر
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش