شورپىلىق پالەك ، ھاكتا پىشۇرۇلغان تۇخۇم قورۇمىسى < 上汤菠菜 >
ئاساسى ماتىريال : پالەك 200 گىرام ، ھاكتا پىشۇرۇلغان تۇخۇم 2 تال
تېتتقۇلار : تۇز، تېتتقۇ، زەنجىۋىل ، سامساق، ھۆل كىراخمال ، تۇخۇ تەم قىيامى < 鸡汁 > ، سەدەپ بىلىق قىيامى < 鲍鱼汁 >
سۇ يېغى ئىھتىياجغا قاراپ .
ئىشلەش ئۇسۇلى : ئالدى بىلەن پالەكنى پاكىز يۇيۇپ ، ھاكتا پىشۇرۇلغان تۇخۇمنى ئاقلاپ يۇيۇپ تەييارلايمىز،
قازانغا سۇ ئېسىپ قاينىغاندا ، تۇز ، تېتتقۇ، سۇ يېغى قۇيۇپ پالەكنى سېلىپ 70 پىرسەنت پىشۇرۇپ ئېلىۋالىمىزدە ،
سۈيىنى پاكىز ساقىتىپ ، چوڭقۇرراق تەخسىگە ئالىمىز،

تۇخۇمنى پارچە توغراپ ، زەنجىۋىل ، سامساقنى ئۇشاق توغراپ تەييارلايمىزدە
قازانغا ئاز ماي قۇيۇپ زەنجىۋىل ، سامساقنى سېلىپ قورۇپ سۈزۈك شورپا قۇيۇپ
تۇز سېلىپ قاينىغاندا تېتتقۇ، تۇخۇتەم قىيامى ، بىلىق قىيامى بىرىپ تەمىنى تەڭشەپ
تۇخۇمنى سېلىپ بىر ئاز قاينىتىپ ، كىراخمال بىرىپ قۇيۇلدۇرۇپ ،

تەخسىدىكى پالەك ئۈستىگە قۇيۇپ تەييارلىساق بولىدۇ
ئالاھىدىلىكى : رەڭگى ماسلاشقان ، مىزىلىك بولىدۇ
ئوزۇقلۇق قىمىتى يۇقىرى بولۇپ ، ۋىتامىن ئا، ب ، س، د، ئې ، ئى ، ئو، ئۇ، ف ، گ لارنىڭ ھەمىسى بامىكى ؟
ئەيتاۋۇر ئىشقىلىپ يىيىشلىك