گۈلسامساق بىلەن قورۇلغان بېلىق قورىمىسى
خام ماتىرياللار: گۈلسامساق ، بېلىق, يېسى پۇرچاق ,قىزىلمۇچ ،كىراخمال
تەم خۇرۇچلىرى: تۇز.
تەييارلاش ئۇسۇلى :بېلىقنى پاكىز تازلاپ يۇيۇپ قىلتىرىقلىرىدىن ئايرىپ لوق بېلىق گۇشى قىلىپ دان-دان قىلىپ توغرىۋالىمىز.
كۆكتاتلارنى پاكىز يۇيىمىز.ئاندىن دان-دان قىلىپ توغرايمىز.

ئاندىن قازانغا سۇ قۇيۇپ توغرىۋالغان كۆكتاتلارنى سۇدا چالا پۇشۇرۇپ سۇزۋالىمىز .
قازانغا سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا بېلقىنى سېلىپ ئازراق تۇز سېلىپ قاينىتىپ سۇزۋالىمىز.
ئەمدى ھەممىنى سۇدىن ئۆتكۆزىۋالدۇق .
قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ كۆكتاتلارنى سېلىپ قورۇپ ئاندىن مۇۋاپىق سۇقۇيۇپ بېلىقنى سېلىپ قورۇپ . تۇز سېلىپ تەمىنى تېتىپ ئازراق ھول كىراخمال بىلەن سۈيىنى قۇيۇلدۇرۇپ تەخسىگە ئالساق بولىدۇ.
ئەسكەرتىش: بېلىقنى قاينىغان سۇغا سېلىپ پۇشۇرىمىز ، بېلىقنى قازانغا سېلىپ بولغاندىن كېيىن چۈمۈچ بىلەن قوچىماڭ بولمىسا بېلىق ئېزىلىپ كىتىدۇ.
ئالاھىدىلىكى:يېيىشلىك ئىشتاھنى ئاچىدۇ.
مەزكۇر قورىما 2012-يىلى 10-ئاينىڭ 16-كۇنى «
ئەزىز تائاملىرى»دا تەييارلىنىپ كەڭ تورداشلارنىڭ پايدىلىنىشى ئۇچۇن يوللاندى