كەڭ قىرىنداشلارغا نەۋرۇزلۇق سوۋغا
[شىپايى«ئۇماچ»]
1.كېتىدىغان ماتىريال: (1) سامساق(بىنەپشە رەڭ سامساق)تىن ئۈچ باش؛(2)بىر پارچە زەنجىۋىل(ئالقانچىلىك چوڭلۇقتا)؛ (3) لېموندىن ئىككى دانە؛(4) ئالما ئاچچىقسۈيىدىن بىر بوتۇلكا. 2.تەييارلاش باسقۇچى: * بىرىنجى قەدەم؛(1) سامساقنى ئادالاپ تەييارلايمىز؛(2) زەنجىۋىلنىڭ تاشقى تېرىسىنى سويىۋىتىمىز؛(3)لېموننىڭ پوستىنى سويىۋىتىمىز ۋە ئۇرىقىنى ئېلىۋىتىمىز. *ئىككىنجى قەدەم: يۇقارقى ئۈچ خىل يېمەكلىكنى يۇيۇپ،سۈيىنى تولۇق ساقىتىپ بولغاندىن كېيىن،بۇ ئۈچ خىل يېمەكلىكنى ئېزىش ماشىنىسىدا ئۇماچتەك ئېزىپ، ھەممىسىنى كورا(چىنە كورا بولسا تېخى ياخشى،رو كورا قەتئىي بولمايدۇ.)غا سېلىپ،ئاندىن كېيىن ئالما ئاچچىقسۈيىنى ئۈستىگە قۇيۇپ،ئوتتۇراھال ئوتنى ئاچىمىز،قاينىغاندىن كېيىن،بوش ئوتتا 25مىنۇت قاينىتىپ ئوتنى ئۆچۈرىمىز. *ئۈچىنجى قەدەم: يۇقاردىكى «ئۇماچ» سوۋۇغاندىن كېيىن،ئالدىن تەييارلانغان ئەينەك بوتۇلكىغا قاچىلاپ،توڭلاتقۇنىڭ توڭلاتمايدىغان جايىغا سېلىپ قويىمىز. 3.يېيىش ئۇسۇلى: كۈندە ئەتىگەنلىك چاي بىلەن،بىر قوشۇق ئېستىمال قىلىمىز.ئەگەر قىرتاق دەپ ئېچىشكە قولايسىز بولسا،يىرىم قوشۇق ھەسەل ئارىلاشتۇرۇپ،ئىلمان قايناق سۇغا تەڭشەپ ئېستىمال قىلسا بولىدۇ. 4.پايدىلىق رولى: يۈرەك،مىڭە ۋە بەدەندىكى قان-تومۇرلارنى ئىچىش (توسالغۇلارنى ئىچىش)، جىگەردىكى ماي ماددىسىنى تازىلاش ھەمدە دىيابىت كېسىلىنى داۋالاشتىكى رولى ئىنتايىن ياخشى. بۇ بىر قىسىم تىببىي مۇتەخەسىسلەرنىڭ مۇئەييەنلەشتۈرىشىدىن ئۆتكەن ئىشەنچىلىك مەھسۇلات. رەتلەپ تەييارلىغۇچى: تۇرسۇن ھۈسەيىن بۇژغۇن |