چاي ئىسىتىمال قىلىش سالامەتىلىكىكە پايىدىلىقىتۇر . ئەمما تۆۋەنىدىكى ئەھىۋاللارغا دىققەت قىلش كىرەك ؛ 1. چايىنى بەك قېنىق ئىچىمەسىلىك كىرەك . چايىنىڭ تەركىبىدىكى مىكىرۇ ئېلمىنىت مىس ۋە فتور ئادەم بەدىنىگە كۆپ قوبول قىلىنىسا ، سالامەتىلككە زىيانىلىقىتۇ ر . 2. دەمىلىنىپ تۇرۇپ قالىغان چايىلارنى ، بولۇپىمۇ دەمىلىنىپ بىر كىچە تۇرۇپ قالىغان چايىنى ئىچىمەسىلىك كىرەك . ئۇزۇن تۇرسا چايىنىڭ تەركىبىدىكى تاننىن كىسىلتاسى كۆپيىپ ، ئاشىقازانىغا تەسىر كۆرسۇتىدۇ . 3. ئاشىقازان يارسى بار بىمارلارچايىنى كۆپ ئىچىمەسىلىك كىرەك . چاي ئىشىقارى ۋە قەھىۋە ئاشىقازانىنى غىدىقىلاپ ، ئاشىقازان كىسىلتاسىنى ئاشۇرۇپ ، ئاشىقازان يارسىنى ئېغىرلاشىتۇرۋىتىدۇ . 4. قان ئازىلىق كىسلى بىمارلىرى چايىنى ئاز ئىستىمال قىلىشى كېرەك . چۇنىكى ، چاي تۆمۇر ماددىسىنىڭ بەدەنىگە قوبۇ قىلىشىنى توسىدۇ .
|