مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 2327|ئىنكاس: 21

يېڭى پېتى ئىستېمال قىلىشقا بولمايدىغان يىمەكلىكلەر [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 104010
يازما سانى: 203
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 516
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 121 سائەت
تىزىم: 2014-2-24
ئاخىرقى: 2014-7-20
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 04:37:43 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

  ئادەتتە يىمەكلىكلەر قانچە يېڭى پېتى ئىستىمال قىلىنسا ئوزۇقلۇق قىممىتى شۇنچە يۇقۇرى بولىدۇ. بىراق بۇ پىرىنسىپ بارلىق يىمەكلىكلەرگە ماس كېلىۋەرمەيدۇ. مۇتەخەسسىسلەر تۆۋەندىكى بىرقانچە خىل يىمەكلىكنى يېڭى پېتى ئىستېمال قىلىشتىن ساقلىنىش كېرەك دەپ كۆرسەتتى.

   يېڭى سۇت: يېڭى سېغىلغان كالا سۈتىدە برۇتسېللا تاياقچە باكتېرىيەسى، سىل تاياقچە باكتېرىيەسى قاتارلىقلار بار بولۇپ ئۇلار ئادەم  ۋە ھايۋانلاردا ئورتاق يۇقۇملۇق كېسەللىكنى پەيدا قىلىدۇ. ئۇنىڭدىن باشقا ، سۇتنىڭ سېغىلىش موھىت تازىلىقى، يېڭى سۈت قاچىلايدىغان قاچىلارنىڭ دېزىنفىكسىيەلىنىشى، سۈت ساغقۇچىنىڭ سالامەتلىك ئەھۋالى قاتارلىقلارغىمۇ كاپالەتلىك قىلىش قىيىن. شۇڭا قانۇنلۇق زاۋۇتلار ئىشلەپچىقارغان مۇنتىزىم تاللا بازارلىرىدا سېتىلغان كالا سۈتلىرىنى ئىستىمال قىلساق بىرقەدەر بىخەتەر بولىدۇ.

   يېڭى چاي: بۇ يىغىۋېلىنغىنىغا بىر ئاي بولمىغان قارا چاينى كۆرسىتىدۇ. يېڭى يىغىۋېلىپلا دەملەنگەن چاي تەركىۋىدە، بىرقەدەر كۈچلۈك بولغان تاننىك كىسلاتاسى، بىيولوگىيەلىك ئىشقار قاتارلىقلار بار بولۇپ، كۆپ ئىستىمال قىلىنسا نېرۋا سېستىمىسىنى كۈچلۈك غىدىقلاپ، قان سۇيۇقلۇغىنىڭ ئايلىنىشىنى تېزلىتىش، يۈرەك رېتىمسىز سېلىش قاتارلىق ئەھۋاللارنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. شۇڭا قېنىق دەملەشتىن ۋە كۆپ ئىستىمال قىلىشتىن ساقلىنىشىمىز، ئەڭ ياخشىسى دەملەپ بولغاندىن كېيىن ئازراق ۋاقىت ساقلاپ، تەركىبىدىكى پونىفېنول تۈرىدىكى ماددىلارنى ئوكسىدلاندۇرۇپ ئاندىن ئىچىشىمىن كېرەك.

    يېڭى چېچەكسەي: تەركىبىدە كولچىتسىن بار بولۇپ، ئاشقازان، ئۈچەي يوللىرىغا قوبۇل قىلغاندىن كېيىن، زەھەرلىك ماددىغا ئۆزگىرىپ يىمەكلىكتىن زەھەرلىنىشنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. ئۇنى ئىستېمال قىلىشتىن ئىلگىرى ھوردا پىشۇرۇش، ئاپتاپقا سېلىش قاتارلىق ئۇسۇللار ئارقىلىق تەركىبىدىكى كولچىتسىننى چىقىرىۋەتسەك بىخەتەر بولىدۇ. كولچىتسىن سۇنى ئاسان سۈمۈرىدۇ. شۇڭا يېڭى چېچەكسەينى ئستېمال قىلىشقا توغرا كەلگەندە ئاۋال قىزدۇرۇش، سۇدا قاينىتىش ياكى قايناقسۇغا چىلاش ئارقىلىق سۇسۇزلەندۇرۇش كېرەك.

   يېڭى مور: تەركىبىدە "پوفىرىن" دەپ ئاتىلىدىغان خىمىيەلىك ماددا بار. ئۇنىڭ مورغا بولغان سېزىمى كۈچلۈك بولۇپ، مورنى يېڭى پېتى ئىستېمال قىلغاندا، قۇياش نۇرىنىڭ تەسىرىدە ئۆسۈملۈك كۈن نۇرى خارەكتىرلىك تېرە ياللۇغى پەيدا قىلىپ، تېرە قىچىشىش، قىزىرىپ ئىششىش، قىچىشىپ ئاغرىش قاتارلىقلار كېلىپ چىقىدۇ، قۇرۇتۇلغان مورنىڭ تەركىبىدىكى پوفرىن ئاپتاپقا قاقلىنىش جەريانىدا پارچىلىنىپ كەتكەن بولىدۇ. يېڭى مورنى ئىستېمال قىلىشتىن ئاۋال سۇغا چىلاپ قويسا تەركىبىدىكى زەھەرلىك ماددا ئېرىپ چىقىپ كېتىدۇ. بۇ ئۇسۇلنى قوللانغاندا مور چىلىغان سۇنى بىرقانچە قېتىم ئالماشتۇرۇپ تۇرۇش كېرەك.

