- تۆھپە
- 1864
- تىللا
- 5257
- قىزغىنلىق
- 7112
- توردا
- 1094 سائەت
- ئاخىرقى قېتىم
- 2013-8-11
- تىزىملاتقان
- 2011-9-21
- ئالبوم
- 4
- بلوگ
- 0
- خاتىرە
- 64
- دوست
- 27
- يازما
- 843
- تېما
- 556
- ھوقۇقى
- 200
- جۇغلانما
- 22273
- نادىر
- 17
- ھەمبەھر
- 5
- UID
- 1
  
- تۆھپە
- 1864
- تىللا
- 5257
- قىزغىنلىق
- 7112
- تېما
- 556
- يازما
- 843
|
ئوقۇتقۇچىلارنىڭ سالامەتلىكىگە پايدىلىق يېمەكلىكلەر
4 k0 z* {7 w: `# N& t/ ?# k1 y/ R6 Y& k! F8 S
: ]4 O- A3 Z1 V+ d
يۇتقۇنچاق ئاسرايدىغان يېمەكلىكلەر: بۇنىڭدا ئىسسىقنى قايتۇرۇپ زەھەر تازىلايدىغان كۆكتاتلارنى كۆپرەك ئىستېمال قىلىش لازىم. مەسىلەن: كاۋا، ئاغىچە، كەرەپشە، نېلۇپەر، ئاق نەشپۈت، قارا ئۆرۈك، نېلۇپەر پورى قاتارلىقلار.
+ v, H. ^+ i3 X: L' C% w5 }: _% t+ E9 i* n# d
توزانغا قارشى يېمەكلىكلەر: سەۋزە، بېھى، كاۋا، لەنخۇا گۈلى، پالەك، توغاچ، ئۆرۈك قاتارلىقلارنى كۆپرەك ئىستېمال قىلىش لازىم. بۇ يېمەكلىكلەردە كاروتىننىڭ ئوكسىدلىنىشىغا قارشى خۇرۇچ بولۇپ، چاڭ–توزانلىق ئۆپكە كېسىلىنىڭ ئالدىنى ئېلىش رولى بار. ئۇنىڭدىن باشقا، يەنە مۇۋاپىق مىقداردا چاڭ –توزان ھەيدەيدىغان يېمەكلىكلەرنى ئىستېمال قىلىش، مەسىلەن: قارا مور قاتارلىقلار.) b5 y. d& K3 D- ?+ S2 M- d
( a! r* \" \7 p% _! @$ [; U
مېڭىگىگە پايدىلىق يېمەكلىكلەر: ئوقۇتقۇچىلار تەركىبىدە فوسفانىد بار يېمەكلىكلەرنى كۆپرەك يەپ بەرسە چوڭ مېڭىسىنىڭ ھەرىكەت فونكسىيىسىنى كۈچەيتىپ، خىزمەت ئۈنۈمىنى ئاشۇرىدۇ. تەركىبىدىكى فوسفانىد بار يېمەكلىكلەردىن ئاساسلىقى تۇخۇم سېرىقى، دادۇر، سەۋزە، بېلىق، گۆش قاتارلىقلار بار.2 @. Q' H! V4 b; `# ]( y
; S! s q; q: E* N2 y5 {
چارچاشنى پەسەيتىدىغان يېمەكلىكلەر: ئوقۇتقۇچىلار ئۇزاق ۋاقىت ئۆرە تۇرۇپ دەرس سۆزلىگەچكە، دوۋسىنى چىڭقىلىش قاتارلىق ئالامەتلەر كۆپرەك كۆرۈلىدۇ. ئوقۇتقۇچىلار ئادەتتە تەركىبىدە ۋىتامىن C مول بولغان يېمەكلىلەرنى كۆپرەك ئىستېمال قىلىش لازىم. چوڭ چىلان ، مۇراببا قاتارلىقلارمۇ ھارغىنلىقنى تۈگىتىدۇ. |
 مەزكۈر ئەسەرنى يۇقىرقى كود ئارقىلىق ئۈندىدارغاقۇشىۋېلىڭ[ 教程]
|