سامساق سۈيى ؛ ئىككى ئۈچ چىش سامساقنى توغراپ، ئازراق ناۋات بىلەن يىرىم پىيالە سۇدا قاينىتىپ، يىلمان بولغاندىن كېيىن ئىچسە يۆتەلگەشىپا قىلىدۇ . سامساقنىڭ تەبىئىتى مۆتىدىل بولۇپ، سوغاقتىن بولغان يۆتەلگە پايدا قىلىدۇ .بۇ ئۇسۇلنى چوڭلارغىمۇ تەتبىقلاشقا بولىدۇ ، لىكىن مىقدارىنى كۆپەيتىش كېرەك.
ئاپېلىسىن كاۋىپى ؛ئاپېلىسىندىن بىر تال ئېلىپ كاۋاپتانغا قويۇپ، ئاپېلىسىنىڭ پوستى قارا رەڭگە ئۆزگەرگۈچە قاقلاپ، ئاندىن ئىسسىق ۋاقتىدا پوستىنى سويۇۋىتىپ يېگەندە بەلغەمنى بوشىتىپ، يۆتەلنى توختىتىدۇ،سامساق سۈيى بىلەن بىللە ئىستېمال قىلىشقابولىدۇ .ناۋادا ئىسسىقتىن بولغان يۆتەل بولسا ، ناۋات - نەشپۈت سۈيى ئىچسە بولىدۇ .
بۇ رىتسىپلارنى بىز چوڭلار ئىشلەتسەكمۇ بولامدۇ چۈنكى مېنىڭ ھازىرچا بالام يوقتى اللە ماڭىمۇ بىر پەرزەنىت بەرسىكەن دەپ تىلەيمەن .
