ئىللىق مائارىپ تورى

 پارول قايتۇرىۋېلىش
 تىزىملىتىش

QQبىلەن كىرىش

بەك قولاي، باشلاڭ

ئىزدەش
ئاۋات ئىزدەش: دەرىسلىك لاھىيسى
جەمئىي مىكروبلوگ 688 تال  

مىكروبلوگ[ يېڭى | 24 سائەت | 7 كۈن | 30 كۈن ]

كۆرۈش: 2915|ئىنكاس: 1

ئاچ قورساق ۋاقىتتا يېيىشكە بولمايدىغان يېمەكلىكلەر

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

446

تېما

6

ئەگەشكۈچى

8513

جۇغلانما

مۇنبەر باشلىقى

Rank: 8Rank: 8

تۆھپە
1604
تىللا
1201
قىزغىنلىق
2609
تېما
446
يازما
475
يوللىغان ۋاقتى 2012-4-5 09:48:33 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
ئاچ قورساق ۋاقىتتا يېيىشكە بولمايدىغان يېمەكلىكلەر
: \5 ]( ~" m1 A

' G/ d7 b: l' I! f: `! F قورساق زىيادە ئېچىپ كەتكەندە، ئادەم تاماق تاللىماي قالىدۇ، ئەمما قورساق زىيادە ئېچىپ كەتكەندە نېمىلا بولسا يەپ قورساق تويغۇزۇش سالامەتلىككە ئىنتايىن زىيانلىق،  شۇڭا قورساق بەك ئېچىپ كەتكەندىمۇ يېمەكلىكلەرنى تاللاپ يېيىشكە دىققەت قىلىش كېرەك.
7 b$ s/ c$ v) V( c$ ^% t4 V" C1 z) t- Q6 y9 n/ |, `! u; @- p
  1. سۈت، پۇرچاق سۈتى
% z2 \! b3 y8 c" N7 \- i: U: {# I$ d. c5 Z' R2 \$ O+ z
  بۇ ئىككى خىل يېمەكلىك تەركىبىدە كۆپ مىقداردا ئاقسىل بار بولۇپ، ئاچ قورساققا ئىستېمال قىلغاندا، ئاقسىل ئىسسىقلىق ئېنېرگىيەگە ئايلىنىپ خوراپ كېتىدۇ، بۇنداق بولغاندا ئوزۇقلۇق تولۇقلاش رولى جارى قىلدۇرۇلمايدۇ. توغرا بولغان ئوزۇقلىنىش ئۇسۇلى بولسا پىچىنە، بولكا قاتارلىق ئۇن يېمەكلىكلىرىنى ئىستېمال قىلىش كېرەك ياكى تاماقتىن كېيىنكى ئىككى سائەتتىن كېيىن ئاندىن ئىچىشكە بولىدۇ ياكى ئۇخلاشتىن ئىلگىرى ئىچسىمۇ بولىدۇ.* k0 L; Q2 T  l7 G" v* Z

" L& q  a( V4 g( X- {  2. قېتىق
% s% n+ [8 X/ @. O% T0 X- f. ?' I$ M1 i4 g
  ئاچ قورساق قېتىق ئىستېمال قىلغاندا، قېتىقنىڭ سالامەتلىكنى ئاسىراش رولى ئاجىزلاپ كېتىدۇ، تاماقتىن كېيىنكى ئىككى سائەتتىن كېيىن ئىستېمال قىلسا ياكى ئۇخلاشتىن ئىلگىرى ئىستېمال قىلسا سالامەتلىكنى ئاسىراش رولى جارى قىلدۇرۇلۇپلا قالماستىن يەنە ھەزىم قىلىش رولىنى ئىلگىرى سۈرىدۇ.$ S% Q; K6 P: m5 }
4 ?5 r1 _& n7 c0 M# u
   3. چاي
8 g/ i: E1 j' u4 o) {
: J- T7 K; |" n  چاينى ئاچ قورساققا ئىستېمال قىلغاندا، ھەزىم قىلىش ئىقتىدارىنى تۆۋەنلىتىۋېتىدۇ، يەنە باش قېيىش، كۆڭلى ئاينىش، باش ئاغرىش، ماغدۇرسىزلىق، مەزمۇت تۇرالماسلىق قاتارلىق ئەھۋاللارمۇ كۆرۈلۈشى مۇمكىن.$ h& R) @7 n0 u+ L) u9 m9 J) u
' }9 X0 r+ H1 f1 |7 H5 x
  4. كەمپۈت; R$ \$ h  }3 i' w

# a3 f4 {4 x7 P$ D  كەمپۈت بولسا بىر خىل ئاسان ھەزىم بولىدىغان يېمەكلىك، ئاچ قورساققا كۆپ مىقداردا ئىستېمال قىلىۋالغاندا، ئادەم بەدىنى قىسقا ۋاقىت ئىچىدە قان شېكىرىنىڭ نورمال قىممىتىنى ساقلاپ قېلىشقا يېتەرلىك ئىنسۇلىن ئاجرىتىپ چىقىرالماي، قان سۇيۇقلۇقىدىكى قان شېكىرى تۇيۇقسىز ئۆرلەپ كېتىشى مۇمكىن، بۇ ئەھۋال ئوڭايلا كۆز كېسەللىكلىرىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. يەنە كېلىپ كەمپۈت كېسلاتالىق يېمەكلىككە تەۋە بولۇپ، ئاچ قورساق كەمپۈت يىگەندە يەنە ئوڭايلا تەندىكى كىسلاتا-ئىشقار تەڭپۇڭلۇقى ۋە تۈرلۈك مىكرو جانلىقلار تەڭپۇڭلۇقى تەسىرگە ئۇچراپ، سالامەتلىكنى زىيانغا ئۇچرىتىدۇ.
2 m9 ^2 }/ L. W# D1 c) }7 [9 O: ^* A& U/ N, i
   5. ئەبنوس.پەمىدۇر
+ y% F' ?9 ?$ i
* R6 D+ J: l2 i" v& B& X" h  بىر قەدەر كۆپ ژېلاتىن، تاننىك كىسلاتاسى قاتارلىقلارنى ئۆز ئىچىگە ئالغان بولۇپ، يۇقىرىدا تىلغا ئېلىنغان ماددا ۋە ئاشقازان كىسلاتاسىدا خېمىيىلىك رېئاكسىيە يۈز بېرىپ تەستە ئېرىيدىغان كوللوئىد پارچىسى ھاسىل بولۇپ،  ئوڭايلا ئاشقازاندا تاش پەيدا بولۇۋالىدۇ.
9 h9 W. s4 U( K, ?
3 e: U6 @, M! k. A  6. بانان6 R; m& {; E) g

- F$ p1 [# g+ o* [" F$ C( A  بانان تەركىبىدە بىر قەدەر كۆپ بولغان ماگنىي ئېلېمېنتى بار بولۇپ، ئاچ قورساققا بانان يىگەندە تەندىكى ماگنىي تۇيۇقسىزلا ئۆرلەپ بەدەندىكى قان سۇيۇقلۇقىدىكى ماگنىي-كالتىسىي تەڭپۇڭسىزلىشىپ، يۈرەك-قان تومۇرغا بېسىم چۈشۈرۈپ قويىدۇ، بۇمۇ سالامەتلىككە ياخشى ئەمەس.* W' r8 v5 w/ x- m! \! ~1 k+ a

3 G( g) T' F9 Z* [, X  7. دولانا، ئاپلېسىن  P; _; C5 ]1 |& C- W

" d8 V7 j3 t0 e! T1 \# `  كۆپ مىقداردا ئورگانىك كىسلاتا، مېۋە كىسلاتاسى، دولانا كىسلاتاسى، لىمون كىسلاتاسى قاتارلىقلارنى ئۆز ئىچىگە ئالىدىغان بولۇپ، ئاچ قورساققا ئىستېمال قىلغاندا، ئاشقازان كىسلاتاسىنى شىددەت بىلەن ئۆرلىتىپ، يېپىشقاق پەردىگە نىسبەتەن ياخشى بولمىغان غىدىقلاش پەيدا قىلىپ، ئاشقازاننى كۆپتۈرۈپ، كېكىرىك پەيدا قىلىپ، ئاشقازاندىن سۇ يېنىشنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.; W$ @( c# e# Y1 w  v: @  ^
, \5 p- q" T) d% Q; N4 y
  8. سامساق5 E' B$ O; z( i: b; i

6 L( t+ T: n  e  سامساق تەركىبىدە كۈچلۈك ئاچچىق تەملىك سامساق ئېلېمېنتى بار بولۇپ، ئاچ قورساققا ئىستېمال قىلغاندا، ئاشقازان يېپىشقاق پەردىسى ۋە ئۈچەي دىۋارىغا نىسبەتەن كۈچلۈك غىدىقلاش پەيدا قىلىپ، ئاشقازان - ئۈچەي تارتىشىپ قېلىش، مۇجۇپ ئاغرىش قاتارلىق ئالامەتلەرنى پەيدا قىلىدۇ.$ N9 |# ~  P8 H( R% Z# r) i! }! ?

0 r8 M8 Y! k" c& Q6 \' c: m  9. تاتلىقياڭيۇ) D6 ~4 T* t2 l( e* M. f

# o) @# j9 S- s: ?$ N: S* _  تاتلىقياڭيۇ تەركىبىدە تاننىن ۋە كوللوئىد بار بولۇپ، ئاشقازان دىۋارىنى غىدىقلاپ تېخىمۇ كۆپ ئاشقازان كىسلاتاسىنى ئاجرىتىپ چىقىرىپ، مەيدە ئېچىشىش قاتارلىق ئەھۋاللارنى پەيدا قىلىدۇ.& g0 R' j4 ^+ I1 [. f* D/ v

& T! t0 A: U0 A* G( [" S& p# T0 f8 g 10. سوغۇق ئىچىملىك
: U+ K# U3 ~  B) o4 _* ^' \' L! f
  ئاچ قورساق ھالەتتە تۈرلۈك سوغۇق يېمەكلىكلەرنى يىگەندە ئاشقازان-ئۈچەينى غىدىقلاپ، تارتىشىپ قېلىشنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.
+ M& V) k& Z# }3 F) |# F) A2 _5 j5 z& w; n. J
مەنبە:نۇر تورى
你可以通过手机识别二维码访问本帖
   مەزكۈر ئەسەرنى يۇقىرقى كود ئارقىلىق ئۈندىدارغاقۇشىۋېلىڭ[教程]

295

تېما

8

ئەگەشكۈچى

2 تۈمەن

جۇغلانما

مۇنبەر باشلىقى

Rank: 8Rank: 8

تۆھپە
4417
تىللا
2514
قىزغىنلىق
6797
تېما
295
يازما
712

最佳新人 活跃会员 热心会员 推广达人 宣传达人

يوللىغان ۋاقتى 2012-4-6 15:06:20 |ھەممە قەۋەتنى كۆرۈش
دىققەت قىلىشقا تىگىشلىك بىردىن بىر مەسىلىلەركەن بۇ.
!《 जेड》!
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

تىزئىنكاس يوللاش:



تەۋىسسىيە تاقاش


سىناشقا قاتنىشىڭ

ئىللىق تورى ئاندىرويىد ئەپ دىتالى سىناق تەرەقىسىدە ئېچىۋېتىلدى، ئاندىروىد سىستىمىلق ھەرقانداق(ئۇيغۇرچە تۇنۇتۇلمىغان) تېلىفۇنلار دانورمال زىيارەت قىلىشقا تىما ئىنكاس يوللاشقا بۇلۇدۇ .يانفۇن كامىراسىنى ئىككىلىك كودقا توغىرلاپ چۈشۈرۋېلىڭ ،


كۆرۈش