مۇنبەر ئۇسلۇبىنى ئالماشتۇرۇشكەڭ ئېكران

  • 16ئىنكاس
  • 1967كۆرىلىشى

ئۆپكە-ھېسىپنى مۇنداق قۇيىمەن [ئادىرسىنى كۇچۇرۇش]

دەرىجە: باشقۇرغۇچى
 
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 311
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 15
ئومۇمىي يازما: 990
ئۇنۋان:مۇنبەرداش ھازىرغىچە990دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 2820 دوللار
تۆھپــــــــــە: 48 ھەسسە
توردىكى :1028(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-04-18
ئاخىرقى: 2013-09-14
شەرەپ مىدالى

يازما   يوللانغان ۋاقتى : 2013-08-05 19:01:32

ئۆپكە-ھېسىپ بەلكىم بىز ئۇيغۇرلارنىڭ ئەڭ ئېسىل تائاملىرىدىن بىرسى بولسا كېرەك،چۈنكى مەن مۇشۇ يېشىمغىچە بىزدىن باشقىلارنىڭ بۇ تائامنى بۇنچە ۋايىغا يەتكۈزۈپ تەييارلىغىنىنى كۆرۈپ باقمىدىم.
ئۆپكە قۇيۇش ئۈچۈن ئالدى بىلەن ئۈچەي قېرىن بەك پاكىز تازلىنىشى كېرەك!
ئۆپكە قايتا-قايتا قانسىرتىلىپ،ئاپپاق بوپ كەتسۈن،ئاندىن ئۇزاق تۇرغۇزۇلۇپ سۇيى ساقىسۇن،شۇنداق قىلغاندا قۇيۇلغان ئۆپكە، تەييارلانغان ئۆپكە سۈيىنى تولۇق قۇبۇل قىلىپ،بەك ئوخشايدۇ.
ۋاقىت يار بەرسە ئۆپكىنى بۈگۈن قانسىرتىپ ئەتە قۇيۇش كېرەك!
ئاندىن ئۈچەينى تازلاش:
ئاۋال ئۈچەينىڭ ئىچىدىكى ماياقلارنى پاكىز چىقىرىۋىتىش كېرەك،ئىسسق ۋاقتىدا چىقىرۋالساق تەس كەلمەيدۇ،چىقىرىپ بولغاندىن كېيىن،تازا ئەپلەپ تۇرۇپ نەق ئوتتۇردىن ئىككى پارچە قىلىۋالساق،قۇيماق ئاسان بولىدۇ،ماياقنى چىقىرىۋالغاندىن كېيىن،ئىككى- ئۈچ نۆۋەتسۇ ماڭدۇرۋىلىپ،ئۈچەينى تەتۈر ئۆرىمىز.بۇنداق قىلغاندا ئۈچەينىڭ ئىچىدىكى ئاچچىق سۈيىنى پاكىز تازلىۋالغىلى بولىدۇ،تەتۈر ئۆرۈلگەن ئۈچەينى قايتا-قايتا چايقاپ، ئاندىن بىر قوشۇق تۈزدا شاكاراپ قىلىپ چىلاپ قويساق دېزىنفىكسىيەلەش مەقسىدىگە يەتكىلى بولىدۇ.
قېرىن: ئەڭ مەينەت، لېكىن ئەڭ يىيىشلىك يېرى دەل مۇشۇ شۇ،بىراق تازلىماق شۇنداق تەس،قېرىننىڭ تىرپىسىنى چىقىرىش،بەك قول تۇتىدىغان ئىش، بىراق ئېپىنى بىلسە بۇمۇ تەس ئەمەس،مەن ئادەتتە قېرىننىڭ ئىچىنى ئادالاپ بولغاندىن كېيىن،قازاندا قايناۋاتقان سۇغا بىر چۆكۈرۈپلا ئالىمەن،شۇنداق قىلغاندا تىرپىلىماق ئاسان بولىدۇ.يىمىرلىپ يىمىرلىپ ئۆزى چىقىدۇ،ئالدىمىزدا جۇغۇرۇپ جۈرۈپ.
تازلىق ئىشلىرى پۈتكەندىن كېيىن،ئىككى ياكى ئۈچ پىيالە ئۇندا خېمىر يۇغۇرىمىز،تۈزىنى شۇنداقلا تېتىتساق بولغىنى، بەك تېتىپ كەتسە خېمىر كىرىشىۋىلىپ سۈيىنى چىقارماق تەس بولىدۇ،خېمىر سۈيىنى چىقىرىشتا ئامال بار قىززىقىراق سۈئىشلەتسە ياخشى.
خېمىر سۈيى تەييار بولغىنى، ئىشنىڭ يېرىمى تۈگىگىنى، خېمىر سۈيى تەييار بولغاندا، شۇ سۇغا تۇزىنى تەڭشەيمىز.
ئانىلىرىمىز كىچىك بالىلارنى ،كۆزىدە مېڭى بارلارنى ،ئۆپكە قۇيىۋاتقان يەرگە كىرگۈزمەيدۇ،سەۋەبى: ئۆپكىگە كۆز چىقىپ قېلىپ،قۇيماق تەس بولارمىش.
ئۆپكە خېمىر سۈيىنىڭ يېرىمىنى ئىچىپ بولغاندا بىردەم تىندۇرۇش كېرەك،شۇنداق قىلغاندا ئۆپكىنىڭ سېرىق سۈيى قاچىدۇ،ھە راس ئۆپكە ئاغزى بەك مۇھىم،ھازىر بازاردا تەييار ئۆپكە ئاغزى بار، تاپالىساڭلار شۇنى ئىشلىتىڭلار!
بولمىسا قېرىننى ئۆپكە كانىيىغا يۆمەپ تىكمەكتىن باشقا ئامال يوق!
ئۆپكە تىنىۋالغاندىن كېيىن،بىر ئارا چىنا پىششىق ماي،ئىككى دانە تۇخۇم قۇيىۋەتسە،پەچچەت بوپ كېتىدۇ،شۇلارنى ئۆپكە ئىچىپ بولغاندىن كېيىن،داۋاملىق ئۆپكە سۈيى ماڭدۇرىمىز.
ئۆپكە سۈيى ماڭدۈرغاندا،ئۆپكە سۈيى قۇيۇلغان چىلەكنى بىكار تۇرماي قوچۇپ تۇرۇش كېرەك،بولمىسا كىراخماك ئاستىغا تىنىۋالىدۇ.
شۇنداق قىلىپ ئۆپكە قۈيۈلۈپ بولدى،ئۇنى قازانغا تىقاۋىرىڭلار! بىر قاينىۋالغاندىن كېيىن،سۇس ئوتتا قاينىتىش كېرەك،قاينىتىش جەريانىدا بىر-ئىككى قېتىم ئۆرۈپ قويمىساق،تەكتى تۇتىۋالسا ئىش چاتاق.
ئەمدى ئۈچەي:
ئۈچەينى تازلاپ بولدۈق،بىر يېرىم چوڭ چىنا گۈرۈچ، 25 كېلوگىرام گۆش چىققان قوينىڭ ئۈچىيىگە يېتىدۇ، ئاندىن جىگەر، قۇيرۇق، تاللارنى قىيما قىلىمىز،  كۆك مۇچ بىر تال،قىزىل مۇچ بىر تال،شوخلا ئىككى تال،بىر باش پىياز ، ئىككى باش قىزىل سېرىق سەۋزە OK! قىيما قىلىمىز!
ئاندىن ئىلمان سۈ قۇيىمىز،سۈ بىلەن خۇرۇچلارنىڭ نىسبىتى،جاۋۇرغا قۇيۇلۇپ بولغاندىن كېيىن،كۆرسەتكۈچ بارمىقىمىزنىڭ چىلىساق تولۇق چىلاشسا بولغىنى ،ئاندىن تۇزىنى تەڭشەيمىز،زىرە بىلەن قارمۇچنى جىق سالىمىز،تېتىپ ئېشىپ تۇرسا بەك تەملىك بولىدۇ.
پىنە ياكى يۇمغاقسۈت قوشىۋەتسەك تېخىمۇ تەملىك بولىدۇ.
ئاندىن كاۋاپ زىقىدىن بىرنى ئىلىپ.ئۇنى ئېلپىس شەكىلدە ئېگىپ كەرگۈچ ياسايمىز، ئۈچەينىڭ ئىنچىكە يېرىنى يىپتا بۇغساقمۇ،ئۆزىنى چىگىپ قويساقمۇ بولىدۇ،يۇغان يېرىگە كەرگۈچنى كەپلەپ، ئۈچەينىڭ بېشىنى ئازراق تەتۈر ئۆرىمىز،شۇنىڭ بىلەن قىيمىنى قيماق ئاسان بولىدۇ.
ئۈچۈي 40 مىنۇت، ئۆپكە 30 مىنۇت قاينىسا پىشىدۇ.
سىناپ بېقىڭلار! قىلالمىساڭلار مەن ئىگە ئەمەس.
جەمئىي1دانە باھاشۆھـرىتـــــى+80
axtuzi شۆھـرىتـــــى +80 ئېسىل قورىما 08-10

مەزكۇريازماغا بولغان كۆز - قارىشىڭىزنى يوللاپ بېقىڭ

ھەيران

تەسرلىك

خوشال

رەنجىش

ئالامەت

ياخشى

رەھمەت
 
دەرىجە: دائىملىق ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 10148
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 26
ئۇنۋان:رەسمىي ھازىرغىچە26دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 140 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :45(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2013-03-15
ئاخىرقى: 2013-09-12
16-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-09-08 11:14:31
رھمەت.  غەيرىتەم    ماۋۇ    ھىسىپنى     ئوزىڭىز     قۇيدىڭىزمۇ    ئەجەپ      ئوخشاپتۇ.

دەرىجە: ئاشپەز ئۇستام
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 2417
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 19
ئومۇمىي يازما: 1319
ئۇنۋان:ئالاھىدە ھازىرغىچە1319دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 16705 دوللار
تۆھپــــــــــە: 89 ھەسسە
توردىكى :376(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2011-02-28
ئاخىرقى: 2013-09-10
شەرەپ مىدالى

15-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-08-27 19:10:23

دەرىجە: تۆھپىكار ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 1080
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 262
ئۇنۋان:ياخشى ھازىرغىچە262دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 2925 دوللار
تۆھپــــــــــە: 3 ھەسسە
توردىكى :126(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2010-09-02
ئاخىرقى: 2013-09-13
شەرەپ مىدالى

14-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-08-26 12:40:27
بەك تەپسىلى بۇلۇپتۇ، مىنىڭ بىر تەجىربەمنى  دەپ بىرەي ،ھىسىپ قۇيغاندا، ئۈچەينىڭ  چوڭ تەرىپىگە ئىچىملىك قۇتىسىنى تىگىنى كىسىۋىتىپ،( ئىغىزتەرپىدىن بەش سانتىمىر قالدۇرسىز
ئاندىن ئۈچەينى  قۇتا ئاغىزغا چىڭ چىگىپ قۇتىنىڭ كىسېۋىتىلگەن تەرپىگە تەييارلانغان قىيمىنى  ماڭدۇرسىڭىز بۇلدۇ،.

