تاللاڭيانفون نۇسخىسى | كومپيۇتېر نۇسخىسىنى كۆرۈش

گۈزەل باي تورى

 پارول قايتۇرىۋېلىش
 تىزىملىتىش

QQ بىلەن كىرىش

بەك قولاي، باشلاڭ

ئىزدەش
جەمئىي مىكروبلوگ 2226 تال  

مىكروبلوگ[ يېڭى | 24 سائەت | 7 كۈن | 30 كۈن ]

كۆرۈش: 491|ئىنكاس: 0

ئەخلەت يېمەكلىكلەرنىڭ زىيىنىنى بىلىۋېلىڭ

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]
بۇ يازمىنى ئاخىرىدا   سەزگىن تەھرىرلىگەن. ۋاقتى  2014-1-24 19:12  

ئەخلەت يېمەكلىكلەرنىڭ زىيىنىنى بىلىۋېلىڭ



1. ياغدا پىشۇرۇلغان يېمەكلىكلەر: بۇلار يۈرەك قان تۇمۇر كېسەللىكلىرىنى كەلتۇرۇپ چىقىرىدۇ. تەركىبىدە راك پەيدا قىلىدىغان ماددىلار بار. ۋىتامىننى بۇزۇپ ئاقسىلنى ئۆزگە رتىۋېتىدۇ.
      2. تۇزلانغان يېمەكلىلەر: بۇلار يۇقىرى قان بېسىمنى، بۇرۇن راكىنى پەيدا قىلىدۇ. بۆرەكنىڭ يۈكىنى ئېغىرلاشتۇرۋېتىدۇ. شىلىمشىق پەردە سېستىمىسىغا تەسىر كۆرسىتىدۇ(ئاشقازان ئۈچەيگە زىيىنى بار ): ئاسان يارا ۋە ياللۇغ پەيد اقىلىدۇ.
      3. پىششىقلاپ ئىشلەنگەن گۆش يېمەكلىكلىرى(كولباسا قاتارلىقلار): راكقا قارشى ئېلىپ بېرىلغان تەتقىقاتلاردىن دەلىللىنىشىچە كولباسا ۋە پىششىقلاپ ئىشلەنگەن گۆش تۈردىكى يېمەكلىكلەرنى كۆپ ئېستىمال قىلىش ئاشقازان ئاستى بېزى راكقا گىرىپتار بۇلۇش خەۋپىنى تىزلىتۋېتىدۇ. بۇخىل يېمەكلىكلەرنىڭ تەركىبىدە راك پەيد اقىلىدىغان ئۈچ چوڭ ماددىنىڭ بىرى نىترىتوئىد (چىرىشنىڭ ئالدىنى ئېلىش ۋە رەڭنى روشەنلەشتۇرۇش رۇلى بار)ۋە چىرتمەس دورا (جىگەەرنىڭ يۈكىنى ئېغىرلاشتۇرۋېىتدۇ)لار بار.
      4. پېچىنە تۈردىكى يېمەكلىكلەر(سۇلۇ پېچىنىسىنى ئۆز ئىچىگە ئالمايدۇ ): بۇ خىل يىېمەكلەردە يېمەكلىك مۇئەتتىرى ۋە پىگمېنىت(جىگەرنىڭ ئىقتىدارىغا تەسىر كۆرسىتىدۇ) ك‍ۆپ ۋېتامىنننى ئېغىر دەرىجىدە بۇزىدۇ. ئىسسىقلىق مىقدارى يۇقىرى، ئۇزۇقلۇق تەركىبى تۆۋەن.
      5. گازلىق سۇ كولا تۈرىدىكى ئىچىملىكلەر: بۇلار تەركىبىدە فوسفۇركىسلاتاسى ۋە كاربۇن كىسلاتاسى بۇلۇپ ئادەم بەدىنىدىكى ئاقسىلنىڭ ئېقىپ كېتىشىنى كەلتۇرۇپ چىقىرىدۇ. قەنىت مىقدارى يۇقىرى، بۇ خىل ئىچىملىكلەر نى ئىستىمال قىلغاندىن كېيىن قورساقنى كۆپتۈرۈپ ئىشتىھاغا تەسىر يەتكۈزىدۇ.
      6. تەييار يېمەكلىكلەر(تەييار چۆپ ۋە كۆپتۈرۈلگەن يېمەكلىكلەر): بۇ خىل يېمەكلىكلەردە تۇزنىڭ مىقدارى كۆپ بولۇپ تەركىبىدە چىرتمەس دورا، مۇئەتتەر(جىگەرگە زىيان يەتكۈزىدۇ)بار. ئىسسىقلىق مىقدارى يۇقىرى، ئۇزۇقلۇق قىممىتى يوق.
      7. كونسىرۋا تىپىدىكى يېمەكلىكلەر (گۆش،بېلىق ۋە مېۋە كونسىرۋاسى ): بۇلار بەدەندىكى ۋىتامىننى بۇزىدۇ. ئاقسىلنى ئۆزگەرتىۋېتىدۇ. ئىسسىقلىق مىقدارى يۇقىرى، ئۇزۇقلۇق مىقدارى تۇۋەن.
      8. بالقان تۈرىدىكى يېمەكلىكەر: بۇلارنىڭ تەركىبىدە راك پەيدا قىلىدىغان ئۈچ چوڭ ماددىنىڭ بىر بولغان نىترىتوئىد، چىرمەس دۇرا ۋە مۇئەتتەر بار،بۇلانىڭ تۇز مىقدارى يۇقىرى ..
      9. ماروژنى تۈرىدىكى يېمەكلىكلەر: بۇلارنىڭ تەركىبىدە بەدەننى سەمرىتىدىغان ئاقماي بار، بۇلارنىڭ قەنىت مىقدارى يۇقىرى نورمال غىزالىنىشقا تەسىر يەتكۈزىدۇ.


كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىش

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

ئەسكەرتىش : گۈزەل باي توربىتىدە ھەرقانداق بىر كىشىنىڭ دۆلەت قانۇنىغا خىلاپ بولغان ، مىللەتلەر ئىتتپاقلىقىنى بۇزىدىغان ، مىللى بۆلگۈنچىلىك خاراكتىرىدىكى ، باشقا شەخس ياكى ئورۇنلارنىڭ مەنپەئەتىگە دەخلى قىلىدىغان ، قورقۇتۇش ياكى تەھدىت سېلىش خاراكتىرىدىكى ، ساختا ياكى ئالدامچىلىق مەقسىتىدىكى ئېلان قاتارلىق مەزمۇنلارنى يوللىشى قاتتىق چەكلىنىدۇ ، مەيلى تىما ئىنكاس ياكى قىسقا ئۇچۇردا بولسۇن يوقارقىدەك ئەھۋاللار كۆرۈلسە ، بىكىتىمىز شۇ كىشىنىڭ بارلىق ماتىرىيالى ۋە تورغا چىققاندىكى IP سىنى جامائەت خەۋىپسىزلىك ئىدارىسىگە تاپشۇرۇپ بىرىدۇ. !!!!!!!!!!!!! 24سائەتلىك نازارەت ۋە پاش قىلىش قوللىنىلغان. گۈزەل باي تورى ۋە ئاپتۇرنىڭ رۇخسىتىسىز تېمىنى ئوغرىلاپ باشقا تور بىكەتلەرگە چاپلىغانلار بارلىق ئاقىۋەتكە ئۆزى مەسئۇل بولىدۇ، ئەگەر باشقا مەتبۇئات ۋە تور بىكەتلەرگە يوللىماقچى بولسىڭىز ئاپتۇر ۋە گۈزەل باي تورىنىڭ رۇخسىتىنى ئېلىڭ.

维护祖国统一,维护民族团结,构建和谐新疆! 拜城是我们家,平安靠大家

新疆拜城网 新疆拜城县网 拜城网 拜城县网 拜城县第一门户网站 阿克苏拜城县 阿克苏拜城网

بىز ھەققىدە|ئالاقىلىشىڭ|قاماقخانا|يانفۇندا چىقىش ئادىرسى|رەسىمسىز نۇسقا|拜城网   

GMT+8, 2014-6-11 07:31 , Processed in 0.178507 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.1(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش