مىسرانىم مۇنبىرى

كۆرۈش: 2133|ئىنكاس: 13

چىراينى ئاسىراش ئۇسۇللىرى [ئۇلانما كۆچۈرۈش]

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 92579
يازما سانى: 14
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 77
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 19 سائەت
تىزىم: 2013-3-3
ئاخىرقى: 2013-8-29
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-4 09:06:10 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |

1.پىننە بىلەن سىركىدە زىماد تەييارلاپ يۇزگە چاپسا،يۇزدىكى داغلارنى چۇشۇرىدۇ.

2.يۇمغاقسۇتنى قاينىتىپ،تىرىپلىرىنى سۇزۇۋېتىپ،سۇۋۇتۇپ ھەر كۇنى يۇزنى يۇيۇپ بەرسە،يۇزدىكى سەپكۇننى چۇشۇرىدۇ.

3.ھۆل يۇمغاقسۇتنى سىقىپ سۇيىنى چىقىرىپ،يۇزگە سۇركەپ بەرسە،بالىلارنىڭ يۇزىدىكى داغلارنى يۇقىتىدۇ.

4.قاينىتىلغان چامغۇر سۇيىدە يۇزنى يۇيۇپ بەرسە،يۇزدىكى داغلارنى يۇقىتىدۇ.

5.چامغۇر ئۇرۇقىنى سۇقۇپ مۇۋاپىق مايلار بىلەن مەلھەم تەييارلاپ يۇزىگە سۇركەپ بەرسە،داغ چۇشۇرىدۇ.

6.بېدە كۆكىنى كۆپرەك يەپ بەرسە،تېرىنى پارقىرتىدۇ،قۇرۇقنى يۇقىتىدۇ،يۇزنى نۇرلاندۇرىدۇ.

7.مۇۋاپىق مىقداردىكى ئۆرۇك مېغىزىنى يۇمشاق يانجىپ تالقان ھالەتكە كەلتۇرۇپ،ئاندىن تەڭ مىقداردا ھەسەل قۇشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ،ئۇنى ھەر كۇنى ئەتىگەن ۋە كەچتە يۇزگە سۇرۇپ بەرسە،قۇرۇقنى ئازايتىدۇ،شۇنىڭدەك يۇزنى ئاقارتىدۇ ۋە سىلىقلاشتۇرىدۇ.

8.ئۆرۇك مېغىزىدىن ئۇچ سەر،تۇزدىن يېرىم قۇشۇق ئېلىپ،سۇدىن ئازراق ئارلاشتۇرۇپ ئۇماچتەك چېلىپ،ھەپتىدە ئىككى-ئۈچ قېتىپ يۈز قىسمىغا سۈرۈپ بەرسە،يۈزدىكى داغنى چۈشۈرىدۇ.

9.ھەسەلدىن مۇۋاپىق مىقداردا ئېلىپ،2-3ھەسسە سۇ ئارىلاشتۇرۇپ سۇيۇقلاندۇرۇپ مەلھەپ قىلىپ تەييارلاپ،ئىشلىىتىشتىن ئىلگىرى يۇزنى پاكىز يۇيۇپ،مەلھەمنى يۈزگە سۈركەپ،ھەسەل تېرىگە سىڭىپ كەتكۇچە تەخمىنەن 10 مىنۇت ئۇۋۋلاش كىرەك. بۇ مەلھەمنىىڭ تېرىنى غىدىقلاش رولى يوق ئەكىس تەسىرىمۇ بولمايدۇ.دائىم ئىشلىتىپ بەرسە، تېرىنىى يۇمران ۋە پاقىرىق قىلىدۇ.      

