مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 1549|ئىنكاس: 10

خۇاسىڭ بولكا تەييارلاش ئۇسۇلى [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 94172
يازما سانى: 53
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 772
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 22 سائەت
تىزىم: 2013-3-31
ئاخىرقى: 2014-12-28
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 01:59:22 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

خۇاسىڭ بولكا

                     

خام ماتىرياللار:

001.jpg

1.تۇخۇم 10تال 2.شىكەر 1كىلوگىرام 3.گەيلىياڭجى 30گىرام 4.خىمىر تۇرۇچ 40گىرام 5.تۇز 50گىرام 6.ئادەتتىكى ئۇن 2.5كىلوگىرام  7.بولكا ئۇنى 2.5كىلوگىرام 8.سۈت پۇراقلىق ئۇن 20گىرام 9.سىرىق ماي 250گىرام 10.سىرىق ئۇن رەڭ 0.1گىرام 11.سۇ 1-1.5كىلوگىرام

تەييارلاش باسقۇچلىرى:

002.jpg

1.سۇ.تۇخۇم.شىكەر.قاتارلىق خۇرۇچلارنى خىمىر يۇغۇرۇش ماشىنىسىغا يۆكۈپ تەكشى 2مىنۇت ئارلاشتۇرىمىز

2. سىرىق ئۇن رەڭ تۆكۈپ 1مىنۇت تەكشى ئارلاشتۇرۇپ بولغاندىن كىيىن .ئادەتتىكى ئۇن.بولكا ئۇنى.خىمىر تۇرۇچ.تۇز.گەيلىياڭجى.سۈت پۇراقلىق ئۇن.قاتارلىقلارنى قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ خىمىر يۇغۇرۇپ تەييارلايمىز.

3. ئۇن ۋە بارلىق خۇرۇچلار تەكشى ئارلىشىپ بولغاندىن كىيىن ئەڭ ئاخىرا سىرىق ماينى قوشۇپ تىز سۈرئەتتە .ئايلاندۇرۇپ يۇغىرۇپ تەييارلايمىز

4. تەييار بولغان بولكا خىمىرىنى ئىلىپ.110گىرامدىن قىلىپ كىسىۋىلىپ زۇۋۋلا قىلىپ يۇمىلاقلاپ تەييارلايمىز.

5. زۇۋلا قىلىپ يۇمىلاقلىغان بولكا خىمىرىنى.تەكشى ئۇزۇنچاقراق قىلىپ.  ئاندىن ئۇنى لەغمەن خىمىرىدەك چوڭ بارماق چوڭلۇقىدا قىلىپ تەييارلاپ .تەييار بولغان بولكا خىمىرىنى ئۇزۇنلىقنى80سانتىمىتىر قىلىپ يۇمىلاق قىلىپ يۆگەپ ئۈستىگە ئۇششاق ئىزىپ تەييارلانغان خۇاسىڭغا بىسىپ لىسقا تەكشى قويۇپ تىززىپ .كۆپتۈرۈش ماشىنىسىغا سىلىپ كۆپتۈرىمىز

6. كۆپۈپ تەييار بولغان بولكا خىمىرىنىىڭ.ئۈستىگە تۇخۇم سىرىقى سۈركەپ.كۈنجۈت چىچىپ. تەييارلاپ پۇشۇرساق بولىدۇ.

دوخۇپكىدا پۇشۇرۇش گىرادۇسى

#دوخۇپكىنىڭ ئۈستى   200 گىرادۇس                  #دوخۇپكىنىڭ ئاستى 180 گىرادۇس  

دوخۇپكىدا پۇشۇرۇش ۋاختى

10مىنۇتتىن 15 مىنۇتقىچە

003.jpg


[بىزارمەن لاپ بازلىق تۇزى يوق گەپتىن،
ئارتۇقچە تەكەللۇپ ساختا ئەدەپتىن.
مىڭ ئەلا بال ھەرە پىلە قۇرتى،
ئاشتا بار ئىشتا يوق بىكار تەلەپتى      
بىلىم قىممىتىنى بىلىملىك بىلۇر،
ئەقىلنى قەدىرلەش بىلىمدىن كىلۇر.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 94172
يازما سانى: 53
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 772
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 22 سائەت
تىزىم: 2013-3-31
ئاخىرقى: 2014-12-28
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 02:04:09 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

