- تۆھپە
- 2100
- تىللا
- 542
- قىزغىنلىق
- 3364
- توردا
- 492 سائەت
- 性别
- مەخپىي
- ئاخىرقى قېتىم
- 2013-8-11
- تىزىملاتقان
- 2012-1-1
- ئالبوم
- 4
- بلوگ
- 1
- خاتىرە
- 76
- دوست
- 21
- يازما
- 787
- تېما
- 499
- ھوقۇقى
- 200
- جۇغلانما
- 10242
- نادىر
- 17
- ھەمبەھر
- 2
- UID
- 229
  
- تۆھپە
- 2100
- تىللا
- 542
- قىزغىنلىق
- 3364
- تېما
- 499
- يازما
- 787
|
1. قورساقنى كۆپتۈرىۋىتىدىغان يىمەكلىكلەر ! g1 N# P0 {- x% T+ Y
بەزى يىمەكلىكلەر ھەزىم قىلىش جەريانىدا كۆپ مىقداردا گاز ھاسىل قىلىپ ، قورساقنى كۆپتۈرۈپ ، نورمال ئۇخلاشقا تەسىر يەتكۈزىدۇ . مەسىلەن : پۇرچاق ، كاللەك يىسۋەلەك ، باش پىياز ، يېشىل كۆكىس ياڭىقى ، كۆك مۇچ قاتارلىقلار .
( B0 ^" o8 {- N6 X& Z2. ئاچچىق يىمەكلىكلەر مۇچ ، سامساق ، باش پىياز قاتارلىق ئاچچىق يىمەكلىكلەر كىشىلەرنىڭ ئاشقازىنىنى قىزىتىپ ۋە ھەزىم قىلىشنى ناچارلاشتۇرۇپ ، ئۇيىقۇ سۈپىتىگە تەسىر يەتكۈزىدۇ .$ e3 c, g- Q0 K* `% Q T9 l! R* N+ t3 y
3. زىيادە ياغلىق يىمەكلىكلەر كەچلىك تاماق زىيادە ياغلىق بولۇپ كەتسە ، ئاشقازان ، ئۈچەي ، جىگەر ، ئۆت ۋە تال قاتارلىق ئەزالارنىڭ يۈكىنى ئېغىرلاشتۇرۇپ ، نېرۋا مەركىزىنى غىدىقلاپ ، ئۇيقۇ قېچىشنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ . & V" N- H' ^+ O O3 @* L
4.بۇ ئورۇندا ھاراق كەلتۈرۈلگەن بولۇپ بۇ بىزگە يېمەكلىك بولمىغانلىقى ئۈچۈن قالدۇرۇلدى .
2 l- m5 [8 S0 f6 V5. زىيادە يىرىك تالالىق كۆكتاتلار 0 h$ c6 ~4 F$ f& Y
كۈدە ، سامساق نوتىسى قاتارلىقلارنى ئاسانلىقچە ھەزىم قىلغىلى بولمايدۇ . شۇڭا ئۇنى يىيىشكە توغرا كەلگەندە ، ياغ ۋە تۇزنى كۆپ سالماي بەكرەك قورۇپ يېيىش كېرەك .
# _# I" E# X, w6 S8 l. |<< شىنجاڭ گېزىتى >> سەھىيە ۋە سالامەتلىك سەھىپىسىدىن ئېلىندى |
 مەزكۈر ئەسەرنى يۇقىرقى كود ئارقىلىق ئۈندىدارغاقۇشىۋېلىڭ[ 教程]
|