مۇسكۇل تىترەش كېسىلىگە گىرىپتار بولغان بالىلارنى قانداق ئوزۇقلاندۇرۇش كىرەك
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 `) e7 |* R. |& }; I ]/ O, C
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @) @* c8 g/ K0 q7 J
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @. X* h- p) p2 u
مەيلى قانداق ۋاقىت بولشىدىن قەتئىنەزەر، ھەرقانداق كېسەلنىڭ يېمەك-ئىچمەك ئادىتى بىلەن زىچ مۇناسىۋىتى بار، بالىلارنىڭ مۇسكۇل تىترەش كېسىلىمۇ بۇنىڭ سىرتىدا ئەمەس. يېقىنقى تەتقىقاتلاردا بايقىلىشىچە، تىروسىن ۋە سالىتسىلات تەركىبلىك يىمەكلىكلەرنى، يىمەكلىك تەم تەڭشىگۈچنى، سۈنئى پىگمېنتلىق بۇلغانغان يېمەكلىكلەرنى ھەددىدىن زىيادە ئىستىمال قىلىش قاتارلىقلارنىڭ ھەممىسى بالىلارنىڭ مۇسكۇل تىترەش كېسىلىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ ياكى كېسەللىك ئەھۋالىنى ئېغىرلاشتۇرۋېتىدۇ . بۇنىڭدىن كۆرۋېلىشقا بولدۇكى بالىلارنىڭ مۇسكۇل تىترەش كېسەللىكىدىمۇ يىمەك-ئىچمەكنى ياخشى تەڭشەش ناھايىتى مۇھىم . شۇڭا تۆۋەندىكى بىر نەچچە نوقتىغا ئالاھىدە دىققەت قىلىش كىرەك .
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @2 y/ m* o4 M% Q1 {5 V# {4 w. H1. كەسمە چۆپ،تورت پىچىنە-پىرىنىك قاتارلىق تىروسىن تەركىبلىك يىمەكلىكلەرنى؛ پەمدۇر، ئالما، ئاپلىسىن قاتارلىق سالىتسىلات تەركىبلىك يىمەكلىكلەرنى ئاز يىگۈزۈش كىرەك. يىمەكلىكىگە قارمۇچ قاتارلىق كۈچلۈك غىدىقلاش خۇسۇسىيىتىگە ئىگە تەم-تەڭشىگۈچلەرنى قوشماسلىق كىرەك.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 A9 O& Z1 s6 ^8 K: I
2. تەركىبىدە سىنىك مول بولغان يىمەكلىكلىرنى كۆپرەك ئىستىمال قىلىش كىرەك . چۈنكى سىنىك ئادەم بەدىنىدىكى زۈرۈر بولغان مىكرو ئىلمىنىت بولۇپ ئادەمنىڭ ئۆسۈپ يىتىلىشى بىلەن زىچ مۇناسىۋەتلىك ، بالىلاردا بەدەندە سىنىك كەمچىل بولسا ئىشتىيى تۇتۇلۇش ، يىتىلىشى ئاستا بولۇش ، ئەقلى ئىقتىدارى تۆۋەنلەپ كىتىش قاتارلىق ئەھۋاللار كۈرۈلىدۇ . تەتقىقاتلاردا ئىسپاتلىنىشىچە ئۈگىنىش نەتىجىسى ياخشى بالىلارنىڭ چېچىنىڭ تەركىبىدە سىنىكنىڭ مىقدارى يۇقىرى بولىدىكەن، شۇڭا تۇخۇم، جىگەر، پۇرچاق تۈردىكىلەر، خۇاسىڭ قاتارلىقلارنى كۆپ ئىستىمال قىلغاندا ئەقلى قابىلىيىتىنى مۇئەييەن دەرىجىدە يۇقىرى كۈتۈرگىلى بولىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% N8 h" l& m0 P3 k5 p3. تەركىبىدە تۈمۈر مول بولغان يىمەكلىكلىرنى كۆپرەك ئىستىمال قىلىش كىرەك. چۈنكى تۈمۈر قان سۇيۇقلۇقى ھاسىل بولىشتىكى خام ماتىرىيال، بەدەندە سىنىك كەمچىل بولسا چوڭ مىڭىنىڭ ئىقتىدارى قالايمىقانلىشىش، كەيپىياتى تۈۋەن بولۇش، زىيادە سىمىز بولۇش،جىم تۇرالماسلىق قاتارلىق ئەھۋاللار كۈرلىدۇ.شۇڭا جىم تۇرالمايدىغان بالىلارغا جىگەر، ئورۇق گۆش قاتارلىق تۈمۈر مىقدارى يۇقىرى بولغان يىمەكلىكلەرنى ئىستىمال قلدۇرۇش كىرەك.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @" R/ g8 P. H' s& {3 c: ^8 q
4. تەركىبىدە قوغۇشۇن مول بولغان يىمەكلىكلىرنى ئاز ئىستىمال قىلىش كىرەك. چۈنكى قوغۇشۇن بالىلارنىڭ كۆرۈش سەزگۈسى، ئەستە تۇتۇش ئىقتىدارى، تەپەككۇرى قاتارلىقلارغا تەسىر كۆرسىتىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @7 ]' W! N' L6 e+ r
5. تەركىبىدە ئاليۇمىن مول بولغان يىمەكلىكلىرنى ئاز ئىستىمال قىلىش كىرەك. چۈنكى ئاليۇمىن ئادەم بەدىنىگە تەھدىت ئېلىپ كىلىدىغان ئېغىر مىتال بولۇپ،ئاليۇمىننى زىيادە كۆپ ئىستىمال قىلۋەتسە ئەقلى ئىقتىدارى تۆۋەنلەپ كىتىش، ئىشتىيى تۇتۇلۇش، ھەزىم قىلىشى ياخشى بولماسلىق قاتارلىق ئالامەتلەر كۈرلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @/ |# t3 P7 M; m* x# h3 |! [6 g
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @3 j. H) f' C O+ u& _http://www.aldost.com/shirket/?r=site/hewer&id=15
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @7 g+ m( q9 W* v/ g: m# n7 M