10.ھەسەلدىن 30گرام،ئەبنۇس قېقى،ئالىقات مېۋىسىدىن ئايرىم-ئايرىم ھالدا 150گرام،يېڭى چىنار ئۇرۇقى شىرنىسىدىن 15گرام تەييارلاپ،ئەبنۇس قېقى بىلەن ئالىقات مېۋىسىنى ئۇندەك ئۇۋاپ،ھەسەل ۋە يېڭى چىنار ئۇرۇق شىرنىسىنى قۇيۇق تەكشى ئارلاشتۇرۇپ،چىنار ئۇرۇقى چۇڭلۇقىدا كۇمىلاچ دۇرا ياساپ،ھەر قېتىمدا 60 تالدىن كۇنىگە 3 قېتىم ئۇدا بىر ئاي ئىچىپ بەرسە،چېچى ئاقىرىپ كەتكەنلەرگە شىپا بۇلىدۇ.زۆرۇر بۇلغاندا ئۇدا 2~3 ئاي ئىچسىمۇ بۇلىدۇ.

11.ئاق مۇم،ھەسەل،باش پىياز شىرنىسى،پىياز گۇل شىرنىسىدىن ئايرىم-ئايرىم ھالدا 30گرامدىن تەييارلاپ ھەممىسىنى ساپال قاچىغا سېلىپ،ئوتنى سۇس قىلىپ قىزىتىپ،ياغاچ تاياقچە بىلەن تەكشى ئارلاشتۇرۇپ،سۇۋۇغاندىن كىيىن بۇتۇلكىغا سېلىپ ئىشلىتىشكە تەييارلاش كېرەك،ھەر كۇنى ئەتىگەن ۋە كەچتە يۇزنى پاكىز يۇيۇپ،ئاندىن قۇرۇق يۇقىتىش مەلھىمىنى يۇزگە سۇركەپ ئۇن مىنۇتتەك ئاستا ئۇۋۇلاپ،ئاندىن يۇمشاق لاتا بىلەن سۇرتۇۋېتىش كېرەك.بۇخىل مەلھەم قۇرۇق چۇشۇشنىڭ ئالدىنى ئېلىش ۋە قۇرۇق يۇقىتىش ئىقتىدارىغا ئىگە بۇلۇپ،دائىم ئىشلەتسە يۇزدىكى قۇرۇقنى يۇقىتىپ،يېڭى قۇرۇقلارنىڭ قايتىدىن پەيدا بۇلۇشنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ.

12.كالا سۇتىدىن بىر نەچچە تېمىم تېمىتىپ يۇز ۋە قۇلغا سۇرتۇپ بەرسە،تېرىنىڭ پارقىراق ۋە يۇمشاق بۇلۇشنى ئاشۇرىدۇ.

13.ئاخشىمى ھۆل ياڭاق مېغىزىنى يۇمشاق ئېزىپ ياكى چايناپ يۇزگە چېپىپ بەرسە،يۇزدىكى سەپكۇن ۋە داغنى يۇقىتىشتا ئۇنۇمى بۇلىدۇ.

14.زىغىرلىقتىكى سېرىق ئوتنى دەملەپ ئېچىپ بەرسە،يۇزدىكى سەپكۇن ۋە داغنى يۇقىتىشتا ئۇنۇمى بۇلىدۇ.

15.كۇندە ئەتىگەندە يۇز يۇغاندا داسقا ئىسىق سۇ قۇيۇپ ئۇستىگە لۆڭگە يېپىپ يۇزنى ھۇردىتىپ بەرسە،يۇزگە قۇرۇق چۇشۇشنى داۋالىغىلى بۇلىدۇ.

16.سېرىق پۇرچاقنى قاينىتىپ،قايناتقان سۇيىنى ئۇجلاشتىن بۇرۇن قۇل ۋە يۇزگە سۇرۇتۇپ بەرسە،يۇزگە قۇرۇق چۇشۇشنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ.

17.تەرخەمەكنى مۇۋاپىق مىقداردا ئىستىمال قىلغاندا،چىراي گۇزەللىكىنى ئاسىرىغىلى بۇلىدۇ.

18.ھەر كۇنى ئەتىگەندە ۋە كەچتە مەرۋايىتنى يۇزگە ئاستا سۇركەپ بەرسە،تېرىنى ئاسىراش،ھۆسىن تۇزەش،داغ،قۇرۇق يۇقىتىش رۇلىنى ئۇينايدۇ.

19.كۆك رەيھاننى سىقىپ،سۇيىگە ھەسەل ياكى قەنىت سېلىپ داۋاملىق،ئۇزاق مۇددەت ئىچسە،يۇزدىكى داغنى چۇشۇرۇپ،چىراينى نۇرلاندۇرىدۇ.

20.لىمۇننىڭ سىقىپ چىقىرىلغان سۇيىنى تېرىگە چاچسا،تېرە يۇزىدىكى سەپكۇن،داغ،ئاق داغ ۋە دانىخۇرەكلەرگە شىپا بۇلىدۇ.

21.قاپاق ئۇرۇق مېغىزى،قۇغۇن ئۇرۇق مېغىزى،تەرخەمەك ئۇرۇقى مېغىزىنىڭ ھەر بىرىدىن 5 گرامدىن ئېلىپ،تازا يانجىپ،50 گرام سىقىلغان پىياز سۇيىدە مەلھەم تەييارلاپ،ھەر كۇنى ئۇخلاشتىن ئىلگىرى يۇزنى يۇيۇپ بۇلۇپ،بۇ مەلھەمنى سۇرتۇپ بەرسە،چىرايىغا قۇرۇق چۇشۇشنىڭ ئالدىنى ئېلىشتا كۆرۇنەرلىك ئۇنۇمگە ئېرىشكىلى بۇلىدۇ.

22.تەرخەمەكنى‹خاڭگا›نى ئوتتۇسىدىن ئىككى پارچە قىلىپ،كۇندە 15مىنۇت ئەتىراپىدا يۇزگە سۇرتۇشنى بىر ئاي ئەتىراپىدا داۋاملاشتۇرسا،يۇزددىكى سەپكۇن يۇقىلىدۇ.

23.چىڭسەينى سىقىپ 40گرام سۇينى ئېلىپ،60گرام ئاكۋا بىلەن تەڭشەپ كۇندە بىر ۋاخ 15 كۇن يۇزگە سۇرتۇشنى بىر ئاي ئەتراپىدا داۋاملاشتۇرسا،يۇزدىكى سەپكۇن يۇقىلىدۇ.

24.ھەشپىچەك ئۇرۇقىنى ئېزىپ،تۇخۇم ئېقى بىلەن خېمىر قىلىپ بىر ئاي ئەتىراپىدا ھەر كۇنى بىر ۋاخ يۇزگە سۇرتسە،يۇزدىكى سەپكۇن يوقىلىدۇ.

25.تۇخۇم ئېقىدا نىشالا چىقىرىپ،يۇز قىسمىغا چاچسا،يۇز تېرىسىنى سېلىقلاشتۇرۇپ پارقىرىتىدۇ.

26.لاچىندانىدىن 10 گرام،ناۋاتتىن 100 گرام ئېلىپ،سۇقۇپ تاسقاپ،سۇپۇپ تەييارلاپ،كۇندە ئۇچ قېتىم ،ھەر قېتىمدا 20گرامدىن ئىستىمال قىلسا،تېرىنى پارقىرتىپ،چىرايىنى جۇلالاشتۇرىدۇ.

27.چىڭگىلىك ئۇتنىڭ سۇتىنى‹ئاق رەڭلىك سۇيىنى›كۇندە بىر قانچە قېتىم يۇزگە چېپىپ بەرسە،داغنى چۇشۇرۇپ چىراينى گۇزەللەشتۇرىدۇ.

28.يەرلىك سەۋزىنى ئۇششاق تۇغراپ،مۇۋاپىق مىقداردىكى سۇدا قاينىتپ،كۇندە بىر قانچە قېتىم سەۋزە قاينىتىلغان سۇ ھۇرىدا يۇزنى ھورلاندۇرسا،داغنى چۇشۇرۇپ،چىرايىنى گۇزەللەشتۇرىدۇ.

29.تۇلۇق پىشقان تاتلىق قۇغۇن مېغىزىنى ئېزىپ،شۇ قۇغۇنىڭ سۇيىگە تەكشى ئارلاشتۇرۇپ يەرلىك ئۇرۇنغا چاپسا،تۇغۇتتىن كېيىنكى داغنى چۇشۇرىدۇ.چىرايدىكى قۇرۇقلارنى يۇقىتىپ،يۇز تېرىسىنى پارقىرتىدۇ ۋە سىلغايتىدۇ.

30.يۇمغاقسۇت ئۇرۇقى بىلەن قىزلگۇل يېغىدا مەلھەم تەييارلاپ،دانىغۇرەك يۇزگە چاپسا،دانىخۇرەكنى چۇشۇرىدۇ.


بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @1 W3 _$ L' h% ?0 H1 K. _

31.تېشىلمىگەن مەۋايىت سۇپۇپى ، تۇخۇم ئېقى پاراشۇگى قاتارلىقلارنى ڭ ھەرقايسىسىدىن تەڭ مىقداردائېلىپ ئارلاشتۇرۇپ ، دانىخورەك يۈزى ۋە ئۇنىڭ ئەتىراپىغا سۈرۈتسە دانىخورەك كىسىلىنى داۋالىغىلى بۇلىدۇ .


بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @7 T! Z) O& d, l- p3 Z2 U

32 . شاھتەررە ، چۈچۈكبۇيا يۇپۇرمىقى قاتارلىقلارنىڭ قاينىتىلغان ئىلمغان سۈيىدە يەرلىك ئۇرۇننى يۇسا ، دانىخورەككە شىپا قىلىدۇ .

33.چىرايىدىكى دانىخۇرەكنى داۋالاشتا،كىبردىن 20 گرام ئېلىپ،5 پىرسەنتلىك ئسپىرتتا تۇلۇق ئېرىتىپ،سۇيىنى يەرلىك ئۇرۇنغا چاچسا بۇلىدۇ.

34.بىخ سەۋسەندىن بىر ھەسسە،ئاق خەربەقتىت ئىككى ھەسسە مىقداردا ئېلىپ،يۇمشاق سۇقۇپ تاسقاپ،مۇۋاپىق مىداردىكى سىركە بىلەن زىمات تەييارلاپ يەرلىك ئۇرۇنغا چېپىش ئارقىلىق دانىخۇرەكنى چۇشۇرۇپ چىرايىنى گۇزەللەشتۇرگىلى بۇلىدۇ.

35.چىرايىدىكى دانىخۇرەكنى داۋالاشتا،زىغىر،قىزىلگۇل،سىيادان قاتارلىقلارنىڭ ھەر قايسىدىن تەڭ مىقداردا ئېلىپ،سۇقۇپ تاسقاپ،ئۇزۇم ياغىچىنىڭ كۆيدۇرۇلگەن كۇلىگە ئارلاشتۇرۇپ سىركە بىلەن زىمات تەييارلاپ يەرلىك ئۇرۇنغا چېپىش لازىم.

36.يۇمغاقسۇت ئۇرۇقىنى يۇمشاق سۇقۇپ،تاسقاپ،گۇل يېغى بىلەن مەلھەم تەييارلاپ دانىخۇرەك ئۇستىگە چاچسا،ئۇنۇمى ياخشى بۇلىدۇ.

37.كاۋاۋىچىنى سۇقۇپ،ئۇپا ھالەتكە كەلتۇرۇپ،دانىخۇرەك ئۇستىگە چاچسا،ئۇنۇمى ياخشى بۇلىدۇ.

38.قۇرۇتۇلغان تۇخۇم ئېقىنى سۇقۇپ،ئۇپا ھالىتىگە كەلتۇرۇپ،تەكشى ئارلاشتۇرۇپ،دانخۇرەك ئۇستىگە باسسا،ئۇنۇمى ياخشى بۇلىدۇ.

39.شاھتەرە،چۇچۇكبۇيا يۇپۇرمىقى قاتارلىقلاردىن مۇۋاپىق مىقداردا ئېلىپ،سۇ بىلەن قاينىتىپ،سۇيىدە يەرلىك ئۇرۇننى يۇسا،دانىخۇرەكنى ساقايتقىلى بۇلىدۇ.

40.ئېزىپ سىقىپ چىقىرىلىغان 100 گرام پىياز سۇيىگە سىركىدىن 100 گرام،ئاچچىق بادام يېغىدىن 30 گرام ئارلاشتۇرۇپ،سۇس ئوتتا 150 گرام قالغۇچە قاينىتىپ،كۇندە ئىككى قېتىم يۇزگە سېپىپ بەرسە،ھامىلدارلىق سەۋەبىدىن بۇلغان داغ ۋە دانىخۇرەككە شىپا بۇلىدۇ.

41.بادام مېغىزىنى كۆيدۇرۇپ كۇلىنى قاش ۋە كىرپىككە سۇرمە قىلىپ تارتسا،تۇك بەزلىرىگە قۇۋەت بېرىپ ، قاش كىرپىكلەرنى ، ئۆستۇرۇدۇ ۋە قارايتىدۇ .

42 . 100 مىللىلىتىر ئۈزۈم سىركىسى ياكى ئاچچىقسۇغا لىموندىن 15 گىرام سېلىپ ئېرىتىپ ، يەرلىك ئۇرۇنغا سىرىتقى تەرەپتىن كۈندە بىر قېتىم سۈرۈتسە ، پۈتۈن بەدەن تېرە يۇزىدىكى،بۇلۇپمۇ يۇز ساھەسىدىكى دانىخۇرەك ۋە باشقا مۇدۇر-چاقىلارغا مەنپەئەت قىلىدۇ.

43.چامغۇر ئۇرۇقىنى سۇقۇپ،كۇنجۇت يېغى بىلەن مەلھەم تەييارلاپ،يەرلىك ئۇرۇنغا چاچسا،تېرىنى ياشارتىپ،تېرىدىكى قۇرۇقنى يۇقىتىدۇ ۋە داغلارنى چۇشۇرۇدۇ.

44.خۇلىنجاننى سۇقۇپ تاسقاپ،زەيتۇن يېغى بىلەن ياكى ياسىمەن يېغى بىلەن مەلھەم تەييارلاپ يەرلىك ئۇرۇنغا چاچسا،تېرىنى ياشارتىپ،تېرىدىكى قۇرۇقنى يۇقىتىدۇ ۋە داغلارنى چۇشۇرىدۇ.

45.يالپۇزدا سىركە بىلە ن زىماد تەييارلاپ يۇزگە چاپسا،يۇزدىكى داغنى چۇشۇرۇپ چىرايىنى گۇزەللەشتۇرىدۇ.

46.سەندەل،سىماقلاردىن تەڭ مىقداردا ئېلىپ،يۇمشاق سۇقۇپ،تاسقاپ،مۇۋاپىق مىقداردىكى سىركىگە ئارلاشتۇرۇپ يۇزگە چاپسا،يۇزدىكى سەپكۇن،داغلارنى چۇشۇرىدۇ.

47.يۇز يۇيىدىغان سۇغا بىر قانچە تېمىم ئاچچىقسۇ قۇشۇۋەتسە،يۇزنى سېلىقلاشتۇرىدۇ ۋە ئاقارتىدۇ.

48.ياڭاق مۇرابباسى ئەتىگەن ۋە كەچتە تاماقتىن بۇرۇن ئستىمال قىلسا،ھۆسنىنى گۇزەللەشتۇرىدۇ.ئۇزاق مۇددەت ئىستىمال قىلنسا،تېرىنى سىلىق ۋە پارقىراق قىلىدۇ.

49.ئاياللارنىڭ يۇزىگە تۇغۇتىدا داغ چۇشۇپ قالغاندا ئالگىت دەپ ئاتىلىدىغان دۇرىنى زەپەر بىلەن ئارلاشتۇرۇپ ئىچىپ بەرسە،يۇزدىكى داغ يۇقاپ كېتىدۇ.

50.ئېزىپ چىقىرىلغان 100 گرام پياز سۇيىگە سىركىدىن 100 گرام،ئاچچىق بادام يېغىدىن 30 گرام ئارلاشتۇرۇپ،سۇس ئۇتتا 150 گرام قالغىچە قاينىتپ،كۇندە ئىككى قېتىم يۇزگە چېپىپ بەرسە،ھەيز قالايمىقانلىشش ۋە ھامىلدارلىقى سەۋەبىدىن پەيدا بۇلغان داغ ۋە دانىخۇرەككە شىپا بۇلۇپ،چىراينى گۇزەللەشتۇرىدۇ.

مەنبە: خۇتەن ئۇيغۇر تېبابىتى دوختۇرخانىسى
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @/ s& q& Q3 o6 p9 f' ^

بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @" X7 E% i; z! P5 X# d& c- L

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 90383
يازما سانى: 167
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 1200
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 289 سائەت
تىزىم: 2013-1-21
ئاخىرقى: 2015-2-12
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-5 01:39:21 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەھمەت سىزگە!شۇنداق ياخشى ئۇسۇللارنى بىزگە يەتكۈزۈپسىز،مەنمۇ سىناپ باقسام بولغۇدەك.

بىر سېنى .....

تىرىشچان ئەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 26807
يازما سانى: 475
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 7462
تۆھپە نۇمۇرى: 307
توردا: 913 سائەت
تىزىم: 2011-1-18
ئاخىرقى: 2014-5-1
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-5 03:30:46 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
مۇنبەردىكىلەرنىڭ گۈزەللىكى ۋە گۈزەللىك ئىزدىگۈچى دوستلىرىمىز ئۈچۈن خۇشخەۋەر بوپتۇ

قىلىشقا تېگىشلىك ئەمەلنى قىلماي يەنە نېمە ئىشلانى قىلماقچى ؟!...

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 75010
يازما سانى: 1943
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 4603
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 1457 سائەت
تىزىم: 2012-2-7
ئاخىرقى: 2015-2-23
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-5 03:32:10 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
نەق مەن سورايدىغان ئىشلاركەن بۇ.ئەر كىشىنىڭ يۈزىگە تۇيۇقسىز داغ چۈشىۋالسا نىمە سەۋەب بىلەن چۈشىدۇ.بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% S' B" q$ O* \/ N/ @$ K
يۇقارقى ئۇسۇل بىلەن چۈشۈرگىلى بولامدۇ.توي قىلغىلى ئۇزاق بولمىغان بىر بۇرادىرىمنىڭ يۈزىگە،بولۇپمۇ ئىككى كۆزىنىڭ ئاستىغا كىپىنەككە ئوخشاش داغ چۈشۈپ قاپتۇ،چوڭراق ياشتىكى كىشىلەر بىلەن مۇشۇ تۇغۇرلۇق پاراڭلاشسام ئايالى ئاغرىق مەزگىلىدە ئىرىنى ئاتلاپ ئۆتۈپ ساپتۇ،شۇڭا چۈشكەنگەپ دەيدۇ،بۇ سۆزنىڭ ئاساسى بارمىدۇ.

ئۆزىڭىز ياخشى كۆرگەن ئادەمنىڭ ئېللىتى خېسلەت بېلىنسە،ئۆزىڭىز يامان كۆرگەن ئادەمنىڭ خېسلىتى ئېللەت بېلىنىدۇ.

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 78586
يازما سانى: 737
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 6649
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 545 سائەت
تىزىم: 2012-4-9
ئاخىرقى: 2014-12-16
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-5 06:01:11 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
بۇ   قىزلار ئۈچۈن كاتتا خۇش خەۋەركەن . ئوغۇللارنىڭ يۈزىگە ساقال چىكەتكەندىكىن ئاسراپمۇ كەتمەيدۇ

دوست ئۈچۈن ئۆلۈش قىيىن ئەمەس،لىكىن .ئۆلۈشكە تىگىشلىك دوست تىپىش قىيىن

bar kalbimda bir alla

يىـڭى ئــەزا

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 82178
يازما سانى: 37
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 2872
تۆھپە نۇمۇرى: 90
توردا: 12 سائەت
تىزىم: 2012-6-27
ئاخىرقى: 2014-6-10
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-5 06:08:40 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
پىننە - بۇنىڭ باشقا ئىسمىنى بىلسەڭلا دەپ بەر سەڭلا بۇپ تىكەن

شۇكرى ئاللاھ

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 92579
يازما سانى: 14
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 77
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 19 سائەت
تىزىم: 2013-3-3
ئاخىرقى: 2013-8-29
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-6 11:07:11 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
نۇرنىسە يوللىغان ۋاقتى  2013-8-5 01:39 PM
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @- ?5 j+ i/ q% i. u, `رەھمەت سىزگە!شۇنداق ياخشى ئۇسۇللارنى بىزگە يەتكۈزۈپسى ...

بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @% r9 [: t* u3 c" ^1 M+ k  A, Xسىناپ بىققىڭ  ،  ئۇنۇمىنى كورىسىز..   

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 87132
يازما سانى: 2168
نادىر تېمىسى: 2
مۇنبەر پۇلى : 5503
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 626 سائەت
تىزىم: 2012-11-12
ئاخىرقى: 2015-2-16
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-6 11:45:58 AM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
رەھمەت سىزگە ، قىزلار ئۈچۈن بەك پايدىلىق تىما يوللاپسىز .

قايغۇرماڭ ، باتۇرلارچە ياشاڭ ، ئاللاھ ھەرگىز كېرەكسىز ئادەملەرنى ياراتمايدۇ !

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 96657
يازما سانى: 8
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 68
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 18 سائەت
تىزىم: 2013-8-2
ئاخىرقى: 2014-8-31
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-6 03:50:12 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
پىننە دىگەن نىمۇ؟

ئەزا ئۇچۇرى
تىزىم نۇمۇرى: No. 92579
يازما سانى: 14
نادىر تېمىسى: 0
مۇنبەر پۇلى : 77
تۆھپە نۇمۇرى: 0
توردا: 19 سائەت
تىزىم: 2013-3-3
ئاخىرقى: 2013-8-29
يوللىغان ۋاقتى 2013-8-6 06:38:22 PM |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش |
mutahar يوللىغان ۋاقتى  2013-8-6 03:50 PM
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @1 j' J2 H" _0 i, A+ T9 tپىننە دىگەن نىمۇ؟

بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @1 H! W3 U# Q8 N) ~& Y
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @# y8 L3 Q& m9 M$ V! Gقۇرىتىۋىلىنغان ئوسۇملۇك ، پىننە،  ھەممە تىۋىپلارنىڭ يىنىدا باغۇ دەيمەن......... بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   520aynuri تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2013-8-6 06:39 PM  
بۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @5 v! \2 J( q  T9 [) jبۇ مەزمۇنلار پۈتۈنلەي مىسرنىم مۇنبىرىدىن كۆچۈرۈلگەن @3 d2 O% ^  W: Y4 J

كىرگەندىن كىيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

مۇنبەر باش بېتىگە قايتىش|يانفۇن|مىسرانىم مۇنبىرى
Powered by Discuz! X2(NurQut Team)© 2001-2011 Comsenz Inc. For misranim.com ( 苏ICP备:11007730号 )
چوققىغا قايتىش