بىلىملەر مۇنبىرى

 پارول قايتۇرىۋېلىش
 تىزىملىتىڭ

QQ بىلەن كىرىش

بەك قولاي، باشلاڭ

جەمئىي مىكروبلوگ 5988 تال  

مىكروبلوگ[ يېڭى | 24 سائەت | 7 كۈن | 30 كۈن ]

كۆرۈش: 3286|ئىنكاس: 1
بېسىپ چىقىرىش ئالدىنقى تېما كېيىنكى تېما

[غىزا ۋە شىپا] ھەسەلنىڭ ھەقىقىي ياكى ساختىلىقىنى پەرقلەندۈرۈش ئۇسۇلى

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

بىكەتكە ئەزا نامىڭىز بىلەن كىرسىڭىز تېخىمۇ كۆپ ئۇچۇرلارنى كۆرەلەيسىز

مۇنبىرىمىزگە تىزىملىتىپ كىرسىڭىز ئاندىن قوشۇمچە ھۆججەتنى كۆرەلەيسىز ياكى چۈشۈرەلەيسىز . تېخى تىزىملاتمىغانمۇ؟ تىزىملىتىڭ

x

ساختا ھەسەل ياساش مۇنداق ئۈچ خىل بولىدۇ: بىرىنچى خىلى، قەنتكە سۇ ۋە سولفات كىسلاتاسى ئارىلاشتۇرۇپ قاينىتىپ، سولفات كىسلاتاسىنىڭ رولىدىن پايدىلىنىپ، دىساخارىد مولېكۇلىسىنى پارچىلاپ، ئاددىي قەنتكە ئايلاندۇرۇپ ھەسەل ياساش. ئىككىنچى خىلى، سولور (ئارپا ياكى بۇغداي ئۈندۈرمىسى) شېكىرى، شېكەر قىيامى ئارقىلىق ھەسەل ياساش. ئۈچىنچى خىلى، ئاشلىق زىرائەتلىرىدىن پىششىقلاپ ئىشلەنگەن شىرنا (ئۈزۈم قىيامى) دىن ھەسەل ئىشلەش. ساختا ھەسەل ياسىغۇچىلار يەنە قويۇقلاشتۇرغۇچ، تاتلىق تەم كىرگۈزگۈچ، چىرىشتىن ساقلىغۇچى دورا، مۇئەتتەر، بوياق ماددىسى قاتارلىق خىمىيەۋى ماددىلارنى قوشىدۇ. ساختا ھەسەلنى پەرقلەندۈرۈشنىڭ ئۇسۇلى كۆپ خىل بولۇپ، ساختا ھەسەلنىڭ تەننەرخى ھەقىقىي ھەسەلگە قارىغاندا تۆۋەن، ساختا ھەسەلنىڭ ئەڭ روشەن ئالاھىدىلىكى: باھاسى ئەرزان، سۈپىتى ناچار، رەڭگى سۈزۈك. ھەقىقي ھەسەل تەركىبىدە ئاقسىل، جانلىقلار ئېنزىمى، مېنىرال ماددا، ۋىتامىن ۋە شىرنىلىك ئۆسۈملۈكلەرنىڭ گۈل چېڭى قاتارلىقلار بولغاچقا، ئانچە سۈزۈك كۆرۈنمەيدۇ. ساختا ھەسەلدە خىمىيەلىك پۇراق ۋە مېۋە كەمپۈتى پۇرىقى بولغاچقا، تەمى بىر خىللا بىلىنىدۇ. ھەقىقىي ھەسەل ساپ ۋە تەبىئي، گۈل-گىياھ پۇرىقى كۈچلۈك، تەمى ئېغىزدىن ئۇزاققىچە كەتمەيدۇ، سۇس گۈل پۇرايدۇ. ساختا ھەسەل كىرىستاللاشسا چۆكمىگە ئايلىنىدۇ-دە، چوكا سانجىشمۇ تەسكە توختايدۇ، قول بىلەن تۇتسا قۇمنى تۇتقاندەك بىلىنىدۇ. ھەقىقىي ھەسەل يۇمشاق، ئاسان كىرىستاللاشمايدۇ، چوكىنىمۇ ئاسانلا سانجىغىلى بولىدۇ، قولغا قويسا ئاسانلا ئېرىپ كېتىدۇ. بەزى ساختا ھەسەللەر ھەقىقىي ھەسەلگە بەكلا ئوخشاپ كېتىدۇ، پەقەت ئېلېكتىرونلۇق ئانالىزاتورغا تايىنىپ پەرق ئەتكىلى بولىدۇ. شۇڭا، ئىستېمالچىلار چوقۇم ئىشەنچلىك ئورۇنلاردىن ھەسەل سېتىۋېلىشى كېرەك. ھەسەلنىڭ تۈرى 40 خىلدىن ئاشىدۇ، ئۇ ئادەتتىكى ھەسەل، ئاز ئۇچرايدىغان ھەسەل دەپ ئايرىلىدۇ. بازاردا سېتىلىدىغان ھەسەلنىڭ تۈرى كۆپ، ئەمما ھەقىقىي ئاز ئۇچرايدىغان ھەسەل ئىنتايىن ئاز، ئاز ئۇچرايدىغان ھەسەل بىلەن ئادەتتىكى ھەسەل تۆۋەندىكىدەك پەرقلىنىدۇ:  
     بىرىنچىدىن، ھەسەل مەنبەسى ئۆسۈملۈكلەر مۇھىتى ئوخشىمايدۇ. ئاز ئۇچرايدىغان ھەسەلنىڭ مۇھىتقا بولغان تەلىپى كۈچلۈك بولۇپ، بۇلغانمىغان مۇھىتنى تەلەپ قىلىدۇ، پەقەت يېشىل مۇھىت ئۆلچىمىگە يەتكەن ئۆسۈملۈكلەردىن ئىشلەپچىقىرىلغان ھەسەل ئاز ئۇچرايدىغان ھەسەل ھېسابلىنىدۇ. بەزى شەھەرلەرنىڭ ئەتراپىدىكى ئۆسۈملۈكلەر مەنبەسىدىنمۇ ھەسەل ئىشلەپچىقارغىلى بولىدۇ، ئەمما ھەسەل مەنبەسى ئۆسۈملۈكلىرى ئوخشىمىغان دەرىجىدە بۇلغىنىشقا ئۇچرىغاچقا، ئىشلەپچىقىرىلغان ھەسەلنىڭ سۈپىتى تۆۋەن بولۇپ، ئاز ئۇچرايدىغان ھەسەلگە يېتەلمەيدۇ.  
    ئىككىنچىدىن، ئوخشىمىغان ھەسەل مەنبەسى ئۆسۈملۈكلىرىدە ئىشلەپچىقىرىلغان ھەسەللەرنىڭ رەڭگى، پۇرىقى، قويۇقلۇقى، تەركىبى ئوخشاش بولمايدۇ. ئاز ئۇچرايدىغان ھەسەل ئىشلەپچىقىرىشتا، ھەسەل مەنبەسى ئۆسۈملۈكلىرى چوقۇم بەلگىلىك كۆلەمگە ئىگە بولغان، ئۆلچەملەشكەن ئۆسۈملۈك مەنبەسى بولۇش كېرەك. بۇنداق بولغاندا ھەسەل ساپ بولىدۇ، ئارىلاشمىدىن ساقلانغىلى بولىدۇ. ئادەتتىكى ھەسەلنىڭ ئۆسۈملۈك مەنبەسىگە قويۇلىدىغان تەلىپى يۇقىرى ئەمەس، شۇڭا ساپ بولمايدۇ، ئوزۇقلۇق تەركىبىمۇ يېتەرلىك بولمايدۇ، شۇڭا ئاز ئۇچرايدىغان ھەسەل بىلەن ئادەتتىكى ھەسەل سۈپەت جەھەتتە ماھىيەتلىك پەرقلىنىدۇ.
مەنبە:http://www.qutyar.com/ud/thread-2913-1-1.html

ھەمبەھرىلەش:  QQ دوست ۋە توپQQ دوست ۋە توپ QQ ھويلىسىQQ ھويلىسى تېڭشۈن مىكروبلوگىتېڭشۈن مىكروبلوگى تېڭشۈن دوستلارتېڭشۈن دوستلار
ساقلاشساقلاش ھەمبەھرھەمبەھر ھەمبەھرقېزىلما ئىسىلئىسىل ناچار ناچار ئۈندىدارغا يوللاشئۈندىدارغا يوللاش
بىلمىگەننى بىلىملەردىن بىل!
دىۋان
ۋاقتى: 2013-4-14 09:53:24 | ئايرىم كۆرۈش
ياخشى تىمىكەن

بىلمىگەننى بىلىملەردىن بىل!
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

QQ|قاماقخانا|رەسىمسىز ھالەت|يانفۇن|بىلىملەر تورى ( 冀ICP备14002886号-3

GMT+8, 2017-5-9 06:59 , Processed in 0.240084 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.2(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش