مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 1745|ئىنكاس: 2

پىچىنە-پىرەنىك پۇشۇرۇشتىكى دىققەت قىلدىغان 8 مۇھىم ئامىل [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 94172
يازما سانى: 53
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 772
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 22 سائەت
تىزىم: 2013-3-31
ئاخىرقى: 2014-12-28
يوللىغان ۋاقتى 2014-1-22 03:29:35 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

(پىچىنە-پىرەنىك پۇشۇرۇشتىكى 8 مۇھىم ئامىل)


1.ئادەتتە سىز پىچىنە-پىرەنىكنىڭ چۈرۈك ئالاھىدە شەكىلدە بولۇشىنى تەلەپ قىلىسىڭىز تۆۋەن دەرجىلىك ئۇن ئىشلەتسىڭىز بولىدۇ
2.ئەگەر ماتىرياللارنىڭ تەركىبىدە .شىكەر ۋە ماينىڭ مىقدارى كۆپرەك بولسا مەھسۇلاتنىڭ بەك يۇمشاق بولۇشنىڭ ئالدىنى ئىلىش ئۈچۈن ئوتتۇرا دەرىجىلىك ئۇننى ئىشلەتسىڭىز بولىدۇ.ۋە ياكى يۇقىرى دەرىجىلىك ئۇننى قوشۇپ ئىشلىتىشكە بولىدۇ.بۇ ئارقىلىق خىمىرنىڭ سوزۇلۇش.يىيىلىش خۇسۇسسىيىتىنى ئاشۇرغىلى بولىدۇ.
3.سىرىق ماي .ئاق ماي.ۋە سۇسىز سىرىق ماي بولسا پۇشۇرۇقلارنى ياساشتىكى ئەڭ  ياخشى مەھسۇلات .سىرىق ماي بولسا.ئاق مايغا قاراغاندا ئىرىتىش تىمپىراتۇرسى تۆۋەن تەمى ۋە رەڭگى ياخشى خۇشپۇراق ئەمما ئۇننىڭ كۆپۈش ئىقتىدارى ئاق مايغا قارىغاندا بىر قەدەر تۆۋەن بولىدۇ .سۇسىز سىرىق ماينىڭ تەمى ۋە رەڭگى ياخشى خۇشپۇراق ئەمما ئۇننىڭ كۆپۈش ئىقتىدارى بىر ئاز تۆۋەن.  ئۇلارنى مۇۋاپىق مىقداردا تەكشى قوشۇپ ئارلاشتۇرۇپ ئىشلىتىشكە بولىدۇ.
4.كۆپرەك مەھسۇلاتلارغا شىكەر بىلەن ماينى بىرلەشتۈرۈپ ئىشلىتىش ئۇسۇلى قوللىنىلىدۇ.كۆپتۈرلۈشى قانچە ياخشى بولسا پىچىنە شۈنچە يۇمشاق بولىدۇ.
5.پۇشۇرۇقلارنى پۇشۇرغاندا كىڭەيمەيدىغان پىچىنىلەرنى لىسقا قويغاندا ئارلىقنى كىچىكلىتىپ قويۇش كىرەك .بۇ ئارقىلىق بۇ ئارقىلىق لىس بەك قىززىپ كەتكەندە پۇشۇرۇقلارنىڭ بىر-بىرسىگە چاپلىشىپ بۇزۇلۇپ شەكىلنىڭ ئۆزگۈرۈپ كىتىشنىڭ  ئالدىنى ئالغىلى بولىدۇ.ھەجىمى كىڭىيدىغان پىچىنىلەرنى لىسقا قويۇپ پۇشۇرغاندا ئارلىقنى مۇۋاپىق تەڭشەش كىرەك.بۇ ئارقىلىق پىچىنىلەرنىڭ بىر-بىرسىگە چاپلىشىپ بۇزۇلۇپ كىتىشنىڭ ئالدىنى ئالغىلى بولىدۇ
6. ئومۇمەن پىچىنىلەرنى پۇشۇرۇش تىمپىراتۇرىسى 175 گىرادۇس بولسا بولىدۇ.پۇشۇرۇش  ۋاختى 10-15 مىنۇتقىچە بولسا مۇۋاپىق بولىدۇ
7.پىچىنە-پىرەنىكلەرنى دوخۇپكىدىن ئالغاندا ياخشى سوۋۇتۇپ.ئادەتتىكى تىمپىراتۇردا ھىم ساقلاش كىرەك .پۇ ئارقىلىق پىچىنە-پىرەنىكلەرنىڭ نەملىشىپ كۆكۈرۈپ پۇزۇلۇشنىڭ ئالدىنى ئالغىلى بولىدۇ
8.پۇشۇرۇقلارنىڭ ساقلاش ۋاختىنىڭ ئۇزۇن قىسقىلىقى.ئوراشقا ئىشلەتكەن ماتىريالنىڭ يىملىقى دەرجىسى ۋە ساقلاش تىخنىكىسىنىڭ ئوخشاش بولماسلىقىغا قاراپ ئوخشاش بولمايدۇ .شۇڭا بارلىق ئىستىمالچىلارنىڭ يىڭى پىتى ئىستىمال قىلىشىنى تەۋسىيە قىلىمىز.

بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   مارشال تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2014-1-22 04:22 PM  


[بىزارمەن لاپ بازلىق تۇزى يوق گەپتىن،
ئارتۇقچە تەكەللۇپ ساختا ئەدەپتىن.
مىڭ ئەلا بال ھەرە پىلە قۇرتى،
ئاشتا بار ئىشتا يوق بىكار تەلەپتى      
بىلىم قىممىتىنى بىلىملىك بىلۇر،
ئەقىلنى قەدىرلەش بىلىمدىن كىلۇر.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 101942
يازما سانى: 1106
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 3542
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 456 سائەت
تىزىم: 2014-1-7
ئاخىرقى: 2015-4-7
يوللىغان ۋاقتى 2014-1-22 02:06:53 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەھمەت  .  بىلىۋالدىم    .. ساقلىۋىلىپ     ئاپامغا   دەپ  بىرەيچۇ     بۇلارنى     

يەر شارىدا ھەر قانداق چوڭ قىيىنچىلىق بولسۇن، ئۇنىڭ چىقىش يولى بولىدۇ.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 20362
يازما سانى: 334
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 7080
تۆھپە نۇمۇرى: 300
توردا: 121 سائەت
تىزىم: 2010-12-2
ئاخىرقى: 2014-9-26
يوللىغان ۋاقتى 2014-1-22 02:31:28 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەھمەت  سىزگە  ئادەتتە  ئۆيدە  پىشرۇقنى كۆپرەك تەييارلايمىز  لىكىن ئۇننى  قانداق  پىشرۇقنى تەييارلىغانغا قاراپ  تاللاشنى ئاڭلىماپتىكەنمەن  سىزگە  كۆپ رەھمەت

يامان ئادەم بولماق ئاسان، ياخشى ئادەم بولماق تەس !
كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش