ئىز تورى

 

 

ئىزدەش
ئىز تورى مۇنبەر تۇرمۇش مەسلىھەتچىسى ساق ۋە كىسەل گۆشلەرنى پەرىق ئىتىش...
كۆرۈش: 98|ئىنكاس: 7
go

ساق ۋە كىسەل گۆشلەرنى پەرىق ئىتىش...

توردا
237سائەت 
نادىر تېما
دوست
33 
يازما
2156 
تېما
263 
يوللانغان ۋاقتى 2011-5-4 12:08 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
ئادەتتە ساق ياكى كىسەل ھايۋان گۆشلىرىنى پەرىق ئىتىشتە ئۇنى بىر قانچە جەھەتلەردىن كۆزىتىپ ھۆكۈم قىلىشقا توغرا كىلىدۇ؛
1.رەڭگىگە قاراش-ئادەتتە ساغلام ھايۋانلارنىڭ يىغى ئاق ياكى سۈت رەڭ بولىدۇ، كېسەل ھايۋانلارنىڭ يىغى ھالرەڭ ياكى سارغۇچ يىشىل بولىدۇ.
2.لىمفا تۈگىنىگە قاراش- ساغلام ھايۋانلارنىڭ لىمفا تۈگۈنىنىڭ كەسمىسى سۇس ئاقۇچ كۈلرەڭ، سۇس ئاق سىرىق ياكى قىزغۇچ رەڭدە بولىدۇ، كىسەل ھايۋانلارنىڭ بولسا كۆپىنچە ئىششىغان، سولاشقان، بۇزۇلغان، قان تولغان، سۇلۇق ئىششىغان، ياكى يىرىڭدىغان ھالەتتە بولىدۇ.
3.گۆشنىڭ توغرا كەسمىسىگە قاراش- ساغلام ھايۋاننىڭ گۆشى ئىلاستىكىلىققا ئىگە، يالتىراق، قىزغۇچ قوڭۇر ياكى ھالرەڭدە بولىدۇ، ئۇنىڭدىن سۈيۈقلۇق ئىقىپ تۇرمايدۇ، كىسەل ھايۋاننىڭ گۆشى بولسا، ئىلاستىكىلىقى يوق، خىنە بىنەپشەرەڭ، پارقىرىمىسى يوق بولۇپ، كەسمە يۈزىدىن ھەمىشە بىنەپشەرەڭ ياكى قارامتۇل بىنەپشەرەڭ سۇيۇقلۇق ئىقىپ تۇرىدۇ.
4.تومۇرىغا قاراش- ساغلام ھايۋاننىڭ گۆشىدىكى قان تومۇرلاردىن ئادەتتە ئىقىپ چىقىدىغان قالدۇق قان بولمايدۇ، كىسەل ھايۋاننىڭ تومۇرلىرىدا بولسا ھەمىشە كۆپ مىقداردا قان تولغان بولىدۇ.
5. پۇرىقىنى پۇراش-ساغلام ھايۋاننىڭ يىڭى گۆشىدە غەيرى پۇراق بولمايدۇ، كىسەل بولۇپ ئۆلگەن ھايۋان گۆشى ياكى سۈپىتى ئۆزگەرگەن گۆشلەردە بولسا كۆپىنچە قان پۇرىقى ، سىسىغان پۇراق، ياكى ئىچكى ئەزالىرىنىڭ پۇرىقى بولىدۇ.
مەنبە؛<<كۈندىلىك تۇرمۇشتىكى ئەپچىل چارىلەر>>

توردا
371سائەت 
نادىر تېما
دوست
73 
يازما
1423 
تېما
140 

تىرىشچان ئەزا ئاكتىپ ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-5-4 13:24 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
بىلىۋالدىم ، رەھمەت سىزگە .......................................

توردا
123سائەت 
نادىر تېما
دوست
16 
يازما
310 
تېما
24 

ئاكتىپ ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-5-4 13:33 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
تىمىڭىزغا رەخمەت.
مۇسلىمە سىزماڭا بىر ياردەم قىلۋەتمەم سىز؟

Rank: 8Rank: 8

توردا
222سائەت 
نادىر تېما
دوست
14 
يازما
299 
تېما
71 

شەرەپلىك ئەزا ئۈلگىلىك ئەزا ئالاھىدە قوللىغۇچىمىز تەكلىپلىك ئەزا ئىتتىپاق ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-5-4 13:36 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
بىلىۋېلىشقا تىگىشلىك مۇھىم ساۋاتلاركەن...

بۈگۈنكىدەك كۈندە، يېمەكلىك تازلىقىغا بولۇپمۇ ھالال-ھارامغا ئالاھىدە ئېتىبار بىلەن قاراش سەل قارايدىغان ئىش ئەمەس...

داۋاملىق يوللاپ تۇرۇڭ...

توردا
123سائەت 
نادىر تېما
دوست
16 
يازما
310 
تېما
24 

ئاكتىپ ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-5-4 13:37 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
گۇلمىرە سىزياردەم قىلسىڭىزمۇ بۇلىلىۋىرىتى.

توردا
237سائەت 
نادىر تېما
دوست
33 
يازما
2156 
تېما
263 
يوللانغان ۋاقتى 2011-5-4 14:41 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
savdayi يوللانغان ۋاقتى 2011-5-4 13:33
تىمىڭىزغا رەخمەت.
مۇسلىمە سىزماڭا بىر ياردەم قىلۋەتمە ...

بولىدۇ ، ياردەم قىلاي، قانداق ياردەم كىرەك قىرىندىشىم؟

توردا
176سائەت 
نادىر تېما
دوست
41 
يازما
1753 
تېما
252 

ئۈلگىلىك ئەزا تۆھپىكار ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-5-4 16:10 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
راسىت ، ھازىر گۆشلەرنىڭ راسىت _ يالغانلىقىنى ئايرىغىلى بولمىغان. ئاشۇ سودىگەرلەر پۇل تىپىشنىلا ئويلاپ ھارام بولۇپ قالغان نەرسىلەرنىمۇ كۆپلەپ سىتىۋىلىپ ئاندىن ئۇنى توڭلىتىش ئىسكىلاتىغا ئاپىرىپ توڭلىتىپ قويدۇ . بۇنى كىشلەر سېزەلمەي يەپ ئۆزىگە كېسەل تاپىدۇ.

توردا
584سائەت 
نادىر تېما
دوست
42 
يازما
1583 
تېما
40 

تىرىشچان ئەزا

يوللانغان ۋاقتى 2011-5-4 22:00 |بارلىق يازمىلارنى كۆرسىتىش
مەنمۇ پەقەت بىلمەيمەن ،مەن راستىنلا بەك دۆتمۇ قانداق...
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

رەسىمسىز ھالەت|يانفۇندا زىيارەت قىلىش| ئىز مۇنبىرى ( 新ICP备10001020号 نازارەت ۋە پاش قىلىش -- ئەرىز -شىكايەت تېلىفۇنى: 2924444-0998 )

GMT+8, 2011-8-23 19:45

Powered by Discuz! X1.5(NurQut Team)

© 2001-2010 Comsenz Inc.