   يېڭى چىلانغان كۆكتات: تەركىبىدە بەلگىلىك مىقداردا ناترىي نىترات بار بولۇپ، تۇزغا چىلىنىش جەريانىدا نىتراتلارغا ئۆزگىرىپ، قويۇقلۇغى يۇقىرىلىغاندىن كېيىن، نىتىراتلار تەدرىجىي باكتىرىيەنىڭ تەسىرىگە ئۇچرايدۇ ياكى پارچىلىنىپ كېتىدۇ. نىتراتلار راكنى پەيدا قىلىش خۇسۇسىيىتىگە ئىگە بولۇپ، ئادەتتە چىلانغان كۆكتات تەركىبىدىكى نىتراتلار ئەڭ كۆپ بولغاندا كۆكتات چىلىنىپ 2-3 كۈندىن كېيىن 10 نەچچە كۈن ئارلىقىدا پەيدا بولىدۇ. شۇڭا چىلىغان كۆكتاتنى ئەڭ ياخشىسى 20 كۈندىن كېيىن ئىستېمال قىلساق ياخشى بولىدۇ.

مەنبە: پەن ۋە تۇرمۇش ژورنىلى


ئېسىڭدىن چىقىرىپ خوش بولساڭ مەيلى ۋە لېكىن ئۇنتالماي چەكمىگىن ئازاپ

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 36675
يازما سانى: 1180
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 8961
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 3099 سائەت
تىزىم: 2011-4-6
ئاخىرقى: 2014-7-10
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 04:49:37 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ياخشى بىلىملەركەن بىلىۋالدىم.     مۇرنى قىرىنقۇلاق دەيمىز.

سۆيۈلۈش ئۈچۈن سۆيۈش كېرەك .

مەستانە ئـــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 98944
يازما سانى: 1724
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 5522
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 776 سائەت
تىزىم: 2013-10-24
ئاخىرقى: 2014-7-24
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 04:53:36 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
زاۋۇتلاردىكى ئورالما سۈتلەرنىڭ ھەممىسىدە چىرىتىشتىن ساقلايدىغان دورا بار دەپ ئاڭلايمەنغۇ؟

ئىككى مۆچەلنى ساق توشقۇزۇشقا نسىپ قىلدىڭ .....12 يىللىق ئارزۇيۇم كۆپۈككە ئايلىنىپ قالمىسىكەن،پەقەت سەندىنلا ئاسانچىلىق تىلەيمەن يا رەببىم.....!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 93235
يازما سانى: 124
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 475
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 250 سائەت
تىزىم: 2013-3-13
ئاخىرقى: 2014-3-24
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 05:04:44 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
   ھەقىقىتەن بىلىۋىلىشقا تېگىشلىك بىلىم ئىكەن.بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @) Q5 l0 ?% `0 X& l
  
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% m- S! X% S$ I  _) ^. w
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @7 R, j: |1 K0 F& H/ B
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @+ Q8 C7 H, `7 U- B1 p   رەھمەت سزگە !

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 93235
يازما سانى: 124
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 475
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 250 سائەت
تىزىم: 2013-3-13
ئاخىرقى: 2014-3-24
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 05:04:53 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
   ھەقىقىتەن بىلىۋىلىشقا تېگىشلىك بىلىم ئىكەن.بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @6 b% A5 d2 v0 J) Q7 L, a% [
  بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @& {# z( \! w: s7 h9 j
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @+ Y# ]4 \$ F4 a$ L' X' B1 r6 g- o
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @1 G% B- v: K" E$ D
   رەھمەت سزگە !

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 93838
يازما سانى: 134
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 425
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 81 سائەت
تىزىم: 2013-3-24
ئاخىرقى: 2014-7-24
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 06:41:38 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
سىل تاياقچە باكتىريىسى دىگىنى شۇ   تىبېركىلىيوز تاياقچە باكتىريىسىغۇ دەيمەن؟بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @/ h% b: m2 Z0 F
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @# D0 K: b9 d: C- |8 k" N7 E( T2 \
بىلىۋىلىشقا تىگىشلىككەن      رەخمەت قىرىندىشىم

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 104010
يازما سانى: 203
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 516
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 121 سائەت
تىزىم: 2014-2-24
ئاخىرقى: 2014-7-20
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 06:50:34 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ياخشى بىلىملەركەن بىلىۋالدىم.     مۇرنى قىرىنقۇلاق دەيمىز.

بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @( J) r  f* B! J( vبەزىدە بىلىپ- بىلمەي ئارلىشىپ قېلىۋاتقان. ئىزاھات بەرگىنىڭىزگە رەھمەت

ئېسىڭدىن چىقىرىپ خوش بولساڭ مەيلى ۋە لېكىن ئۇنتالماي چەكمىگىن ئازاپ

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 77212
يازما سانى: 779
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 5779
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 249 سائەت
تىزىم: 2012-3-10
ئاخىرقى: 2014-7-17
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 07:21:56 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەخىمەت! ئىسىل تىملارنى يوللارپ تۇرغايسىز!

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 99858
يازما سانى: 387
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 728
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 124 سائەت
تىزىم: 2013-11-20
ئاخىرقى: 2014-7-20
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 08:19:30 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ئاز بولسىمۇ  ياخشى تىمىكەن   بىلۋالدىم  

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 103633
يازما سانى: 301
نادىر تېمىسى: 1
مۇنبەر پۇلى : 771
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 433 سائەت
تىزىم: 2014-2-16
ئاخىرقى: 2014-7-25
يوللىغان ۋاقتى 2014-3-4 08:50:36 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
ساغلاملىققا پايدىلىق ساۋاتلار ئىكەن، تىما يوللىغۇچىغا رەھمەت.

كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|رەسىمسىز نۇسخا|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش