- تىزىملاتقان
- 2011-1-7
- ئاخىرقى قېتىم
- 2014-10-10
- ھوقۇقى
- 1
- جۇغلانما
- 18677
- نادىر
- 9
- يازما
- 466
ئۆسۈش
  21.69%
|
1 . زەنجىۋىل . چوڭ تەرەت بىلەن سىرتقا چىقىرىلغان خولېسترولنىڭ مىقدارىنى ئاشۇرۇپ ، جىگەر بىلەن قان زەردابىدىكى خولېسترولنىڭ ئۆرلەپ كېتىشىدىن ساقلايدۇ .
2 . دادۇر . قاندىكى ياغ يوقىرى بولۇش كېسىلىگە گىرىپتار بولغانلار ئىككى ھەپتە دادۇر ئىستېمال قىلىپ بەرسە ، قاندىكى خولېسترول ئوتتۇرا ھېساپ بىلەن %14 تۆۋەنلەيدۇ .
3 . قېتىق . ئۇنىڭ تەركىبىدە << كالا سۈتى ئاقسىلى >> بولۇپ ، قان زەردابىدىكى خولېسترولنىڭ قويۇقلۇق دەرىجىسنى تۆۋەنلىتىدۇ . شۇنداقلا قېتىقتىكى كالتىسى ماددىلىرى خولېسترولنىڭ ئۆزلەشتۇرۇلىشىنى ئازايتىدۇ .
4 . گۈمبەدەك ( موگو ) . ئۇنىڭدىن ئايرىۋېلىنغان ئادېنوپورىن قوشۇمچە ماددىلىرىنىڭ قاندىكى ياغنى تۆۋەنلىتىش رولى كلوفېرتكە قارىغاندا ئون ھەسسە يوقىرى بولىدىكەن .
ئۇنىڭدىن باشقا ، سامساق ، پىياز ، دېڭىز بۇلۇتى ، كۆممە قوناق يېغى ، بېدە ، دادۇر پوستى قاتارلىقلارمۇ قاندىكى ياغنى تۆۋەنلىتىشكە پايدىلىقتۇر .
مەنبە : ياشانغانلار گېزىتى |
|