ھامبۇرۇك بولكىسى
خام ماتىريال:
1. بولكا ئۇنى 250گىرام 2.شىكەر 40گىرام 3.تۇز 3گىرام 4.سۈت پاراشوكى 3گىرام
5.سىرىق ماي 35گىرام 6.تۇخۇم 30گىرام 7.سۇ 95ەىرام 8.خىمىر تۇرۇچ 5گىرام
9.كونا خىمىر100گىرام؛面包老面
تەييارلاش ئۇسۇلى؛
1. بولكا ئۇنى.شىكەر.تۇز.سۈت پاراشوكى.خىمىر تۇرۇچ قاتارلىقلارنى قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرىمىز
2. تۇخۇم.سۇ.كونا خىمىر .قاتارلىقلارنى قوشۇپ تەكشى ئارلاشتۇرىمىز.
3. ھەممىنىڭ ئاخىرىدا سىرىق ماينى سىلىپ خىمىرنى يۇغۇرۇپ تەييارلايمىز.
4. تەييارلىۋالغان خىمىرنى 80گىرام ئەتىراپىدا ئۈزۈپ زۇۋلا قىلىپ تەييارلايمىز
5. زۇۋلاقىلىپ تەييارلىۋالغان ىىمىرنى 5مىنۇت تىندۇرىمىز
6. تەييار بولغان خىمىرنىڭ ئۇستىنى كۈنجۈتكە بىسىپ لىسقا قويۇپ كۆپتۈرۋالىمىز.
7. كۆپۇپ تەييار بولغان بولكا ىىمىرىنى پۇشۇرۇپ تەييارلىساق بولىدۇ.
8. ئۆزىمىزنىڭ ئەھۋالىغا ۋەياكى ئادەمنىڭ ئازكۆپلۈكىگە قاراپ مۇۋاپىق مىقداردا تۇخۇم .گۆش.
يىسىۋىلەك.قاتارلىقلارنى تەييارلىۋالىمىز(ئادەتتە ئۆزىمىز قانداق سەي-كۆكتاتلارنى ياقتۇرساق
شۇنى قوشۇپ تەييارقىلساق بولىدۇ)
9. تۇخۇمغا ئازراق تۇز قوشۇپ تەمىنى تەكشەپ ئايرىم پۇشۇرۇپ تەييارلايمىز.
10. قازانغا ئازراق سۇماي قۇيۇپ قىززىتىپ گۆشنى پۇشۇرۇپ تەييارلايمىز.بۇنىڭغا
مۇۋاپىق مىقداردا تۇز.
ئاق ئاچچىقسۇ.سىڭجىياڭ.قوشۇپ تەم كىرگۈزۈپ پۇشۇرۇپ تەييارلايمىز.(ئادەتتە تەمىنى
ئۆزىمىز ياقتۇردىغان تەمدە تەڭشەپ پۇشۇرۇپ تەييارلاپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ)
پۇشۇرۇش گىرادۇسى:
ئۇستى ئوتى 180گىرادۇس ئاستى ئوتى 160گىرادۇس
پۇشۇرۇش ۋاختى:
10-15مىنۇتقىچە
پۇشۇرۇق ساھەسىدە تىخنىك خادىمغا ئىھتىياجلىق بولسىڭىز.ياكى پۇشۇرۇق سەھەسىدە ئۇچۇرغان
قىيىن مەسىللەرنى ھەل قىلماقچى بولسئىڭىز پۇشۇرۇق ساھەسىدىن .مەسلىھەت سورىماقچى
ساھەسىدىن باشقۇرۇش.يىڭىلىق يارتىش. كەسىپ ئىگەللەش.يىڭى تۈر. ۋە ياكى پۇشۇرۇق
ئۇگۈنۈش قاتارلىق مۇلازىمەتلەرگە ئىھتىياجىڭىز بولسا ئاشپەز تور بىكىتىمىز.
بىلەن ئالاقىلىشىڭ!