- ئاخىرقى قېتىم
- 2011-8-19
- تىزىملاش
- 2011-3-17
- ھوقۇق
- 1
- توردا
- 176سائەت
- جۇغلانما
- 7175
- نادىر تېما
- 0
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
- توردا
- 176سائەت
- نادىر تېما
- 0
- دوست
- 41
- يازما
- 1753
- تېما
- 252
|
قىيىمىلىق تاماق - بىزنىڭ ئەنئەنىۋى تاماقلىرىمىزغا كىرىدۇ، ئالايلۇق ،مانتا، جۇۋاۋا،چۆچۈرە، قاتارلىق قىيمىلىق تاماقلارنى دائىم يەپ بىرىشنىڭ پايدىسى كۆپ .
قىيمىلىق تاماقلارنىڭ ئەڭ چوڭ ئالاھىدىلىكى شۇكى، ئۇنىڭدا ئوزۇقلۇق ماددىسى كۆپ بولۇپ ،ئادەم بەدىننىڭ ئېھتىياجىغا ماس كىلىدۇ. ئۇ ئاساسلىق ۋە قۇشۇمچە تاماق تۇرى ھېسابلىنىدۇ. قىيما ئادەتتە گۆشلۈك ھەم گۆشىسىز بولۇپ ،تەركبىدە ئادەم بەدىنىگەئېھتىياجلىق بولغان كۆپ خىل ئوزۇقلۇق ماددىلار بار ، شۇنداقلا ھەرخىل ئوزۇقلۇقنى بىراقلا تولۇقلاش رولى بولۇپ ،ئىسىىسق -سوغۇقنى تەڭشەش مەقسىتىگە يەتكىلى بولىدۇ. قىيمىلىق تاماق قىيىمىسىدا كۆپ خىل ۋىتامىن ۋە مىكىرۇ ئىلمىنتىلار بولۇپ ،ئۈچەينىڭ ھەركىتىنى ئىلگىرى سۈرۈپ ،چوڭ تەرەتنى راۋانلاشتۇرىدۇ. بولۇپمۇ يىسىۋىلەك، تۇرۇپ، يېسى پۇرچاق قاتارلىق كۆكتاتلاردىكى مىقدارى نىسبەتەن مول بولۇپ ،ئوزۇقلۇق قىمىتتى ئىتايىن يۇقىرى،ئۇزۇقشۇناسلار يەنە قىيمىغا ئازراق موگۇ، لامنارىيە ،،قارا مور، غولپىياز ،زەنجىۋىل قاتارلىقلارنى قوشقاندا ،راكقا قارشى تۇرۇش ۋە باكتىريە ئۆلتۈرۈشتەك ساقلىقىنى ساقلاش رولنى ئوينايدۇ،دەپ ئەسكەرتتى.
مەنبە ؛ << ھاياتلىق>> دېگەن كىتاپتىن ئىلىندى . ئاپتۇرى؛ ئايگۈل روزى(ت)
|
|