بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% L4 @! a9 [" d5 ?. |
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @; k& ^* q- h; Z- i# p* T1.پىننە بىلەن سىركىدە زىماد تەييارلاپ يۇزگە چاپسا،يۇزدىكى داغلارنى چۇشۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @( `* U8 F1 [5 F) a& ~, C
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% |0 [5 W0 w. ?4 b! D2.يۇمغاقسۇتنى قاينىتىپ،تىرىپلىرىنى سۇزۇۋېتىپ،سۇۋۇتۇپ ھەر كۇنى يۇزنى يۇيۇپ بەرسە،يۇزدىكى سەپكۇننى چۇشۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @& ?! [( P7 t4 d; d8 o8 v; F
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @- K* c( U% r Z# f
3.ھۆل يۇمغاقسۇتنى سىقىپ سۇيىنى چىقىرىپ،يۇزگە سۇركەپ بەرسە،بالىلارنىڭ يۇزىدىكى داغلارنى يۇقىتىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @- a% O7 K! p; g* T" Zبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @/ c0 O( Z. G+ D2 F% I( k
4.قاينىتىلغان چامغۇر سۇيىدە يۇزنى يۇيۇپ بەرسە،يۇزدىكى داغلارنى يۇقىتىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @! k, ^, I/ {9 ~2 ~2 |" Z
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @& h+ E, p4 E% r/ n4 f5.چامغۇر ئۇرۇقىنى سۇقۇپ مۇۋاپىق مايلار بىلەن مەلھەم تەييارلاپ يۇزىگە سۇركەپ بەرسە،داغ چۇشۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 N9 D$ c1 n9 K Z/ W
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @ X/ S6 I+ C& c( o6.بېدە كۆكىنى كۆپرەك يەپ بەرسە،تېرىنى پارقىرتىدۇ،قۇرۇقنى يۇقىتىدۇ،يۇزنى نۇرلاندۇرىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% b( a* g+ C' i' x; A2 T: |
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @8 P" ]( ^5 U: A f, g5 c* L6 b7.مۇۋاپىق مىقداردىكى ئۆرۇك مېغىزىنى يۇمشاق يانجىپ تالقان ھالەتكە كەلتۇرۇپ،ئاندىن تەڭ مىقداردا ھەسەل قۇشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ،ئۇنى ھەر كۇنى ئەتىگەن ۋە كەچتە يۇزگە سۇرۇپ بەرسە،قۇرۇقنى ئازايتىدۇ،شۇنىڭدەك يۇزنى ئاقارتىدۇ ۋە سىلىقلاشتۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 x( P! N4 R1 u9 I9 n2 W0 }0 w: W
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @: y) J) R8 E+ D+ _. d
8.ئۆرۇك مېغىزىدىن ئۇچ سەر،تۇزدىن يېرىم قۇشۇق ئېلىپ،سۇدىن ئازراق ئارلاشتۇرۇپ ئۇماچتەك چېلىپ،ھەپتىدە ئىككى-ئۈچ قېتىپ يۈز قىسمىغا سۈرۈپ بەرسە،يۈزدىكى داغنى چۈشۈرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @3 [! A, H* F, H0 o) }' C9 H* \# l
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @8 {6 |! Z# i, y H/ a
