- ئاخىرقى قېتىم
- 2011-8-15
- تىزىملاش
- 2010-10-9
- ھوقۇق
- 1
- توردا
- 431سائەت
- جۇغلانما
- 10317
- نادىر تېما
- 0
- يازما
- 2429
- تېما
- 387
- توردا
- 431سائەت
- نادىر تېما
- 0
- دوست
- 47
- يازما
- 2429
- تېما
- 387
|
1. كەچىتە ئۇخىلاشىتىن بۇرۇن لۆڭىگىنى ئىسسىق سۇغا چىلاپ ، ئىككى قۇلاقىقا يىقىپ ئىسسىق ئۆتىكۇزۇشىنى ئۈچ كۈنىدىن بەش كۈنىگىچە داۋامىلاشىتۇرۇپ بەرسە ، ئاسىتا خاراكىتىرلىك بۇرۇن يالىغۇنى داۋالىغىلى بولىد ۇ.
2. سۇڭىپىياز شىرنىسىگە چىلانىغان پاخىتىنى ئۇڭ - سول بۇرۇن تۇشىكىگە ئالماشىتۇرۇپ تىقىپ بەرسە ، جىدىدىي ۋە ئاسىتا خاراكىتىرلىك بۇرۇن يالىلۇغىنى داۋالىغىلى بولىدۇ ،
3. ھەددىدىن زىيادە چارچاپ كەتىكەنىدە ئازىراق يەر ياڭىقى ، ئۆرۇك ، ياڭاق مىغىزى قاتارلىق قۇرۇق مىۋىلەرنى شۈمۈپ بەرسە ، جىسمانى كۈچىنى ئەسىلىگە كەلىتۇرۇشىتە پايىدىسى بار . ئۇنىڭىدىن باشىقا ، كۆكىمۇچ ، پالەك ، كۈنىجۇت ، بۆلىجۇرگەن قاتارلىق يېمەكىلىكلەردىمۇ مۇل ئاخىسىل مادىدىسى بار بولۇپ ، بۇلار جىگەرنى قوغىدايىدۇ ھەم جىگەرنىڭ ئىخىتىدارنى كۈچەيىتىدۇ . شۇڭا ، بۇ خىل يىمەكىلىكىلەرنى كۆپىرەك يەپ بەرگەن ياخىشى .
4. ئاشىخانا ، رېسىتۇرانىڭ تائامىلىرى يېيىشىلىلك بولىسمۇ ، لىكىن بۇ تائامىلارنىڭ تەركىبىدە ياغ ۋە قەنىتىنىڭ مىقىدارى بەك يۇقىرى بولۇپ ھەم ۋىتامىن ۋە مىنرال مادىدىلارنىڭ تەركىبىي يىتەرلىك ئەمەس ، شۇڭا ئادەتتە دائىم سىرتتا تاماق يەيىدىغانىلار كۆكىتات ، مېۋە ، سۈت مەسىھولاتىلىرى ، پۇرچاق ئۇيۇتىمىسى ، دېڭىز يۇسۇنى تۇردىكى يېمەكىلىكلەرنى كۆپىرەك يېيىشىشى كىرەك .
مەنىبە تارىم
|
|