كۈنجۈتلۈك ئۆرىمە بولكا تەييارلاش ئۇسۇلى

كۈنجۈتلۈك ئۆرىمە بولكا

خام ماتىريال:

02副本.jpg

1.بولكا ئۇنى 130گىرام 2.ىلمان سۇ 15گىرام 3.سۇ 75گىرام 4.خىمىر تۇرۇچ 3گىرام 4.ئۇششاق قۇم شىكەر 10گىرام 5.تۇزسز سىرىق ماي 6.سۈت پاراشۇكى 3گىرام 7.تۇز 3گىرام 8.ئاق كۈنجۈت مۇۋاپىق

تەييارلاش ئۇسۇلى :

03副本.jpg

04副本.jpg
05.jpg

1.    بولكا ئۇنى.ئىلمان سۇ.سۇ.خىمىر تۇرۇچ.ئۇششاق قۇم شىكەر  قاتارلىقلارنە قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرىمىز.

2.    سۈت پاراشوكى.تۇز.ئاق كۈنجۈت قاتارلىقلارنى قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرىمىز.

3.    تۇزسىز سىرىق ماينى ئەڭ ئاىىردا قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ كۇنجۈتلۈك بولكا ىىمىرىنى

تەييارلايمىز.

4.    تەييار بولغان بولكا خىمىرىنى 120گىرامدىن قىلىپ تەكشى كىسىۋىلىپ يۇمىلاق زۇۋلا قىلىپ تەييارلايمىز.

5.    زۇۋلھقىلىپ تەييارلىغان ىىمىرنى 5-8مىنۇتقىچە تىندۇرىمىز

6.    تەييار بولغان خىمىرنى ئۇزۇنلىقىنى 20-25سانتمىتىرغىچە .ئوتتۇرىنىڭ كەڭلىكىنى 8-12سانتىمىتىرغىچە.ئىككى ئۇچىنىڭ كەڭلىكىنى 1-2سانتىمىتىرغىچە رەسىمدىكىدەك قىلىپ ئىچىپ تەييارلايمىز.

7.    ئىچىپ تەييارلىغان خىمىرنى تەكشى قىلىپ ئورايمىز.

8.    ئوراپ تەييارلانغان خىمىرنىڭ سىلىق پارقىرەق تەرپىنى كۈنجۈتكە مىلىپ لىسقا قويۇپ كۆپتۇرۇپ تەييارلايمىز.

9.    كۆپتۈرۈپ تەييارلىۋالغان بولكىنىڭ ئۇستىنى قىيپاچراق قىلىپ تىغ بىلەن چوڭقۇرلىقىنى 0.5-1سانتمىتىرغىچە قىلىپ تۆت يەردىن كىسىپ تەييارلاپ پۇشۇرساق بولىدۇ.

دوخۇپكىدا پۇشۇرۇش گىرادۇسى

ئۈستى ئوت 180گىردۇس       ئاستى ئوت 160گىرادۇس

پۇشۇرۇش ۋاختى

10مىنۇتتىن 15مىنۇتقىچە

01副本.jpg


[بىزارمەن لاپ بازلىق تۇزى يوق گەپتىن،
ئارتۇقچە تەكەللۇپ ساختا ئەدەپتىن.
مىڭ ئەلا بال ھەرە پىلە قۇرتى،
ئاشتا بار ئىشتا يوق بىكار تەلەپتى      
بىلىم قىممىتىنى بىلىملىك بىلۇر،
ئەقىلنى قەدىرلەش بىلىمدىن كىلۇر.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 94172
يازما سانى: 53
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 772
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 22 سائەت
تىزىم: 2013-3-31
ئاخىرقى: 2014-12-28
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 02:09:03 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

ياڭاقچە تەييارلاش ئۇسۇلى

ياڭاقچە

خام ماتىرياللار:

1.    ئادەتتىكى ئۇن 1000 گىرام 2.كات-كات ماي(سۇپىيەنيۇۋ)500گىرام 3.تۇخۇم 150 گىرام  4.قىتىق 350 گىرام 5.شىكەر ئۇنى 180گىرام

ok.jpg

قىيامىنىڭ خام ماتىريالى

1.ئۇششاق توغىرالغان ياڭاق 50گىرام 2.ئۇششاق توغىرالغان بادام 50 گىرام 3.تەييار  ئىرىس 100گىرام

قىيامنى  تەييارلاش باسقۇچلىرى:

1.    ياڭاقنى.بادامنى.تەكشى ئارلاشتۇرۇپ.ئۇنىڭ ئۈستىگە تەييار ئىرىس قۇيۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ تەييارلايمىز

تەييارلاش باسقۇچلىرى:

002ok.jpg

2.    ئادەتتەكى ئۇن بىلەن كات-كات ماينى تەكشى ئارلاشتۇرىمىز.