ئالىم بولغۇچە ئادەم بول
دەرىجە: VIP ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 9028
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 127
ئۇنۋان:دائىملىق ھازىرغىچە127دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 680 دوللار
تۆھپــــــــــە: 16 ھەسسە
توردىكى :183(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-09-01
ئاخىرقى: 2013-08-29
13-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-08-22 12:16:50
مەنغۇ ئۆپكە-ھېسىپقا  بەك ئامراق ..بىراق قويۇشقا ئۆچ .چۇنكى ئۇنى قويغان ئادەم قويۇپ بولغىچە تويۇپ بولىدۇ .....

دەرىجە: ئوت يۈرەك
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 7823
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 130
ئۇنۋان:دائىملىق ھازىرغىچە130دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 140 دوللار
تۆھپــــــــــە: 0 ھەسسە
توردىكى :24(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-03-14
ئاخىرقى: 2013-09-10
12-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-08-19 15:26:15

دەرىجە: ئوت يۈرەك
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 7823
جىنسى : يوشۇرۇن
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 130
ئۇنۋان:دائىملىق ھازىرغىچە130دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 140 دوللار
تۆھپــــــــــە: 0 ھەسسە
توردىكى :24(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-03-14
ئاخىرقى: 2013-09-10
11-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-08-19 15:24:34
بەك تەپسىلى يېزىپسىز،بارىكاللا

دەرىجە: باشقۇرغۇچى
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 311
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 15
ئومۇمىي يازما: 990
ئۇنۋان:مۇنبەرداش ھازىرغىچە990دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 2820 دوللار
تۆھپــــــــــە: 48 ھەسسە
توردىكى :1028(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2009-04-18
ئاخىرقى: 2013-09-14
شەرەپ مىدالى

10-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-08-17 22:19:20
     خوتەنگە بارسام قېرىننى تىرپىلىمايدىكەن، ھەم ئاشقازان دەيدىكەن.

دەرىجە: پىشقەدەم ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 8833
جىنسى : ئەر (ئوغۇل)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 74
ئۇنۋان:رەسمىي ھازىرغىچە74دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 370 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :19(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2012-08-12
ئاخىرقى: 2013-08-24
9-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-08-15 18:45:07
شۇنداق تەپسىلى تۇنۇشتۇرۇپسىز ، ئەجرىڭىزگە تەشەككۇر ، قېرىندىشىم ، ئوخشىغان ئۆپكە ھېسىپنى ياختۇرۇپ يىمەيدىغان ئادەم يوق دىيەرلىكمىكىن دەيمەن .

دەرىجە: يېڭى  ئەزا
ئەزا ئۇچۇرى تىزىم نومۇرى: 10261
جىنسى : ئايال (قىزچاق)
نادىر تېمىسى: 0
ئومۇمىي يازما: 1
ئۇنۋان:يېڭى ھازىرغىچە1دانە
شۆھـرىتـــــى: كىشلىك
مۇنبەرپۇلـــى: 15 دوللار
تۆھپــــــــــە: 5 ھەسسە
توردىكى :1(سائەت)
ھازىر:
تىزىملىتىش: 2013-04-06
ئاخىرقى: 2013-08-13
8-قەۋەت  يوللانغان ۋاقتى : 2013-08-13 15:13:57
قېرىننى قايناق سۇغا سالسا دېققەت قىلمىسا بەك ئاسان پىشىپ قالىدۇ ، قول كۆيگۈدەك بولغان سۇدا بىر نەچچە مىنۇت ئۆرۈپ تۇرسا تىرپىسى ئاجرۇغۇدەك بولغاندا ئەۋالسا بولىدۇ ، پىچاق بىلەنلە قىرسا بەك ئىتتىك بولىدۇ

تىز سۈرئەتئىنكاس
چەكلىك250 بايت
ئىنكاس يوللىغاندا تىما بىلەن مۇناسىۋەتسىز ئىنكاسلارنى يوللىماڭ ، خاسلىقنى ساقلاڭ،  بىزنى قوللاڭ !!!
 
ئالدىنقىسى كېيىنكىسى