9.ھەسەلدىن مۇۋاپىق مىقداردا ئېلىپ،2-3ھەسسە سۇ ئارىلاشتۇرۇپ سۇيۇقلاندۇرۇپ مەلھەپ قىلىپ تەييارلاپ،ئىشلىىتىشتىن ئىلگىرى يۇزنى پاكىز يۇيۇپ،مەلھەمنى يۈزگە سۈركەپ،ھەسەل تېرىگە سىڭىپ كەتكۇچە تەخمىنەن 10 مىنۇت ئۇۋۋلاش كىرەك. بۇ مەلھەمنىىڭ تېرىنى غىدىقلاش رولى يوق ئەكىس تەسىرىمۇ بولمايدۇ.دائىم ئىشلىتىپ بەرسە، تېرىنىى يۇمران ۋە پاقىرىق قىلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 D2 ] \6 X9 r/ s w7 T9 m, @7 ~بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @; G p; d0 E$ K$ {6 @0 T% w
10.ھەسەلدىن 30گرام،ئەبنۇس قېقى،ئالىقات مېۋىسىدىن ئايرىم-ئايرىم ھالدا 150گرام،يېڭى چىنار ئۇرۇقى شىرنىسىدىن 15گرام تەييارلاپ،ئەبنۇس قېقى بىلەن ئالىقات مېۋىسىنى ئۇندەك ئۇۋاپ،ھەسەل ۋە يېڭى چىنار ئۇرۇق شىرنىسىنى قۇيۇق تەكشى ئارلاشتۇرۇپ،چىنار ئۇرۇقى چۇڭلۇقىدا كۇمىلاچ دۇرا ياساپ،ھەر قېتىمدا 60 تالدىن كۇنىگە 3 قېتىم ئۇدا بىر ئاي ئىچىپ بەرسە،چېچى ئاقىرىپ كەتكەنلەرگە شىپا بۇلىدۇ.زۆرۇر بۇلغاندا ئۇدا 2~3 ئاي ئىچسىمۇ بۇلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @6 ^$ V# b9 `" {+ R5 d$ Y% x
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @5 a ?# ?/ t5 c. N! ^11.ئاق مۇم،ھەسەل،باش پىياز شىرنىسى،پىياز گۇل شىرنىسىدىن ئايرىم-ئايرىم ھالدا 30گرامدىن تەييارلاپ ھەممىسىنى ساپال قاچىغا سېلىپ،ئوتنى سۇس قىلىپ قىزىتىپ،ياغاچ تاياقچە بىلەن تەكشى ئارلاشتۇرۇپ،سۇۋۇغاندىن كىيىن بۇتۇلكىغا سېلىپ ئىشلىتىشكە تەييارلاش كېرەك،ھەر كۇنى ئەتىگەن ۋە كەچتە يۇزنى پاكىز يۇيۇپ،ئاندىن قۇرۇق يۇقىتىش مەلھىمىنى يۇزگە سۇركەپ ئۇن مىنۇتتەك ئاستا ئۇۋۇلاپ،ئاندىن يۇمشاق لاتا بىلەن سۇرتۇۋېتىش كېرەك.بۇخىل مەلھەم قۇرۇق چۇشۇشنىڭ ئالدىنى ئېلىش ۋە قۇرۇق يۇقىتىش ئىقتىدارىغا ئىگە بۇلۇپ،دائىم ئىشلەتسە يۇزدىكى قۇرۇقنى يۇقىتىپ،يېڭى قۇرۇقلارنىڭ قايتىدىن پەيدا بۇلۇشنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @1 N' v3 w, C4 `( B. }8 v9 q& I0 j
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 q" r2 j) M d3 D8 T/ r3 P
12.كالا سۇتىدىن بىر نەچچە تېمىم تېمىتىپ يۇز ۋە قۇلغا سۇرتۇپ بەرسە،تېرىنىڭ پارقىراق ۋە يۇمشاق بۇلۇشنى ئاشۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @9 D, ^# s0 e7 r% }# z
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @9 u! }( ?$ F4 _* b
13.ئاخشىمى ھۆل ياڭاق مېغىزىنى يۇمشاق ئېزىپ ياكى چايناپ يۇزگە چېپىپ بەرسە،يۇزدىكى سەپكۇن ۋە داغنى يۇقىتىشتا ئۇنۇمى بۇلىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @) z+ H. |. V6 e4 X
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @; X2 n5 o0 x1 u. |14.زىغىرلىقتىكى سېرىق ئوتنى دەملەپ ئېچىپ بەرسە،يۇزدىكى سەپكۇن ۋە داغنى يۇقىتىشتا ئۇنۇمى بۇلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @8 T1 O9 Z. R) H1 ^
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @* m4 ]+ D8 z+ E- p+ J15.كۇندە ئەتىگەندە يۇز يۇغاندا داسقا ئىسىق سۇ قۇيۇپ ئۇستىگە لۆڭگە يېپىپ يۇزنى ھۇردىتىپ بەرسە،يۇزگە قۇرۇق چۇشۇشنى داۋالىغىلى بۇلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @: l7 }2 q/ P6 V6 j$ c9 W- [بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @( O. d$ l; p+ `( a5 \
16.سېرىق پۇرچاقنى قاينىتىپ،قايناتقان سۇيىنى ئۇجلاشتىن بۇرۇن قۇل ۋە يۇزگە سۇرۇتۇپ بەرسە،يۇزگە قۇرۇق چۇشۇشنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @$ @+ `5 v) Q5 O6 G9 J9 o7 Fبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @+ o3 @9 E8 [& D; \" A
17.تەرخەمەكنى مۇۋاپىق مىقداردا ئىستىمال قىلغاندا،چىراي گۇزەللىكىنى ئاسىرىغىلى بۇلىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @3 o) W/ F/ A( _% z$ ^
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @+ Q3 d# R. l& W$ a! m. o# i18.ھەر كۇنى ئەتىگەندە ۋە كەچتە مەرۋايىتنى يۇزگە ئاستا سۇركەپ بەرسە،تېرىنى ئاسىراش،ھۆسىن تۇزەش،داغ،قۇرۇق يۇقىتىش رۇلىنى ئۇينايدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @6 r3 W+ E3 q5 n8 j: E Dبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @1 F# x/ b, \. f( Y
19.كۆك رەيھاننى سىقىپ،سۇيىگە ھەسەل ياكى قەنىت سېلىپ داۋاملىق،ئۇزاق مۇددەت ئىچسە،يۇزدىكى داغنى چۇشۇرۇپ،چىراينى نۇرلاندۇرىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% C6 P% O8 F1 d9 o4 Y% Yبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @6 H2 M" p! u' y2 U/ J
20.لىمۇننىڭ سىقىپ چىقىرىلغان سۇيىنى تېرىگە چاچسا،تېرە يۇزىدىكى سەپكۇن،داغ،ئاق داغ ۋە دانىخۇرەكلەرگە شىپا بۇلىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @( B' v5 W: \3 m/ H& X8 q9 D9 V
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @ y O" b& E/ k- ? a* V6 ]# @21.قاپاق ئۇرۇق مېغىزى،قۇغۇن ئۇرۇق مېغىزى،تەرخەمەك ئۇرۇقى مېغىزىنىڭ ھەر بىرىدىن 5 گرامدىن ئېلىپ،تازا يانجىپ،50 گرام سىقىلغان پىياز سۇيىدە مەلھەم تەييارلاپ،ھەر كۇنى ئۇخلاشتىن ئىلگىرى يۇزنى يۇيۇپ بۇلۇپ،بۇ مەلھەمنى سۇرتۇپ بەرسە،چىرايىغا قۇرۇق چۇشۇشنىڭ ئالدىنى ئېلىشتا كۆرۇنەرلىك ئۇنۇمگە ئېرىشكىلى بۇلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @$ G5 V X3 C X6 e/ e" w6 ~4 Qبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @, C) b( ^% S0 _8 |4 k: x! ~
22.تەرخەمەكنى‹خاڭگا›نى ئوتتۇسىدىن ئىككى پارچە قىلىپ،كۇندە 15مىنۇت ئەتىراپىدا يۇزگە سۇرتۇشنى بىر ئاي ئەتىراپىدا داۋاملاشتۇرسا،يۇزددىكى سەپكۇن يۇقىلىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @/ O) K( A5 L h" x% N
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @" Y0 t1 p# K4 W. k) d: F23.چىڭسەينى سىقىپ 40گرام سۇينى ئېلىپ،60گرام ئاكۋا بىلەن تەڭشەپ كۇندە بىر ۋاخ 15 كۇن يۇزگە سۇرتۇشنى بىر ئاي ئەتراپىدا داۋاملاشتۇرسا،يۇزدىكى سەپكۇن يۇقىلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @; j1 C; Y1 C- B& D9 j! r
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @( N6 A; Y% @0 T- J& p1 O24.ھەشپىچەك ئۇرۇقىنى ئېزىپ،تۇخۇم ئېقى بىلەن خېمىر قىلىپ بىر ئاي ئەتىراپىدا ھەر كۇنى بىر ۋاخ يۇزگە سۇرتسە،يۇزدىكى سەپكۇن يوقىلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @, ]9 g3 L7 V0 b R' n; P
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @! g7 y) G- m: {0 s( L) _25.تۇخۇم ئېقىدا نىشالا چىقىرىپ،يۇز قىسمىغا چاچسا،يۇز تېرىسىنى سېلىقلاشتۇرۇپ پارقىرىتىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @# S1 z5 w2 e& X% }! Q O/ Z% I! Yبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @5 {! b2 q1 g# {
26.لاچىندانىدىن 10 گرام،ناۋاتتىن 100 گرام ئېلىپ،سۇقۇپ تاسقاپ،سۇپۇپ تەييارلاپ،كۇندە ئۇچ قېتىم ،ھەر قېتىمدا 20گرامدىن ئىستىمال قىلسا،تېرىنى پارقىرتىپ،چىرايىنى جۇلالاشتۇرىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 V5 ?+ h: s' P3 |8 g+ y; \3 V
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @' _, p! \9 r M( f, A- C27.چىڭگىلىك ئۇتنىڭ سۇتىنى‹ئاق رەڭلىك سۇيىنى›كۇندە بىر قانچە قېتىم يۇزگە چېپىپ بەرسە،داغنى چۇشۇرۇپ چىراينى گۇزەللەشتۇرىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @# _- q: |7 ^9 Y
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @( o. {' I0 ~3 r4 B3 R28.يەرلىك سەۋزىنى ئۇششاق تۇغراپ،مۇۋاپىق مىقداردىكى سۇدا قاينىتپ،كۇندە بىر قانچە قېتىم سەۋزە قاينىتىلغان سۇ ھۇرىدا يۇزنى ھورلاندۇرسا،داغنى چۇشۇرۇپ،چىرايىنى گۇزەللەشتۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @6 v& A2 s2 |0 ]; R& Y2 u- d& W; X
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @7 j: ?. L% ~- z) y29.تۇلۇق پىشقان تاتلىق قۇغۇن مېغىزىنى ئېزىپ،شۇ قۇغۇنىڭ سۇيىگە تەكشى ئارلاشتۇرۇپ يەرلىك ئۇرۇنغا چاپسا،تۇغۇتتىن كېيىنكى داغنى چۇشۇرىدۇ.چىرايدىكى قۇرۇقلارنى يۇقىتىپ،يۇز تېرىسىنى پارقىرتىدۇ ۋە سىلغايتىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @# }. r! P+ |+ w0 y' ^3 G3 g
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @+ ]6 v% P+ }/ b& @6 t' w
30.يۇمغاقسۇت ئۇرۇقى بىلەن قىزلگۇل يېغىدا مەلھەم تەييارلاپ،دانىغۇرەك يۇزگە چاپسا،دانىخۇرەكنى چۇشۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @/ R5 l3 P; q! M5 [
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @! s6 r$ H* V$ u# Z& l; c
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @6 P; A- X# r9 t+ \9 v6 M
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @: B! }+ C) }0 L2 E' s0 f; i
31.تېشىلمىگەن مەۋايىت سۇپۇپى ، تۇخۇم ئېقى پاراشۇگى قاتارلىقلارنى ڭ ھەرقايسىسىدىن تەڭ مىقداردائېلىپ ئارلاشتۇرۇپ ، دانىخورەك يۈزى ۋە ئۇنىڭ ئەتىراپىغا سۈرۈتسە دانىخورەك كىسىلىنى داۋالىغىلى بۇلىدۇ .
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @2 H) T4 L" K* o% oبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @& T" b0 m, ^" d- n
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @. A. X4 z+ {5 x1 K8 K" F, B
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @1 W+ m& m* R8 X! y6 W+ f32 . شاھتەررە ، چۈچۈكبۇيا يۇپۇرمىقى قاتارلىقلارنىڭ قاينىتىلغان ئىلمغان سۈيىدە يەرلىك ئۇرۇننى يۇسا ، دانىخورەككە شىپا قىلىدۇ . بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @* E: [5 \5 J: v0 f) i+ o9 L
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @2 s: Y, C+ W/ Z, s; t- ~
33.چىرايىدىكى دانىخۇرەكنى داۋالاشتا،كىبردىن 20 گرام ئېلىپ،5 پىرسەنتلىك ئسپىرتتا تۇلۇق ئېرىتىپ،سۇيىنى يەرلىك ئۇرۇنغا چاچسا بۇلىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @! {" y% M% f* e: S
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @( e8 g# ?+ K1 z# X& R, O34.بىخ سەۋسەندىن بىر ھەسسە،ئاق خەربەقتىت ئىككى ھەسسە مىقداردا ئېلىپ،يۇمشاق سۇقۇپ تاسقاپ،مۇۋاپىق مىداردىكى سىركە بىلەن زىمات تەييارلاپ يەرلىك ئۇرۇنغا چېپىش ئارقىلىق دانىخۇرەكنى چۇشۇرۇپ چىرايىنى گۇزەللەشتۇرگىلى بۇلىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @' S: Q0 M# |1 R! X; k
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @0 q1 @) c1 O/ O: W) `35.چىرايىدىكى دانىخۇرەكنى داۋالاشتا،زىغىر،قىزىلگۇل،سىيادان قاتارلىقلارنىڭ ھەر قايسىدىن تەڭ مىقداردا ئېلىپ،سۇقۇپ تاسقاپ،ئۇزۇم ياغىچىنىڭ كۆيدۇرۇلگەن كۇلىگە ئارلاشتۇرۇپ سىركە بىلەن زىمات تەييارلاپ يەرلىك ئۇرۇنغا چېپىش لازىم. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @# L0 G3 \: G5 j0 A) E5 a/ m6 d
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @4 v: f, _0 K; J7 G X4 G
36.يۇمغاقسۇت ئۇرۇقىنى يۇمشاق سۇقۇپ،تاسقاپ،گۇل يېغى بىلەن مەلھەم تەييارلاپ دانىخۇرەك ئۇستىگە چاچسا،ئۇنۇمى ياخشى بۇلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @' T6 \1 p$ Z9 L- T9 S d1 K; |
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @: s8 y4 @, b. e& ~5 p( f37.كاۋاۋىچىنى سۇقۇپ،ئۇپا ھالەتكە كەلتۇرۇپ،دانىخۇرەك ئۇستىگە چاچسا،ئۇنۇمى ياخشى بۇلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @" s' W4 ?; e; |! Z4 cبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @9 A+ T4 S* V/ y# w& {
38.قۇرۇتۇلغان تۇخۇم ئېقىنى سۇقۇپ،ئۇپا ھالىتىگە كەلتۇرۇپ،تەكشى ئارلاشتۇرۇپ،دانخۇرەك ئۇستىگە باسسا،ئۇنۇمى ياخشى بۇلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @& i8 a4 d) \, Y% i7 W- C7 @5 Hبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @$ ^( o& C. I5 y/ b5 u, N# t1 h
39.شاھتەرە،چۇچۇكبۇيا يۇپۇرمىقى قاتارلىقلاردىن مۇۋاپىق مىقداردا ئېلىپ،سۇ بىلەن قاينىتىپ،سۇيىدە يەرلىك ئۇرۇننى يۇسا،دانىخۇرەكنى ساقايتقىلى بۇلىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @" T" o5 Y1 @! Y4 m) }, V8 R/ w
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @ V# x3 g, y2 c# O( R4 G
40.ئېزىپ سىقىپ چىقىرىلىغان 100 گرام پىياز سۇيىگە سىركىدىن 100 گرام،ئاچچىق بادام يېغىدىن 30 گرام ئارلاشتۇرۇپ،سۇس ئوتتا 150 گرام قالغۇچە قاينىتىپ،كۇندە ئىككى قېتىم يۇزگە سېپىپ بەرسە،ھامىلدارلىق سەۋەبىدىن بۇلغان داغ ۋە دانىخۇرەككە شىپا بۇلىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @. D4 k: Q! B0 U5 Z
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @0 `( j" [5 b1 r. b( u" m$ o
41.بادام مېغىزىنى كۆيدۇرۇپ كۇلىنى قاش ۋە كىرپىككە سۇرمە قىلىپ تارتسا،تۇك بەزلىرىگە قۇۋەت بېرىپ ، قاش كىرپىكلەرنى ، ئۆستۇرۇدۇ ۋە قارايتىدۇ . بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @ T1 u1 p) C. G) U! i
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @* I4 \7 t" k" v42 . 100 مىللىلىتىر ئۈزۈم سىركىسى ياكى ئاچچىقسۇغا لىموندىن 15 گىرام سېلىپ ئېرىتىپ ، يەرلىك ئۇرۇنغا سىرىتقى تەرەپتىن كۈندە بىر قېتىم سۈرۈتسە ، پۈتۈن بەدەن تېرە يۇزىدىكى،بۇلۇپمۇ يۇز ساھەسىدىكى دانىخۇرەك ۋە باشقا مۇدۇر-چاقىلارغا مەنپەئەت قىلىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @3 h4 v7 s2 ~% I1 }8 _$ ^/ u
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @, Z# @# ^- o) ^: M
43.چامغۇر ئۇرۇقىنى سۇقۇپ،كۇنجۇت يېغى بىلەن مەلھەم تەييارلاپ،يەرلىك ئۇرۇنغا چاچسا،تېرىنى ياشارتىپ،تېرىدىكى قۇرۇقنى يۇقىتىدۇ ۋە داغلارنى چۇشۇرۇدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @( h0 r! I. [+ p% @* ~& b0 \
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @0 P6 |3 w) [3 P2 [& S& @44.خۇلىنجاننى سۇقۇپ تاسقاپ،زەيتۇن يېغى بىلەن ياكى ياسىمەن يېغى بىلەن مەلھەم تەييارلاپ يەرلىك ئۇرۇنغا چاچسا،تېرىنى ياشارتىپ،تېرىدىكى قۇرۇقنى يۇقىتىدۇ ۋە داغلارنى چۇشۇرىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% @$ \# }- g2 |
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @9 d7 O. H( T4 i" ^45.يالپۇزدا سىركە بىلە ن زىماد تەييارلاپ يۇزگە چاپسا،يۇزدىكى داغنى چۇشۇرۇپ چىرايىنى گۇزەللەشتۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @ a! Y$ C5 f! }8 o1 Q! J
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @. N% p2 q. o3 a4 q$ f: I1 [% p
46.سەندەل،سىماقلاردىن تەڭ مىقداردا ئېلىپ،يۇمشاق سۇقۇپ،تاسقاپ،مۇۋاپىق مىقداردىكى سىركىگە ئارلاشتۇرۇپ يۇزگە چاپسا،يۇزدىكى سەپكۇن،داغلارنى چۇشۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @, n: }1 f% P5 h0 ^- w
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @$ j1 m8 X% P( E' \
47.يۇز يۇيىدىغان سۇغا بىر قانچە تېمىم ئاچچىقسۇ قۇشۇۋەتسە،يۇزنى سېلىقلاشتۇرىدۇ ۋە ئاقارتىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @* Z# c) o/ F/ ?2 l9 s9 O
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @6 b$ u, L/ n [1 e0 r48.ياڭاق مۇرابباسى ئەتىگەن ۋە كەچتە تاماقتىن بۇرۇن ئستىمال قىلسا،ھۆسنىنى گۇزەللەشتۇرىدۇ.ئۇزاق مۇددەت ئىستىمال قىلنسا،تېرىنى سىلىق ۋە پارقىراق قىلىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @1 W/ p# H/ R1 b4 p0 R+ F
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @9 b) R2 w8 z; `9 g. f6 O6 ~% D49.ئاياللارنىڭ يۇزىگە تۇغۇتىدا داغ چۇشۇپ قالغاندا ئالگىت دەپ ئاتىلىدىغان دۇرىنى زەپەر بىلەن ئارلاشتۇرۇپ ئىچىپ بەرسە،يۇزدىكى داغ يۇقاپ كېتىدۇ.
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @ e" V/ z7 j0 u& B6 c4 r
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @. | E% y+ N" a* f50.ئېزىپ چىقىرىلغان 100 گرام پياز سۇيىگە سىركىدىن 100 گرام،ئاچچىق بادام يېغىدىن 30 گرام ئارلاشتۇرۇپ،سۇس ئۇتتا 150 گرام قالغىچە قاينىتپ،كۇندە ئىككى قېتىم يۇزگە چېپىپ بەرسە،ھەيز قالايمىقانلىشش ۋە ھامىلدارلىقى سەۋەبىدىن پەيدا بۇلغان داغ ۋە دانىخۇرەككە شىپا بۇلۇپ،چىراينى گۇزەللەشتۇرىدۇ. بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @5 M! x5 f+ w9 U
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @& D; c3 H1 z% S; _- {; Q7 V
مەنبە: خۇتەن ئۇيغۇر تېبابىتى دوختۇرخانىسى
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @# t/ H$ v) {; j5 E o2 }$ Qبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @# M4 F3 B% J2 E8 Q
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @5 Q$ }* `' c( _, L
|