- ئاخىرقى قېتىم
- 2011-8-19
- تىزىملاش
- 2011-3-17
- ھوقۇق
- 1
- توردا
- 176سائەت
- جۇغلانما
- 7175
- نادىر تېما
- 0
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
- توردا
- 176سائەت
- نادىر تېما
- 0
- دوست
- 41
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
|
پىروفېسىسور شاڭ خوڭدىڭ تونۇشتۇرۇپ مۇنداق دىدى؛ تۇخۇم ئوزۇقلۇق مىقدارى ئىنتايىن مول بولغان بىر خىل يىمەكلىك ،تەركىبىدە ئىنتايىن مول بولغان ،ئاسان سۈمۈرۈلىدىغان ئاقسىل ،مېنىرال ماددىلار بار . ئۇنى ئاساسى يىمەكلىك ۋە قوشۇمچە يىمەكلىك ئورنىدا ئىستېمال قىلىشقا بولىدىغان ئېسىل يىمەكلىك. تۇخۇم ئىسىقلىق مىقدارى بىر قەدەر يۇقىرى بولىغان يىمەكلىك ، شۇنداقلا يەنە تۇخۇم سىرىقىنىڭ تەركىبىدە ئىسىقلىق مىقدارى ۋە خۇلىسترىنىڭ مىقدارى تىخمۇ يۇقىرى،شۇڭا مۇۋاپىق ئىستىمال قىلىش كىرەك .ئادەتتە دىئابىت كېسىلىگە گىرىپتار بولغانلار كۈنىگە بىر تال تۇخۇم يىسە ئەڭ مۇۋاپىق . كۈنىگە ئىككى ياكى ئۈچتىن تۇخۇم يەيدىغانلار ئەڭ ياخشىسى تۇخۇم سېرقىدىن بىرىنى يىگىنى مۇۋاپىق. غاز تۇخۇمنىڭ تەركىبىدىكى ئىسىقلىق مىقدارى بىلەن ياغنىڭ مىقدارى تۇخۇ تۇخۇمىنىڭكىدىن كۆپ . شاكىلى قىزغۇچ تۇخۇ تۇخۇمنىڭ تەركىبىدىكى ئىسىقلىق مىقدارى بىلەن ياغنىڭ مىقىدارى ئاق تۇخۇمنىڭكىدىن كۆپ .
مەنبە ؛ << تۇرمۇش ۋەسالامەتلىك>> دېگەن كىتاپتىن ئىلىنىدى.
|
|