3.    شىكەر ئۇنىنى قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرىمىز،

4.    تۇخۇمنى تەكشى ئارلاشتۇرىمىز

5.    قىتىقنى تەكشى ئارلاشتۇرۇپ ياڭاقچە خىمىرىنى تەييار قىلىمىز

6.    ھەربىر خىمىرنى 15گىرام ئىغىرلىقتا قىلىپ ياڭاقچە قىلىپىغا سىلىپ  

7.    قىلىپنىڭ ئۈستىنى تەكشى بىسىپ.قىلىپ چۆرىسىدىن چىققان ئارتۇق خىمىرنى ئالىمىز

8.    گاز ئوچاقنىڭ ئوتىنى توۋەن ئىچىپ.ئىككى تەرپىنى تەكشى قاقلاپ پۇشۇرىمىز

9.    تەييار بولغان قىيامنى ئىچىگە سىلىپ .ئىىككىسنى چاپلاشتۇرۇپ تەييارلايمىز

پۇشۇرۇش ئۇسۇلى:

گاز ئوچاقتا پۇشۇرىمىز

گاز ئوچاقتا پۇشۇرۇش ۋاختى :

5-7مىنۇت


[بىزارمەن لاپ بازلىق تۇزى يوق گەپتىن،
ئارتۇقچە تەكەللۇپ ساختا ئەدەپتىن.
مىڭ ئەلا بال ھەرە پىلە قۇرتى،
ئاشتا بار ئىشتا يوق بىكار تەلەپتى      
بىلىم قىممىتىنى بىلىملىك بىلۇر،
ئەقىلنى قەدىرلەش بىلىمدىن كىلۇر.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 94172
يازما سانى: 53
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 772
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 22 سائەت
تىزىم: 2013-3-31
ئاخىرقى: 2014-12-28
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 02:18:32 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

ئالما مۇرابباسى بولكىسى تەييارلاش ئۇسۇلى

ئالما مۇرابباسى بولكىسى

P1180141.JPG

P1180147.JPG
P1180148.JPG
P1180150.JPG

خام ماتىرياللار:

1.تۇخۇم 10تال 2.شىكەر 1كىلوگىرام 3.گەيلىياڭجى 30گىرام 4.خىمىر تۇرۇچ 40گىرام 5.تۇز 50گىرام 6.ئادەتتىكى ئۇن 2.5كىلوگىرام  7.بولكا ئۇنى 2.5كىلوگىرام 8.سۈت پۇراقلىق ئۇن 20گىرام 9.سىرىق ماي 250گىرام 10.سىرىق ئۇن رەڭ 0.1گىرام 11.سۇ 1-1.5كىلوگىرام

P1180151.JPG

P1180186.JPG
P1180187.JPG
P1180188.JPG

تەييارلاش باسقۇچلىرى:

1.سۇ.تۇخۇم.شىكەر.قاتارلىق خۇرۇچلارنى خىمىر يۇغۇرۇش ماشىنىسىغا يۆكۈپ تەكشى 2مىنۇت ئارلاشتۇرىمىز

2. سىرىق ئۇن رەڭ تۆكۈپ 1مىنۇت تەكشى ئارلاشتۇرۇپ بولغاندىن كىيىن .ئادەتتىكى ئۇن.بولكا ئۇنى.خىمىر تۇرۇچ.تۇز.گەيلىياڭجى.سۈت پۇراقلىق ئۇن.قاتارلىقلارنى قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ خىمىر يۇغۇرۇپ تەييارلايمىز.

3. ئۇن ۋە بارلىق خۇرۇچلار تەكشى ئارلىشىپ بولغاندىن كىيىن ئەڭ ئاخىرا سىرىق ماينى قوشۇپ تىز سۈرئەتتە .ئايلاندۇرۇپ يۇغىرۇپ تەييارلايمىز

4. تەييار بولغان بولكا خىمىرىنى ئىلىپ.110گىرامدىن قىلىپ كىسىۋىلىپ يۇمىلاق قىلىپ ئىچىپ  تەييارلايمىز.

5. بولكا خىمىرىنى يۇمىلاق  تەكشى يىيپ ئىچىپ .ھەربىر خىمىر ئوتتۇرسىغا 30گىرامدىن ئالما مۇرابباسى  سىلىپ خىمىرنى تەكشى قاتلاپ .كىچىك تىغ پىچاق بىلەن ئۈچ يەردىن كىسىپ  تەييار بولغان بولكا خىمىرىنى لىسقا تەكشى قويۇپ تىززىپ .كۆپتۈرۈش ماشىنىسىغا سىلىپ كۆپتۈرىمىز

6. كۆپۈپ تەييار بولغان بولكا خىمىرىنىىڭ.ئۈستىگە تۇخۇم سىرىقى سۈركەپ.كۈنجۈت چىچىپ. تەييارلاپ پۇشۇرۇپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.

P1180189.JPG

P1180190.JPG
P1180193.JPG
P1190327.JPG

دوخۇپكىدا پۇشۇرۇش گىرادۇسى

#دوخۇپكىنىڭ ئۈستى   200 گىرادۇس                  #دوخۇپكىنىڭ ئاستى 180 گىرادۇس  

دوخۇپكىدا پۇشۇرۇش ۋاختى

10مىنۇتتىن 15 مىنۇتقىچە

P1190337.JPG

P1190338.JPG
P1190346.JPG
P1190357.JPG


[بىزارمەن لاپ بازلىق تۇزى يوق گەپتىن،
ئارتۇقچە تەكەللۇپ ساختا ئەدەپتىن.
مىڭ ئەلا بال ھەرە پىلە قۇرتى،
ئاشتا بار ئىشتا يوق بىكار تەلەپتى      
بىلىم قىممىتىنى بىلىملىك بىلۇر،
ئەقىلنى قەدىرلەش بىلىمدىن كىلۇر.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 93747
يازما سانى: 127
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 720
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 288 سائەت
تىزىم: 2013-3-22
ئاخىرقى: 2015-2-9
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 11:51:27 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
   رەخمەت

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 86434
يازما سانى: 759
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3118
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 511 سائەت
تىزىم: 2012-10-24
ئاخىرقى: 2015-4-1
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 12:11:38 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
تەشەككۈر،،

دۇنيادا ھەممە ئازاپقا چىدايمەن،لېكىن ئاتا ئانامنىڭ كۆزىدىن ئاققان بىر تامچە ياشقا ھەرگىز چىدىمايمەن

ھاياتلىغىمنىڭ ئۆزى بىر مۆجىزىد

يېتىلىۋاتقان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 39567
يازما سانى: 271
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4739
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 2714 سائەت
تىزىم: 2011-5-4
ئاخىرقى: 2015-4-3
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 04:21:54 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
كۆپ ئەجىر قىپسىز. رەھمەت.

ياخشى سۆز -ياخشى بىر سەدىقىدۇر.

ھاياتلىغىمنىڭ ئۆزى بىر مۆجىزىد

يېتىلىۋاتقان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 39567
يازما سانى: 271
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4739
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 2714 سائەت
تىزىم: 2011-5-4
ئاخىرقى: 2015-4-3
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 04:22:00 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
كۆپ ئەجىر قىپسىز. رەھمەت.

ياخشى سۆز -ياخشى بىر سەدىقىدۇر.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 100211
يازما سانى: 782
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 2746
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 905 سائەت
تىزىم: 2013-11-28
ئاخىرقى: 2015-2-10
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 05:32:51 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
پايدىلىق تېمىكەن،،ئەجرىڭىزگە كۆپ تەشەككۈر

گۈل ئۈزەي دېگەنتىم سانجىلدى تىكەن
تىكەنلىك بولاركەن ئەسلى گۈل دېگەن.
ئارقىمغا يانغانتىم دېدى گۈل كۈلۈپ،
تىكەندىن قورققانغا گۈل قەيەردىكەن!
باش رەسىمى نىقابلانغان

كۆرۈش چەكلەندى

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 105985
يازما سانى: 7
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 88
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 53 سائەت
تىزىم: 2014-4-13
ئاخىرقى: 2014-6-8
يوللىغان ۋاقتى 2014-5-28 11:38:29 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئەسكەرتىش : يوللىغۇچى چەكلەنگەن . مەزمۇننى كۆرەلمەيسىز .
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش