مۇنبەر ئۇسلۇبىنى ئالماشتۇرۇشكەڭ ئېكران

  • 8ئىنكاس
  • 3893كۆرىلىشى

تاماقنى ئۇسسۇشمۇ سەنئەت تەلەپ قىلىدۇ [ئادىرسىنى كۇچۇرۇش]

دەرىجە: ئالىي ئەزا
 
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 435
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 4
ئومۇمىي يازما: 1177
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1177دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 16025 دوللار
تۆھپــــــــــە: 70 ھەسسە
توردىكى :674(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-05-01
ئاخىرقى: 2014-04-11
شەرەپ مىدالى

يازما   يوللانغان ۋاقتى : 2013-11-10 11:11:00
                                    تاماقنى ئۇسسۇشمۇ سەنئەت تەلەپقىلىدۇ  

                                            گۈلنۇر ئابلىمىت(ئارچا)

     ئۇيغۇرلار تاماق ئىجادىيىتىدە پۈتۈن دۇنيانى قايىل قىلماقتا.تاماقلىرىمىزنىڭ  كۆپ خىللىقى، ئوزۇقلۇق قىممىتىنىڭ يۇقۇرىلىقى، تەمىنىڭتېتىشلىقلىقى، رەڭگىنىڭ كۆركەملىكى ھەقىقەتەنمۇ ماختاشقا ئەرزىيدۇ. مەيلى قويۇقتاماق بولسۇن، مەيلى سۈيۇق تاماق بولسۇن ئۇنىڭغا سالىدىغان كۆكتاتلارنى توغراش،ماسلاشتۇرۇپ سېلىش، رەڭلەندۈرۈپ سېلىش، تەرتىپى بويىچە سېلىش قاتارلىق جەھەتلەردىمۇئالاھىدە دىققەت قىلىنىدۇ. تاماق ئېتىشمۇ سەنئەتلىك بولغىنىدەك تاماقنى چىنە -قاچىلارغا ئۇسسۇشمۇ ئوخشاشلا بىزدىن سەنئەت تەلەپ قىلىدۇ.

قويۇقتاماقلىرىمىزدا: مەسىلەن، پولۇنىڭ سەۋزىسىنى ۋە كىشمىش نوقۇت قاتارلىقلارنى تولۇقئارلاشتۇرۇپ، ئاندىن تەخسىگە ئۇسسۇغاندىن كېيىن ئۈستىگە گۆش، بىھى، ۋە باشقاقوشۇمچىلارنى چىرايلىق تىزىپ داستىىانغا كەلتۈرۈلسە، ھەمدە بىللە ئىستىمالقىلىدىغان سوغۇق سەيلەرنىمۇ تەخسىگە چىرايلىق تىزىپ ئاچىقسا تاماقلانماقچىبولغانلارنىڭ  ئىشتىھاسى باشقىچە ئېچىلىدۇ ۋە مەززە قىلىپ يىيىشىگە پايدىسى بولىدۇ.
مانتا - خوشاڭ، پوشكال، قاتارلىقلارنىمۇ تەخسىگە گۈل كەلتۈرۈپ تىزىپ ئاچىقساقبولىدۇ.
گۆش ناننى كەسكەندە رەتلىك تەكشى كېسىشكە ئەھمىيەت بەرسەكياخشى.
لەغمەننىڭ سېيىنى سالغاندا قىزىل، يىشىل، سېرىق كۆكتاتلارنى ۋە قورۇلغانگۆشنى لەغمەننىڭ ئۈستىگە رەتلىك سېلىشقا ئانچە كۆپ ۋاقىت كەتمەيدۇ. يىشىلى بىرلايەردە، قىزىللىرى يەنە بىر يەردە پوملىشىپ تۇرغانغا قارىغاندا تەخسىنىڭ ھەممەيېرىدە چېچىلىپ تۇرسا كۆركەم كۆرۈنىدۇ.
سۈيۈق تاماقلارنى ئۇسسىغاندىمۇ ئاۋالقازاننىڭ ئاستىغا چۆمۈچ سېلىپ چۆپىنى ئۇسسۇيمىز، ئاندىن سەل ئوتتۇرىسىغا چۆمۈچسېلىپ باشقا خۇرۇچلىرىنى ئۇسسۇيمىز، كېيىن سۈيىنى بىر چۆمۈچ ئۇسسۇپ بولۇپ ئۈستىگەماي پارقىراپ تۇرغان يېرىدىن ئازراق ئۇسسۇساق چىنىدىكى تاماق باشقىچە كۆرۈنىدۇ،ئاخىرىدا ئۇششاق توغراپ تەييارلىۋالغان ئاش كۆكى ۋە سوقۇلغان قارامۇچنى تەكشى سېلىپداستىخانغا ئەكىرسەك ھەم رەڭدار، ھەم پارقىراق، ھەم مېزىلىك بولۇپ تېخىمۇ ئىچىشلىكبولىدۇ. دېمەك باشقا ھەرقانداق تاماقلارمۇ شۇلارنىڭ ئىچىدە...

(بۇنچىلىكئاددىي ساۋاتنى بەلكىم ھەممە ئادەم بىلىدۇ، شۇنداقتىمۇ بەزى ياشلار تاماق ئېتىشنىئۈگەنگىنى بىلەن بۇ جەھەتتىكى ئىنچىكە تەرەپلىرىگە سەل قارىشى مۇمكىن، شۇڭا خىزمەتۋە ئۈگۈنۈش ئالدىراشچىلىقىدا چالا تەربىيىلىنىپلا تۇرمۇشلۇق بولغان ياشلارنىڭپايدىلىنىشى ئۈچۈن سۇندۇم)
2013.11.10            
ئەسلى مەنبەسى: http://xjarcha.com/bbs/forum.php ...&extra=#pid7866
ئەسكەرتىش: باشقا جايغا يۆتكىسىڭىز ئىسمىمنىئۆچۈرىۋەتمەڭ، ئەسلى مەنبەسىنى قوشۇپ يوللاڭ
جەمئىي1دانە باھامۇنبەرپۇلـــى+41
axtuzi مۇنبەرپۇلـــى +41 تەربىيىۋى ئەسەر 2013-11-14

مەزكۇريازماغا بولغان كۆز - قارىشىڭىزنى يوللاپ بېقىڭ

ھەيران

تەسرلىك

خوشال

رەنجىش

ئالامەت

ياخشى

رەھمەت
 
دەرىجە: باشقۇرغۇچى
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 64
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 40
ئومۇمىي يازما: 3013
ئۇنۋان:خۇشخۇي ھازىرغىچە3013دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 4860 دوللار
تۆھپــــــــــە: 62 ھەسسە
توردىكى :1049(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-02-18
ئاخىرقى: 2014-07-13
شەرەپ مىدالى

چاققان   يوللانغان ۋاقتى : 2013-11-14 15:37:55
ناھايىتى پايدىلىق   ماقالىكەن ، رەھمەت سىزگە !

جان ئارامى  ئىزدىسەڭ  ئاشپەزگە كەل ،
شاھ تائامى  ئىزدىسەڭ  ئاشپەزگە كەل !
دەرىجە: چولپان ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2733
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 1
ئومۇمىي يازما: 536
ئۇنۋان:تېرىشچان ھازىرغىچە536دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 7458 دوللار
تۆھپــــــــــە: 40 ھەسسە
توردىكى :215(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-03-30
ئاخىرقى: 2014-06-11
ئەگەشكۇچى   يوللانغان ۋاقتى : 2013-11-23 16:00:28
ئۇسسۇشنىڭ ئۈزى بىر سەنئەت

دەرىجە: دائىملىق ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 9078
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 50
ئۇنۋان:رەسمىي ھازىرغىچە50دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 262 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :93(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-09-09
ئاخىرقى: 2014-07-06
3-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-11-26 15:53:00
ئۇسۇش مۇ بىر سەنئەت ،نەق گەپنىڭ ئۈزۈنى دەپسىز!ئەجرىڭىزگە  بارىكاللا!!

دەرىجە: يېڭى  ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 11253
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 8
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە8دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 50 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :3(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2013-11-26
ئاخىرقى: 2013-12-10
4-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-12-07 01:31:49
تاماقنې .گۇل.كەلتۇرۇپ.ۇسسۇشمۇ.بېر.سەنەت.يېگېسې.يوق.كېشېنېڭمۇ

دەرىجە: يېڭى  ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 11253
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 8
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە8دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 50 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :3(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2013-11-26
ئاخىرقى: 2013-12-10
5-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-12-07 01:32:25

دەرىجە: ئوت يۈرەك
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 8698
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 320
ئۇنۋان:ياراملىق ھازىرغىچە320دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 485 دوللار
تۆھپــــــــــە: 22 ھەسسە
توردىكى :277(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-08-03
ئاخىرقى: 2014-01-18
6-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2014-01-10 14:45:51
دېمىسىمۇ تاماقنىڭ قويۇق_سۇيۇقىنى ، گۆش_سەيلىرىنى تەڭشەپ ئۇسسۇشمۇ
ناھايىتى يۇقىرى سەنئەت تەلەپ قىلىدۇ.
ھەرقانچە ئوخشىتىپ ئېتىلگەن تاماقمۇ ئۇسسۇلۇشى جايىدا بولمىسا ئادەمگە ھۇزۇر بېغىشلىيالمايدۇ.
تېمىڭىزغا تەشەككۈر.

دەرىجە: ئالىي ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 435
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 4
ئومۇمىي يازما: 1177
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1177دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 16025 دوللار
تۆھپــــــــــە: 70 ھەسسە
توردىكى :674(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-05-01
ئاخىرقى: 2014-04-11
شەرەپ مىدالى

7-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2014-01-31 00:26:04
تىمامنى ياقتۇرغىنىڭلارغا رەھمەت!

دەرىجە: يېڭى  ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 11842
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 7
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە7دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 45 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :8(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2014-03-24
ئاخىرقى: 2014-04-04
8-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2014-03-28 16:59:21
ھەقىقەتەن توغرا گەپ....بولۇپمۇ مىھمان كەلگەندە ياخشى،مۇۋاپىق ئۇسمىسا ئاخىرىدا سۇيۇق ئاشنىڭ يە چۆپى،يە سۈيى قالغان،لەغمەنلەرنىڭ سېيى تۈگەپ كېتىپ، چۆپى قالغان....ئۇسۇشمۇ بەك دېققەت قىلىشقا تېگىشلىك سەنئەت جۇمۇ....   

تىز سۈرئەتئىنكاس
چەكلىك250 بايت
ئىنكاس يوللىغاندا تىما بىلەن مۇناسىۋەتسىز ئىنكاسلارنى يوللىماڭ ، خاسلىقنى ساقلاڭ،  بىزنى قوللاڭ !!!
 
ئالدىنقىسى كېيىنكىسى