- ئاخىرقى قېتىم
- 2011-8-19
- تىزىملاش
- 2011-3-17
- ھوقۇق
- 1
- توردا
- 176سائەت
- جۇغلانما
- 7175
- نادىر تېما
- 0
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
- توردا
- 176سائەت
- نادىر تېما
- 0
- دوست
- 41
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
|
چىش قاماپ قالغاندا
چۈچۈمەل مېۋىلەرنى يېگەندە ،ھەمىشە چىش قاماپ قالىدۇ. بۇ چاغدا پەقەت سامساق ، سۇڭپىياز ياكى يېڭى خام زەنجىۋىلنى ئېزىپ ،قاماپ قالغان چىش ئارىسىغا قويۇپ ،1~2 مىنۇت چىشلەپ تۇرسىلا چىش قاماش يوقىلىپ ، چىش نورمال ھالەتكە قايتىدۇ.
قايرىلىپ كەتكەن پۇتىنى ساقايتىش
خام زەنجىۋىلدىن بىر پارچە ئېلىپ ،ئۇنى سوقۇپ ئېزىپ ،بىر قوشۇق ئاش تۇزىغا ئارلاشتۇرۇپ ،قايرىلىپ كەتكەن جايغا چېپىپ ،بىنت ( دورىلانغان داكا) بىلەن مەھكەم تىڭىپ قويسا بولىدۇ. بۇنى ئۇدا ئۈچ كۈن داۋاملاشتۇرسا ھەمدە ھەر كۈنى بىر قېتىم يەڭگۈشلەپ تۇرسا ئۈنۈمى ياخشى بولىدۇ.
ئىچى قىزىش ۋە ئاشقازان ئاغرىشنى داۋالاش
تۇخۇم شاكىلىنى پاكىز يۇيۇپ سوقۇپ ،تۆمۈر قازانغا سېلىپ ،سۇس ئوتتا قورۇپ سارغايتىپ ( كۆيۈپ قارداپ كەتمىسۇن ) ،ئاندىن ئۇنى ئېزىپ تالقانلاش ( قانچە يۇمشاق تالقانلانسا شۇنچە ياخىشى ) ئاندىن ئۇنى ھەر كۈنى بىر تۇخۇم شاكىلى مىقدارىدا كۈنىگە 2~3 قېتىمدىن تاماقتىن بۇرۇن ياكى كېيىن قايناق سۇ بىلەن بىرگە ئىچىپ بەرسە بولىدۇ.
كۈمۈشتىن ياسالغان بويۇملارنى تازلاش
كۈمۈش چوكا ، كۈمۈش قوشۇق قاتارلىق كۈمۈشتىن ياسالغان بويۇملار ئۇزۇن ئىشلىتىلگەندىن كىيىن قارداپ ياكى داتلىشىپ قالىدۇ،بۇنى ئاچچىقسۇ ياكى چىش پاستىسىى بىلەن سۈرتۈپ يۇيغاندا ،ئۇنىڭ ئەسلىدىكى ئاق ،پارقىراق ھالىتى ئىچىلىدۇ.
مەنبە ؛ ‹‹ كۈندىلىك تۇرمۇشتىكى ئەپچىل چارىلەر ››دېگەن كىتاپتىن ئىلىندى.
|
|